Nieuw-Zeeland

Land van Kiwi’s en Haka’s

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Lake Pukaki, zuidereiland, Nieuw-Zeeland
 • Emerald Lakes, Tongariro National Park, Nieuw-Zeeland

Rokende vulkanen, gletsjers, regenwouden en hooggebergtes, indrukwekkende fjorden en witte stranden. Tachtig miljoen schapen en vier miljoen mensen op een oppervlakte van zeven keer Nederland. Dat is Nieuw-Zeeland in een notendop. Lees verder...

Ontdek Nieuw-Zeeland! Nieuw-Zeelanders noemen zichzelf Kiwi’s en zijn een vriendelijk en ontspannen volk. De oorspronkelijke bewoners, de Maori, noemen dit paradijs in de Stille Oceaan Aotearoa, het land van de langgerekte witte wolk. Nieuw-Zeeland weet bezoekers steeds weer te verrassen. Een vakantie in Nieuw-Zeeland is in alle opzichten uniek!

Reis naar Nieuw Zeeland en zie hoe trots de Maori’s zijn op hun land. Prachtige natuurparken bieden volop mogelijkheden voor wandelingen, kano- en fietstochten. Ook wildwatervaren, zwemmen met dolfijnen en walvissafari’s zijn populaire activiteiten. Maak een rondreis door Nieuw-Zeeland en ontdek deze unieke natuurbestemming!

Askja Reizen
Als echte Nieuw-Zeeland-kenner hebben we een ruim aanbod aan individuele rondreizen en groepsreizen naar Nieuw-Zeeland. En natuurlijk hebben we ook een uitgebreid aanbod van campers in Nieuw-Zeeland.

Wil je zelf je rondreis naar Nieuw-Zeeland samenstellen, een van onze autoreizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie opnemen in je vakantie naar Nieuw-Zeeland? Laat je inspireren door een bestaande rondreis door Nieuw-Zeeland of leg ons je wensen voor.

Beste reistijd en klimaat
De seizoenen zijn tegengesteld aan die van ons waardoor het tijdens de kerst in Nieuw-Zeeland hoogzomer is. De temperaturen variëren in de zomer van 12 tot 25 graden. Plezierige reistemperaturen waarbij het Noordereiland beduidend warmer kan zijn dan het Zuidereiland.

De meeste bezoekers komen in de Nieuw-Zeelandse zomer tussen november en maart. In die periode gaan de “Kiwi’s” zelf ook op vakantie. U moet dus rekening houden met meer drukte op de populaire toeristische plekken. Voor wie rust en ruimte heel belangrijk vindt, zijn de maanden oktober, november, maart en april aan te raden. Ook in de Nieuw-Zeelandse winter is het door het  gematigde klimaat heel goed mogelijk rond te reizen. Bovendien kunt u dan in de berggebieden skiën.

Regio’s en bezienswaardigheden
Nieuw-Zeeland telt in totaal veertien nationale parken, die allemaal een stukje laten zien van de verschillende unieke en gevarieerde landschappen en dieren en planten die Nieuw-Zeeland rijk is. Van hoge bergtoppen en gletsjers tot regenwouden en stranden. De nationale parken zullen u inspireren, prikkelen en boeien. Of u nu wilt ontsnappen aan de beschaving en een vijfdaagse wandeltocht door de bergen wilt plannen, wilt gaan kajakken in beschutte baaien of een 'flightseeing' helikopter vlucht wilt maken boven de gletsjers. De mogelijkheden in Nieuw-Zeeland zijn eindeloos.

Het Noordereiland is heuvelachtig met glooiende landschappen, met als uitschieter de hoge kraters van het Tongariro National Park. Op het Zuidereiland staan de ruige Zuidelijke Alpen centraal, die wandelaars een grote diversiteit aan routes en tracks bieden. Ook als je met de auto door dit prachtige land rijdt, sta je steeds weer versteld van de mooie uitzichten en weet je waarom een reis naar Nieuw-Zeeland zo bijzonder is.

Voor een dagbezoek aan een van de nationale parken hoeft u geen entreekosten te betalen. Alleen wanneer u een meerdaagse tocht plant en u dus zult overnachten in de DOC hutten of op de camping bij de DOC hut, dan heeft u een huttenpas nodig, die u betaalt bij de Department of Conservation. Zeker in het hoogseizoen en op populaire plekken dient u vaak al een jaar van te voren hiervoor te reserveren.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Nieuw-Zeeland blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Nieuw-Zeeland
Suzanne Grem Reisexpert

Er zijn zóveel hoogtepunten in Nieuw-Zeeland dat ik er wel maanden zou kunnen rondtrekken. Een absolute TOP bestemming!

Reviews - gemiddelde score voor Nieuw-Zeeland: 9.2/10 - Lees meer reviews »

  • Nieuw-Zeeland (askja)
   Review van 20 mei 2019
   SCORE: 3/5

   "Drukker dan verwacht. Toch een prima vakantie bestemming."

  • Nieuw-Zeeland (askja)
   Review van 1 februari 2019
   SCORE: 5/5

   "deskundigheid en snelle beantwoording van vragen"

  • Nieuw-Zeeland (askja)
   Review van 21 januari 2019
   SCORE: 5/5

   "Mooi relaxte vakantie in een land met bijzondere natuur , weinig verkeer en goede wegen. Met name de kuststreken met hun bewoners waren voor ons uniek"

  • Nieuw-Zeeland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Op maat gemaakte reis."

  • Nieuw-Zeeland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Op zich prima verzorgd. Op detailpunten kan door kritische vraagstelling vooraf de dienstverlening nog beter worden."

  • Nieuw-Zeeland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Wij hebben onze rondreis door NZ als zeer bijzonder ervaren. Onze reis in NZ duurde 30 dgn maar 1 tot 1,5 wk meer zou beter zijn geweest. Veel draait om watergerelateerde...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Sterren kijken
Impression
Employee
Tongariro Alpine Crossing
Impression
Employee
IJswandeling
Impression
Employee
Stoneleigh
Impression

Afbeeldingen (1/11)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

vrijdag 1 nov.
Locatie: Arnhem
Informatiedag Nieuw-Zeeland

Aanmelden

zondag 17 nov.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Nieuw-Zeeland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.