Juneau

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow

In deze westerse wereld kunnen we het ons haast niet voorstellen, maar in Alaska kan alles, dus ook een hoofdstad die alleen per vliegtuig of boot bereikbaar is. Lees verder...

Ondanks de geïsoleerde ligging, komen er jaarlijks duizenden toeristen die hier een tussenstop maken tijdens hun cruise door de Inside Passage. Juneau wordt dagelijks overstroomt door reizigers, maar als de schepen eenmaal vertrokken zijn keert Juneau terug tot zijn eigenlijke vorm: een prachtig gelegen stadje aan het Gastineau Channel, aan water dat nooit bevriest met op de achtergrond een nooit smeltende ijsvlakte. 

Juneau wordt ook wel “little San Francisco” genoemd en is prachtig gelegen aan Gastineau Channel, onderdeel van de Inside Passage en aan de voet van Mount Roberts. Het is dus niet voor niets dat Juneau ook wel een van de mooist gelegen hoofdsteden van de Verenigde Staten genoemd mag worden. Jammer genoeg staat Juneau ook bekend als een van de plekken in Alaska waar het veel regent: gemiddeld 222 dagen, oftewel ruim 4-5 dagen per week.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Alaska
Karin Wolf-Mackaaij Reisexpert

Alaska is voor mij, qua natuur, de overtreffende trap! De spreekwoordelijke buitencategorie. Geweldig om hier oog in oog te staan met een grizzly beer en de uitgestrektheid van het landschap te ervaren.

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.0/10

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "de beschrijvingen leken me te rooskleurig, niets was minder waar, alles was zoals beschreven, we kunnen het iedereen aanraden"

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Goeie vakantie gehad. Mooie dingen gezien en gedaan. Kennicott is een aanrader."

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Geweldige 4 weken vakantie gehad met als hoogtepunten de 2 tochten naar Katmai NP, Knik Glacier Boat Tour en de Kenai Fjord Tour."

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Alaska is uitzonderlijk. Must do!"

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Een mooi programma en een prachtige reis."

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 14 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag Alaska

Aanmelden

zaterdag 26 okt.
Locatie: Antwerpen
Informatiedag Alaska

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.