Unieke vakantie naar Alaska

The Last Frontier

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Glenn Highway, Matanuska Valley
 • Katmai National Park

Door Alaska reizen? Dan reis je langs de hoogste bergen, de grootste gletsjers en de diepste fjorden. De wegen zijn leeg en bushplanes mogen zomaar op de weg landen. Een rondreis of vakantie Alaska betekent oog in oog staan met oneindige wildernis! Lees verder...

Je vakantie in Alaska voelt als een constante ontmoeting met Moeder Natuur in haar puurste vorm. Dit kleine en bijzondere stukje Amerika grenst in het oosten aan Canada en wordt omringd door de Grote Oceaan, de Beringzee en de Noordelijke IJszee. Het water in Alaska krioelt van het leven. Je vindt er zalm, zeeotters, walvissen en orka's. Op het land leven de grootste beren en elanden ter wereld. Deze kunnen zomaar op je pad verschijnen tijdens je rondreis Alaska. Of boek een bijzondere berenexcursie naar Katmai National Park en zie ze vrijwel gegarandeerd! De winters in Alaska zijn donker en koud, maar in de zomer gaat de zon niet onder en is het rond de 20 graden.

Door Alaska reizen kan op vele manieren. Welke manier je ook kiest, we garanderen je dat Alaska je zal raken en zeker toegevoegd kan worden aan je mooiste reisherinneringen. 

Een rondreis Alaska kun je goed combineren met YukonCanada en zelfs IJsland! Laat je verrassen door onze reisexperts.

Askja Reizen
Onze Alaska-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis Alaska. Liever mee met een (internationale) groepsreis? Onze Nederlandse groepsreis Alaska Natuurlijk is al jaren een topper in ons Alaska-groepsreizenprogramma. Natuurlijk hebben we ook een uitgebreid aanbod van campers in Alaska.

Wil je zelf je vakantie in Alaska samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis door Alaska of leg je wensen aan ons voor. Askja is namelijk dé specialist voor een rondreis Alaska. Askja heeft al bijna 30 jaar ervaring in het verzorgen van op maat gemaakte reizen naar landen waar ruimte, stilte en indrukwekkende natuur de hoofdrol spelen. Een van onze reisexperts maakt graag een reisvoorstel voor je. Ze hebben Alaska zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van je ideale reis naar Alaska.

Beste reistijd en klimaat
Alaska heeft verschillende klimaatzones. Rondom de Golf van Alaska zijn de zomers koel en de winters relatief mild. ‘s Zomers is het er rond de 18°C, met uitschieters zowel naar boven als naar beneden. In het binnenland, rondom Fairbanks, is het ’s zomers warmer en kan de temperatuur oplopen tot 25°C of meer. Maar de winters zijn er koud, -40°C is geen uitzondering! Langs de kust in het hoge noorden en in het uiterste westen van Alaska is het weer sub-arctisch, de temperatuur komt hier zelfs ’s zomers niet ver boven het vriespunt uit. Het weer kan snel omslaan, met name in het binnenland. Ook al is het ’s morgens volop zomers weer, diezelfde middag kan er zomaar een hagel- of sneeuwbui vallen. Laat je niet verrassen. In Alaska kun je vier seizoenen op één dag beleven. De beste reistijd voor Alaska is dan ook in onze zomer die grotendeels gelijk is aan de Alaskaanse zomer. In het voor of najaar reizen kan ook, maar veel accommodaties etc. zijn dan gesloten. Midden in de winter kun je er prachtige huskysafari’s maken, de Iditarod bezoeken of op zoek gaan naar het noorderlicht.


Regio’s en bezienswaardigheden
Voor de natuur reis je naar Alaska. De vele nationale parken zijn een bezienswaardigheid op zich. Door de diversiteit van de nationale parken is het een genot om er zoveel mogelijk te bezoeken.

Denali National Park
Denali National Park heeft eigenlijk geen introductie nodig. Alaska’s beroemdste nationale park ontvangt jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers uit de hele wereld, die hier komen voor het wildleven en de uitbundige natuur.

De uitgestrekte taiga en toendra zit vol met dieren en de besneeuwde toppen van de Alaska Range zijn voor iedereen een must-see tijdens hun reis. Denali National Park is ruim 2,4 miljoen hectare groot en opent zijn poorten van eind mei tot medio september voor bezoekers. De rest van het jaar is het park beperkt toegankelijk, om de natuur en het wild zo veel mogelijk haar gang te kunnen laten gaan.

Het letterlijke hoogtepunt van het park is Mount Denali, met 6.194 meter de hoogste berg van Noord Amerika. De berg wordt omgeven door enkele andere besneeuwde pieken van de Alaska Range en door uitgestrekte toendra en taiga. Het is een bijzondere plek en geliefd door reizigers uit de hele wereld.

Katmai National Park
Katmai National Park staat bekend om de vele beren die er leven. Met een 2.000 exemplaren is dit het dichtstbevolkte beren gebied in Alaska. Hallo Bay en Brooks Falls zijn de bekendste plekken. Het indrukwekkende decor hiervoor wordt gevormd door actieve vulkanen, onderdeel van de Pacific Ring of Fire en met sneeuw bedekte bergtoppen.

Katmai National Park and Preserve ligt 290 mijl ten zuidoosten van Alaska’s grootste stad Anchorage. Het park is alleen per vliegtuig of per boot bereikbaar, hierdoor is het aantal bezoekers beperkt. Katmai beslaat ruim 19.000 vierkante kilometer en is praktisch onbewoond. King Salmon is de toegangspoort aan de westelijke zijde en hier bevindt zich tevens het hoofdkwartier van het park. De meeste mensen zullen Katmai alleen bezoeken aan de zuidoostkust tijdens een berenexcursie naar plekken als Hallo Bay en Swikshak Bay, waar de kans het grootst is beren te spotten. In dit gebied zijn geen wegen, winkels of andere mensen, het bestaat uit pure wildernis met op de achtergrond immense vulkanen en klaterende watervallen.

Prince William Sound
De Prince William Sound kent meer dan 3.000 mijl aan kustlijn en is omgeven door de Chugach Mountains in het noorden, oosten en westen.

Het 50 mijl lange Montague Island vormt samen met diverse andere eilanden een natuurlijke scheiding tussen de Golf van Alaska en Prince William Sound. In totaal wonen er circa 10.000 mensen aan de sound, met name in Valdez, Cordova en Whittier. Tevens liggen er nog twee Native dorpen langs de kust, te weten Tatilek en Chenega. Er zijn meer dan 20 gletsjers die in de sound afkalven, waarvan de Columbia Glacier, Meares Glacier en Shoup Glacier de bekendste zijn.

 Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Alaska blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Alaska
Karin Wolf-Mackaaij Reisexpert

Alaska is voor mij, qua natuur, de overtreffende trap! De spreekwoordelijke buitencategorie. Geweldig om hier oog in oog te staan met een grizzly beer en de uitgestrektheid van het landschap te ervaren.

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.1/10 - Lees meer reviews »

  • Alaska (askja)
   Review van 10 oktober 2019
   SCORE: 5/5

   "Het product van ASKJA voldoet precies aan onze wensen en ideeën."

  • Alaska (askja)
   Review van 2 oktober 2019
   SCORE: 5/5

   "Goede voorlichting tijdens de informatiedag. De extra excursies en bestemmingen waren geheel volgens plan. Vouchers klopten allemaal, evenals de routeaanwijzingen...

  • Alaska (askja)
   Review van 19 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Veelzijdige, goed georganiseerde reis. Goede accomodaties en voldoende tijd om een indruk te krijgen van het gebied. "

  • Alaska (askja)
   Review van 5 september 2019
   SCORE: 5/5

   "goed geïnformeerd; goed georganiseerd, heel veel gezien; heel fijne reisleider; kortom een fantastische reis gehad"

  • Alaska (askja)
   Review van 2 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Voor dit uitzonderlijke land heb je als je er wilt reizen veel specifieke kennis nodig. Tevens is dan vertrouwen in een reisorganisatie die van wanten weet van...

  • Alaska (askja)
   Review van 2 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Wij zijn zeer tevreden! De informatie vooraf was heel volledig en correct, en de verdere afhandeling idem, top! "

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Ontbijten in Fairbanks
Impression
Employee
Wrangell St. Elias N.P.
Impression
Employee
Into the Wild
Impression
Employee
Harding Icefield Trail
Impression

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 26 okt.
Locatie: Antwerpen
Informatiedag Alaska

Aanmelden

zondag 17 nov.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Alaska

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.