Lapland

Het betoverende Noorden van Finland

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Noorderlicht met gezellig kampvuur
 • Op pad met de husky's
 • Magisch noorderlicht

In het Noorden van Finland vindt u de laatste ongerepte natuurgebieden in Europa. In de winter is Lapland een geweldige bestemming voor diegenen die van een actieve sneeuw vakantie houden. Lees verder...

Ontdek Lapland in de winter! De uitgestrekte bossen, bergen en talloze bevroren meren zijn dan bedekt met een dikke laag sneeuw. Askja heeft een ruim aanbod Lapland reizen in Fins Lapland. Laat u in Finland betoveren door sneeuw en ijs, tijdens een fantastische vakantie in Lapland met activiteiten als een huskysafari of een sneeuwscootertocht.

De kans om tijdens een wintervakantie in Lapland het Noorderlicht te zien geeft een extra dimensie aan uw reis. Stelt u zich voor: het serene witte landschap, de dennenbomen die buigen onder het gewicht van de sneeuw, en de oorverdovende stilte. Kunt u nog wachten om naar Lapland te gaan?

Askja Reizen
Als echte Finland kenner hebben wij een groot aanbod individuele reizen naar Lapland. U kunt Finland ook combineren met een reis naar Noorwegen of Zweden.

Wilt u zelf uw reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of veranderen, een bijzondere excursie in uw vakantie opnemen of het Noorderlicht zien? Laat u inspireren door een bestaande reis of leg ons uw wensen voor. Een van onze Lapland kenners maakt graag een reisvoorstel voor u met een aanbieding voor uw Finland wintervakantie. Zij hebben Lapland vaak bezocht en kunnen u optimaal adviseren bij de keuze van uw ideale vakantie in Lapland. Askja heeft naast een uitgebreid aanbod aan Lapland reizen ook reizen in de winter naar Noorwegen, Zweden en IJsland.

Het noorderlicht, Aurora Borealis, is een fenomeen dat u in Lapland kunt zien vanaf september t/m maart. Bij heldere lucht kunt u het gemiddeld 2 keer per week bewonderen. De Finse naam voor het noorderlicht, Revontulet, komt overigens van een Sami-legende. Het noorderlicht is een adembenemende ervaring. Wat ervan op foto en film is vastgelegd is fraai, maar niet meer dan een vlakke, tweedimensionale impressie van het fenomeen. Je ziet nooit meer dan een deel van de hemel vastgelegd en zowel foto als film missen de wilde energie die de Aurora meevoert als het met grote vaart door de lucht kronkelt. Het beste wat je kunt doen is je volledig overgeven aan dit hemelse schouwspel. De intense schoonheid van de Aurora Borealis laat zich nu eenmaal niet vastleggen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze reisexperts kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis.

Reisexpert Lapland
Carolien Coenen Reisexpert

Een tocht per huskyslede door de dichte, Finse bossen, vers gerookte zalm proeven in een warme kota onderweg, het Noorderlicht aan de hemel zien. Dat is voor mij dé Lapland belevenis.

Reviews - gemiddelde score voor Lapland: 9.2/10 - Lees meer reviews »

  • Lapland
   Review van 12 april 2017
   SCORE: 5/5

   "Fantastisch mooi gebied waar we in verbleven was er van onder de indruk zo een mooie witte wereld en de rust super mooi."

  • Lapland
   Review van 10 april 2017
   SCORE: 5/5

   "Wij zaten in Inari in hotel Kultahovi in een kamer met sauna. Het hotel is mooi, schoon en heeft heel vriendelijk personeel. De sauna heerlijk. Daar zijn we iedere...

  • Lapland
   Review van 5 april 2017
   SCORE: 5/5

   "Geweldige reis met verrassende excursies"

  • Lapland
   Review van 28 maart 2017
   SCORE: 5/5

   "Prachtig land, vriendelijke mensen"

  • Lapland
   Review van 28 maart 2017
   SCORE: 5/5

   "Avonturenreis Herkko. Voldeed ruim aan onze verwachtingen. Een fantastische week. Ook op de vrij te besteden dagen hoef je je niet te vervelen. We lieten ons verrassen...

  • Lapland
   Review van 27 maart 2017
   SCORE: 5/5

   "Voor 5 dagen is het wel een dure reis, maar zeker de moeite waard! Hotel is mooi gelegen en excursies goed georganiseerd. De overnachtingen in de cottage en in...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Overnachten in een wildernishut
Impression
Employee
Rauw
Impression
Employee
Hondensledetocht
Impression
Employee
Afkoelen in een ijswak
Impression

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wél verzoeken wij u vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.