Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Askja & Duurzaamheid

De wereld is kwetsbaar, daar zijn we het zijn allen wel over eens. En toch willen we de wereld ontdekken. Ons verbazen over moeder natuur. Nieuwe culturen leren kennen. Bij Askja vinden we dat daar een prima balans in te vinden is. Want hoewel de wereld ontdekken vanuit je luie stoel niet gaat, zien we tegelijkertijd ook in dat we voorzichtig om moeten gaan met onze mooie planeet. En dus doen we er alles aan om zo ‘groen’ mogelijk te zijn.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Als je bij Askja boekt, worden alle onderdelen van je reis CO2-gecompenseerd, van de vluchten en het vervoer ter plaatse tot de excursies. Het bedrag dat wij daarvoor betalen, wordt door de South Pole Group weer geïnvesteerd in verschillende CO2-reducerende projecten. Verder stimuleren we collega’s op kantoor om zo duurzaam mogelijk te werken en bieden we op steeds meer bestemmingen hybride huurauto’s aan.

Logo South Pole Group

Met Askja reis je CO2 neutraal

Bij ons reis je altijd CO2-neutraal, zónder daarvoor te betalen. Die kosten nemen wij voor onze rekening. Gewoon, om te laten zien hoe belangrijk we dit vinden. En omdat we oprecht geloven dat reizen het leven mooier maakt.

07 Mei 2019 - Groepsreizen

Askja groen

Een beetje geitenwollensokkentype ben ik wel. Zo van vegetar Lees verder

03 Jan 2019 - Oost-Canada

De leukste groene reis door Oost-Canada

Voor het eerst dit jaar hebben wij bij Askja de zogenaamde & Lees verder

Tips

voor de reiziger

 1. 1

  Neem je eigen hervulbare drinkfles mee. Afhankelijk van jouw bestemming kun je deze vullen met kraanwater óf je koopt een grote (5 liter of meer) fles met drinkwater om je fles te vullen.
 2. 2

  Kies een actieve excursie, waarbij je zelf fietst of loopt. Beter en vaak ook leuker dan met een auto of per bus.
 3. 3

  Gebruik vaker je handdoek in het hotel. In veel hotels kun je ervoor kiezen om je handdoek meer dan één dag te gebruiken.
 4. 4

  Heb je de keuze? Vlieg dan rechtstreeks. Dat scheelt substantieel in de uitstoot van CO2 en fijnstof.
 5. 5

  Voeg een overnachting in een duurzame accommodatie toe aan je reis. Meestal bieden ze meer extra’s, zoals een mooie ligging.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.