Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Lapland

Het betoverende noorden van Finland en Zweden

Terug

In het noorden van Finland en Zweden vind je de laatste ongerepte natuurgebieden in Europa. In de winter is Lapland een geweldige bestemming voor iedereen die van een actieve sneeuwvakantie houdt.

Actieve sneeuwvakantie

Lapland is een geweldige bestemming voor liefhebbers van actieve sneeuwvakanties. De beste reistijd voor Lapland is afhankelijk van wat je wilt ervaren of zien. De mysterieuze poolnacht met zijn kou en helemaal ondergesneeuwde bomen duurt tot half januari. Tot half februari heerst het koude klimaat en zakken de temperaturen nog regelmatig naar min 20 graden. Toch gaan de dagen langzamerhand al lengen. Vanaf half februari worden de dagen snel langer en begint de sneeuw van de bomen te vallen. In maart zijn de dagen al langer dan bij ons en vanaf mei wordt het niet meer donker in Lapland.

Ligging Lapland

Lapland is eigenlijk niet echt een land, maar een aanduiding van het gebied dat min of meer het oorspronkelijke leefgebied van de rendieren en de Sami (vroeger Lappen genoemd) was. Het is een van de laatste ongerepte natuurgebieden in Europa. Het strekt zich uit over vier landen: van Femunden in Noorwegen en Noord-Dalarna in Zweden via Noord-Finland tot aan het schiereiland Kola in Rusland.

Natuur Lapland

Lapland wordt gekenmerkt door de vele meren, rivieren, uitgestrekte bossen met pijnbomen, grove dennen, sparren en berken, moerassen, valleien, toendra’s en afgetopte boomloze bergen (fjells). De boomgrens ligt al op 400 meter. Verder kent Lapland seizoenen en verschijnselen die wij niet kennen, zoals de middernachtzon, de poolnacht en het wonderbaarlijke noorderlicht. In Lapland ontdek je de schoonheid en eenzaamheid van de bossen en fjells en zul je je verbazen over de stilte in de natuur.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.