Yukon

Larger Than Life

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Tombstone Mountains
 • Alaska Highway, Yukon

De Yukon Territory wordt vaak in één adem genoemd met Alaska en dat is niet voor niks. Beide gebieden kunnen zich zeker met elkaar meten wat natuur en wild betreft. In één opzicht is de Yukon anders: de eenzaamheid overheerst hier. Lees verder...

Ontdek de Yukon! Puntjes die op de landkaart als een dorp zijn aangegeven, bestaan soms maar uit één gebouw en onverharde wegen eindigen vaak letterlijk in the middle of nowhere. 

De Yukon is op zijn mooist rond de eerste week van september: dan kleuren de bladeren fel geel/oranje, valt de eerste sneeuw en heb je de kans om het noorderlicht te zien. Een reis door de Yukon is in alle opzichten uniek! 

Askja Reizen
Als echte Yukon-kenner hebben wij een groot aanbod aan individuele rondreizen en groepsrondreizen naar Yukon. Natuurlijk hebben we ook campers in de Yukon. Kies voor een individuele reis naar de Yukon als je de uitgestrektheid van dit land wilt ervaren en reis af naar gebieden waar maar weinig andere reizigers je voorgingen.

De Yukon is ook prima te combineren met een rondreis Alaska. Breid je reis naar Yukon uit tot een rondreis Yukon en Alaska! Heb je liever een georganiseerde rondreis in een internationale groep? Ook daarvoor kun je bij Askja terecht.

Wil je zelf je vakantie in de Yukon samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor.

Een van onze Yukon-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor je reis naar Yukon. Ze hebben Yukon zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie in de Yukon en Alaska!

Beste reistijd en klimaat
De Yukon heeft een bijzonder klimaat. Vanwege de noordelijke ligging heeft de Yukon in de zomer veel daglicht. In de maand juni wordt het in grote delen van deze gebieden helemaal niet donker. Vanaf september worden de dagen snel weer korter en heb je zelfs kans om het noorderlicht te zien. Op de kortste dag van het jaar, 21 december, is het in Anchorage (Alaska) pas om 10 uur ’s ochtends licht en om 4 uur ’s middags weer donker.

Regio’s en bezienswaardigheden

Whitehorse
Met haar 25.000 inwoners is Whitehorse de grootste stad van de Yukon. Het is ook de enige stad, dus dat is ook makkelijk gezegd. Het dankt haar bestaan aan de goudkoorts die het gebied aan het eind van de 19e eeuw teisterde. Haar naam dankt ze niet zozeer aan een paard, maar aan de gelijknamige stroomversnelling in de buurt. Whitehorse is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Canada’s ruigste provincie. De stad wordt ook wel Wilderness City genoemd, het is een typische pleisterplaats waar alles samenkomt. Als je in Yukon bent, kun je niet om Whitehorse heen.

Top of the World Highway
De 127 kilometer lange Top of the World Highway is een van de meest noordelijke snelwegen van de wereld. Vandaar ook die voorspelbare naam. De weg, die Alaska met Yukon verbindt, geeft je echt het gevoel dat je over de top van de wereld rijdt. Het land is leeg, de omgeving is weids, de uitzichten zijn ongekend. Dat geldt overigens net zo goed voor de Alaska Highway en Taylor Highway, de wegen die je naar de Top of the World leiden. De route is voor een groot deel onverhard en het wegdek zit op sommige delen vol hobbels en kuilen. Toch is deze route met een gewone auto of camper te rijden, al is het met een 4WD natuurlijk een stuk comfortabeler. De Top of the World brengt je over de grens van Alaska en Canada, het laatste stukje moet je met de ferry om in Dawson te komen. Er woedt al jaren een vrij felle discussie over een brug, de lokale meningen erover zijn dusdanig verdeeld, dat het maar de vraag is of deze er ooit zal komen. De Top of the World is alleen open in de zomer, hoewel er afgelopen jaar een Japanner is gesignaleerd, die Dawson op ski's probeerde te bereiken. Maar dat raden we toch niet aan! De weg is in de winter niet veilig, met name door het gebrek aan bomen voor beschutting.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Yukon blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Yukon
Karin Wolf-Mackaaij Reisexpert

De ongereptheid, grote variatie aan landschappen, stilte en eenzaamheid zijn voor mij dé kenmerken van de Yukon!

Reviews - gemiddelde score voor Yukon: 9.1/10 - Lees meer reviews »

  • Yukon (askja)
   Review van 13 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Zeer volledige groepsreis Askja Natuurlijk "

  • Yukon (askja)
   Review van 5 september 2019
   SCORE: 5/5

   "goed geïnformeerd; goed georganiseerd, heel veel gezien; heel fijne reisleider; kortom een fantastische reis gehad"

  • Yukon (askja)
   Review van 2 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Voor dit uitzonderlijke land heb je als je er wilt reizen veel specifieke kennis nodig. Tevens is dan vertrouwen in een reisorganisatie die van wanten weet van...

  • Yukon (askja)
   Review van 2 september 2019
   SCORE: 5/5

   "goed product, op klein detail berenexcursie na"

  • Yukon (askja)
   Review van 1 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Ga vooral een keer naar Alaska. Laat je niet afschrikken door de kosten. Het is een overgetelijke reis waar je geen spijt van zult krijgen"

  • Yukon (askja)
   Review van 25 augustus 2019
   SCORE: 5/5

   "Indrukwekkend landschap en indrukwekkende ontmoetingen met het wildlife."

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Yukon Air Service
Impression
Employee
Dawson City
Impression
Employee
Signpost Forest
Impression
Employee
Dempster Highway
Impression

Afbeeldingen (1/6)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zondag 17 nov.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Yukon

Aanmelden

zaterdag 25 jan.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Yukon

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.