Op al onze reizen zijn de ANVR reisvoorwaarden van toepassing, zijn wij aangesloten bij het SGR en deelnemer aan het Calamiteitenfonds. Ook zetten wij hier nog eens duidelijk uiteen met welke eventuele extra kosten u te maken krijgt als u bijvoorbeeld uw reis wilt wijzigen of annuleren.

Reis boeken

todo

Boeken
U kunt uw reis telefonisch of per e-mail, maar natuurlijk ook online boeken. Na boeking betaalt u 25% van de reissom aan. Als voor bepaalde reizen een andere aanbetaling is vereist zullen wij dit voorafgaand aan boeking vermelden. Tegelijk met de aanbetaling dient, indien van toepassing, de verschuldigde premie voor de annuleringsverzekering te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek zijn voldaan.

Bij de reissom inbegrepen
Bij Askja ziet u per reis duidelijk wat bij de reis is inbegrepen en wat niet. In de reissom zijn alle onvermijdelijke toeslagen en kosten inbegrepen. Alle luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen per 1 december 2016 bijvoorbeeld, maar ook als het ontbijt of andere maaltijden in de reissom opgenomen zijn vindt u dat gemakkelijk terug. Ook staat per reis aangegeven welke excursies in de reissom zijn inbegrepen.

Reserverings- en wijzigingskosten
Askja rekent € 37,50 reserveringskosten per boeking voor alle gepubliceerde pakketreizen. Als u alleen een los onderdeel boekt, bijvoorbeeld een vlucht, accommodatie of een excursie, berekenen wij € 75 reserveringskosten per boeking. Voor het wijzigen van een bestaande reservering betaalt u € 35 wijzigingskosten. De bijdrage voor het Calamiteitenfonds is € 2,50.

Uitrusting en gezondheid
Voor sommige van onze reizen is een goede uitrusting en kleding van groot belang. Heeft u hier vragen over, belt u ons dan even. Voor de aanschaf ervan verwijzen wij u naar de gerenommeerde buitensportzaken. Heeft u bepaalde gezondheidsproblemen dan raden wij u aan vóór boeking met uw huisarts te overleggen. Neem bij twijfel even contact op met ons, zodat wij met u kunnen bekijken wat mogelijk is.

Minimum groepsgrootte
Indien, in het geval van een van onze eigen Nederlandstalige groepsreizen, het minimum vereiste aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis geen doorgang kan vinden, laten wij u dit uiterlijk 3 weken voor vertrek weten. U kunt dan kosteloos omboeken naar een andere reis. Restitutie van de reissom is dan uiteraard ook mogelijk.

Alleen reizen
Op onze groepsreizen kunt u ook als alleengaande mee. U kunt een eenpersoonskamer boeken of, met een medereiziger van hetzelfde geslacht, een kamer delen. Komt het door de groepssamenstelling zo uit dat u op een eenpersoonskamer wordt ingedeeld dan berekenen wij, in sommige gevallen, een toeslag door. Neem hiervoor contact met ons op.

Voorbehoud
De meest actuele prijzen vindt u op onze website. Artikel 4 van de ANVR reisvoorwaarden staat ons toe wijzigingen in de vervoerskosten (inclusief brandstofkosten) en verschuldigde belastingen door te berekenen. Als het even kan proberen we dat natuurlijk te vermijden. Op reizen binnen de Europese Unie is BTW verschuldigd. Op deze reizen is de BTW in de prijs inbegrepen. Overige buitenlandse reizen zijn vrij van BTW. Als de BTW voorschriften worden gewijzigd, past Askja de prijzen aan.