Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Lapland

Geografie

Terug

Lapland, dus het noordelijke gedeelte van Finland en Zweden, is het meest ongerepte en dunstbevolkte deel van deze landen. 

In het noorden van Zweden vind je uitgestrekte bossen en ruige bergen. Het Finse noorden wordt gekenmerkt door de typische afgeronde heuvels. Je vindt er ook uitgestrekte bossen en natuurlijk veel meren. In Fins Lapland heb je het grote Inari meer met een oppervlakte van meer dan 1.000 km². 

Finland heeft ongeveer 5,5 miljoen inwoners en de gemiddelde bevolkingsdichtheid bedraagt 17 inwoners per km². Zweden is dichter bevolkt met ruim 10 miljoen inwoners en gemiddeld 23 bewoners per km².  In Nederland is dat ruim 300 inwoners per km².
Zo'n 1 miljoen mensen woont in de omgeving van Helsinki, de hoofdstad van Finland. Ook Stockholm, de hoofdstad van Zweden, heeft een bevolking van ongeveer 1 miljoen.
Het noorden van beide landen is het dunst bevolkt.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.