Lapland

Het betoverende Noorden van Finland

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Noorderlicht met gezellig kampvuur
 • Op pad met de husky's
 • Magisch noorderlicht

In het noorden van Finland vind je de laatste ongerepte natuurgebieden in Europa. In de winter is Lapland een geweldige bestemming voor iedereen die van een actieve sneeuwvakantie houdt. Lees verder...

Ontdek Lapland in de winter! De uitgestrekte bossen, bergen en talloze bevroren meren zijn dan bedekt met een dikke laag sneeuw. Askja heeft een ruim aanbod aan Laplandreizen in Fins Lapland. Laat je in Finland betoveren door sneeuw en ijs tijdens een fantastische vakantie in Lapland, met activiteiten zoals een huskysafari of een sneeuwscootertocht.

De kans om tijdens een wintervakantie in Lapland het noorderlicht te zien geeft een extra dimensie aan je reis. Stel je voor: een sereen wit landschap, dennenbomen die buigen onder het gewicht van de sneeuw en overal een oorverdovende stilte. Kun jij nog wachten om naar Lapland te gaan?

Askja Reizen
Als echte Finlandkenner hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen naar Lapland. Je kunt Finland ook combineren met een reis naar Noorwegen of Zweden.

Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, een bijzondere excursie in je vakantie opnemen of het noorderlicht zien? Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor. Een van onze Laplandkenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor je wintervakantie in Finland. Ze hebben Lapland vaak bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie in Lapland. Askja heeft behalve een uitgebreid aanbod aan Laplandreizen ook winterreizen naar Noorwegen, Zweden en IJsland.

Het noorderlicht (Aurora Borealis) is een fenomeen dat je in Lapland kunt zien van september t/m maart. Bij een heldere lucht is het gemiddeld twee keer per week te bewonderen. De Finse naam voor het noorderlicht, revontulet, komt uit een Sami-legende. Het noorderlicht is een adembenemende ervaring. Wat ervan op foto en film is vastgelegd is fraai, maar niet meer dan een vlakke, tweedimensionale impressie van het fenomeen. Je ziet nooit meer dan een deel van de hemel en zowel foto als film missen de bruisende energie die het noorderlicht met zich meebrengt als het met grote snelheid door de lucht kronkelt. Het beste wat je kunt doen, is je volledig overgeven aan dit hemelse schouwspel. De intense schoonheid van het noorderlicht laat zich nu eenmaal niet vastleggen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Lapland
Carolien Coenen Reisexpert

Een tocht per huskyslede door de dichte, Finse bossen, vers gerookte zalm proeven in een warme kota onderweg, het Noorderlicht aan de hemel zien. Dat is voor mij dé Lapland belevenis.

Reviews - gemiddelde score voor Lapland: 9.2/10 - Lees meer reviews »

  • Lapland
   Review van 22 januari 2018
   SCORE: 4/5

   "Een knusse week met zowel rust als avontuur. De activiteiten worden per dag in kleine groepjes gerouleerd, dus je gaat niet elke dag met dezelfde mensen op stap...

  • Lapland
   Review van 17 januari 2018
   SCORE: 5/5

   "mooi land met een ongerepte natuur"

  • Lapland
   Review van 17 januari 2018
   SCORE: 5/5

   "Super mooie reis gemaakt naar Valkea Lodge in Lapland. Voldeed volledig aan onze verwachtingen. Alles was top geregeld, fijne mensen om ons heen, goede gidsen en...

  • Lapland
   Review van 11 januari 2018
   SCORE: 5/5

   "Ervaring die niet met andere vakanties is te vergelijken"

  • Lapland
   Review van 11 januari 2018
   SCORE: 4/5

   "Wij hebben een uitstekende week gehad. Goed weer, goede accommodatie, prima excursies. Een bijzondere reis."

  • Lapland
   Review van 5 januari 2018
   SCORE: 5/5

   "Lapland was een geweldige ervaring die we iedereen aanraden. Net een sprookje.."

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Overnachten in een wildernishut
Impression
Employee
Rauw
Impression
Employee
Hondensledetocht
Impression
Employee
Afkoelen in een ijswak
Impression

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.