Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Rondreis Yukon

De Yukon wordt vaak in één adem genoemd met Alaska en dat is niet voor niks. De Yukon staat garant voor veel natuur en wild. In één opzicht is een rondreis Yukon anders: de eenzaamheid overheerst hier.

Ontdek de Yukon! Puntjes die op de landkaart als een dorp zijn aangegeven, bestaan soms maar uit één gebouw en onverharde wegen eindigen vaak letterlijk in the middle of nowhere. 

De Yukon is op zijn mooist rond de eerste week van september: dan kleuren de bladeren fel geel/oranje, valt de eerste sneeuw en heb je de kans om het noorderlicht te zien. Een reis door de Yukon is in alle opzichten uniek! 

Askja Reizen
Als echte Yukon-kenner hebben wij een groot aanbod aan individuele rondreizen en groepsrondreizen naar Yukon. Natuurlijk hebben we ook campers in de Yukon. Kies voor een individuele reis naar de Yukon als je de uitgestrektheid van dit land wilt ervaren en reis af naar gebieden waar maar weinig andere reizigers je voorgingen.

De Yukon is ook prima te combineren met een rondreis Alaska. Breid je reis naar Yukon uit tot een rondreis Yukon en Alaska! Heb je liever een georganiseerde rondreis in een internationale groep? Ook daarvoor kun je bij Askja terecht.

Wil je zelf je vakantie in de Yukon samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor.

Een van onze Yukon-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor je reis naar Yukon. Ze hebben Yukon zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie in de Yukon en Alaska!

Beste reistijd en klimaat
De Yukon heeft een bijzonder klimaat. Vanwege de noordelijke ligging heeft de Yukon in de zomer veel daglicht. In de maand juni wordt het in grote delen van deze gebieden helemaal niet donker. Vanaf september worden de dagen snel weer korter en heb je zelfs kans om het noorderlicht te zien. Op de kortste dag van het jaar, 21 december, is het in Anchorage (Alaska) pas om 10 uur ’s ochtends licht en om 4 uur ’s middags weer donker.

Regio’s en bezienswaardigheden

Whitehorse
Met haar 25.000 inwoners is Whitehorse de grootste stad van de Yukon. Het is ook de enige stad, dus dat is ook makkelijk gezegd. Het dankt haar bestaan aan de goudkoorts die het gebied aan het eind van de 19e eeuw teisterde. Haar naam dankt ze niet zozeer aan een paard, maar aan de gelijknamige stroomversnelling in de buurt. Whitehorse is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Canada’s ruigste provincie. De stad wordt ook wel Wilderness City genoemd, het is een typische pleisterplaats waar alles samenkomt. Als je in Yukon bent, kun je niet om Whitehorse heen.

Top of the World Highway
De 127 kilometer lange Top of the World Highway is een van de meest noordelijke snelwegen van de wereld. Vandaar ook die voorspelbare naam. De weg, die Alaska met Yukon verbindt, geeft je echt het gevoel dat je over de top van de wereld rijdt. Het land is leeg, de omgeving is weids, de uitzichten zijn ongekend. Dat geldt overigens net zo goed voor de Alaska Highway en Taylor Highway, de wegen die je naar de Top of the World leiden. De route is voor een groot deel onverhard en het wegdek zit op sommige delen vol hobbels en kuilen. Toch is deze route met een gewone auto of camper te rijden, al is het met een 4WD natuurlijk een stuk comfortabeler. De Top of the World brengt je over de grens van Alaska en Canada, het laatste stukje moet je met de ferry om in Dawson te komen. Er woedt al jaren een vrij felle discussie over een brug, de lokale meningen erover zijn dusdanig verdeeld, dat het maar de vraag is of deze er ooit zal komen. De Top of the World is alleen open in de zomer, hoewel er afgelopen jaar een Japanner is gesignaleerd, die Dawson op ski's probeerde te bereiken. Maar dat raden we toch niet aan! De weg is in de winter niet veilig, met name door het gebrek aan bomen voor beschutting.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Yukon blog!

Onze rondreizen in Yukon

Ter inspiratie hebben we 3 rondreizen Yukon voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct aanvragen of liever maatwerk?

Manuela Sutmuller

Reisexpert

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
 • Askja review
  Review van 09-10-2019
  "Het product van ASKJA voldoet precies aan onze wensen en ideeën."
 • Askja review
  Review van 02-10-2019
  "Goede voorlichting tijdens de informatiedag. De extra excursies en bestemmingen waren geheel volgens plan. Vouchers klopten allemaal, evenals de routeaanwijzingen en soorten onderkomens. Kortom, alles geheel volgens afspraak. "
 • Askja review
  Review van 19-09-2019
  "Veelzijdige, goed georganiseerde reis. Goede accomodaties en voldoende tijd om een indruk te krijgen van het gebied. "
 • Askja review
  Review van 12-09-2019
  "Zeer volledige groepsreis Askja Natuurlijk "
 • Askja review
  Review van 04-09-2019
  "goed geïnformeerd; goed georganiseerd, heel veel gezien; heel fijne reisleider; kortom een fantastische reis gehad"
 • Askja review
  Review van 31-08-2019
  "Voor dit uitzonderlijke land heb je als je er wilt reizen veel specifieke kennis nodig. Tevens is dan vertrouwen in een reisorganisatie die van wanten weet van belang! Eerdere hebben we met jullie zusterorganisatie een reis geboekt naar Japan hetgeen uitstekend was georganiseerd. Vandaar ons vertrouwen! Kortom ook nu met jullie weer uitstekend!"
 • Askja review
  Review van 30-08-2019
  "Wij zijn zeer tevreden! De informatie vooraf was heel volledig en correct, en de verdere afhandeling idem, top! "
 • Askja review
  Review van 30-08-2019
  "goed product, op klein detail berenexcursie na"
 • Askja review
  Review van 29-08-2019
  "Ga vooral een keer naar Alaska. Laat je niet afschrikken door de kosten. Het is een overgetelijke reis waar je geen spijt van zult krijgen"
 • Askja review
  Review van 23-08-2019
  "Indrukwekkend landschap en indrukwekkende ontmoetingen met het wildlife."
Dawson City
Summit Lake Campground
Yukon River bij Dawson City
Dawson City - Yukon

Dingen

die je gedaan moet hebben

09 Jan 2019 - Yukon

Top 5 meest bijzondere plekken in de Yukon

Jarenlang stond de Yukon al op mijn bucketlist van te bezoek Lees verder

08 Maa 2018 - Yukon

De snoepwinkel van Bombay Peggy

Op mijn laatste reis door de Yukon wandel ik, op zoek naar e Lees verder

14 Feb 2017 - Yukon

Yukon Quest: 1000 mijl afzien op een hondenslee - Deel 3: Lange baarden en houthakkershemden

Even recapituleren: ik ben in de Yukon, hartje winter, en be Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.