Antarctica

Het vergeten continent

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Ezelspinguin, Antarctica
 • Zodiac cruise, Antarctica

Antarctica is koud, mysterieus en machtig mooi. Tijdens een reis naar dit witte continent kom je terecht in een unieke omgeving vol indrukwekkende ijsbergen, gletsjers en besneeuwde bergketens. Lees verder...

Ontdek Antarctica - een paradijs voor elke natuurfotograaf! Elk jaar verzamelen zich in de voedselrijke wateren langs de kust enorme hoeveelheden pinguïns, walvissen, zeehonden en zeevogels. Dit is een van de vele aspecten die een reis naar Antarctica uniek maken.

De toekomst van Antarctica is van cruciaal belang voor ons klimaat en het natuurlijke evenwicht van de wereld waarin we leven. Op alle reizen die wij aanbieden wordt hier veel aandacht aan besteed. Alle schepen moeten voldoen aan strenge milieueisen en bij landingen moeten we ons aan een aantal belangrijke regels ter bescherming van de natuur houden. Antarctica is uniek en ongerept en dat moet zo blijven!

Askja Reizen

Als echte Antarctica-kenner hebben wij een uitgebreid aanbod aan cruises naar Antarctica. Antarctica is ook prima te combineren met een bezoek aan de Falklandeilanden en South Georgia.

Wil je jouw Antarctica cruise combineren met een reis naar Chili en Argentinië, een van onze reizen uitbreiden of veranderen of een bijzondere excursie aan je reis toevoegen? Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor.

Een van onze Antarctica-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw cruise naar Antarctica. Onze deskundigen hebben Antarctica zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale cruise naar Antarctica!

Cruise Antarctica
Welk schip voor jou de beste keuze is tijdens een Antarctica cruise is heel persoonlijk. We bieden allerlei schepen van verschillende rederijen aan, die variëren in grootte en comfort. We hebben ze onderverdeeld in kleine expeditieschepen, middelgrote expeditieschepen en luxe expeditieschepen.

Kleine expeditieschepen vervoeren 42 tot circa 96 passagiers. Kenmerken van deze schepen zijn: ijsversterkte romp; klein, internationaal gezelschap, flexibel inspelen op omstandigheden ter plaatse goed mogelijk; optimaal tijd voor landingen; informele sfeer; avontuurlijk karakter; hutten met eigen of gedeelde voorzieningen, meer op comfort gericht dan op luxe. De schepen die hieronder vallen zijn: Akademik Sergey Vavilov, Akademik Ioffe, Spirit of Enderby, Polar Pioneer, Ocean Nova en Ushuaia.

Middelgrote expeditieschepen hebben plaats voor 100 tot circa 114 passagiers. Kenmerken zijn: internationaal gezelschap, beperkt aantal passagiers en grotere vloot Zodiacs om te kunnen inspelen op de omstandigheden ter plaatse; veel tijd voor landingen; informele sfeer; avontuurlijk karakter; meer comfort en grotere algemene ruimtes; comfortabele tot luxe hutten (meestal) met eigen voorzieningen. De schepen die hieronder vallen zijn: Ortelius, Sea Spirit en Plancius.

Luxe expeditieschepen dit zijn comfortabele, ijsversterkte expeditieschepen met plaats tot circa 318 passagiers. Kenmerken zijn: internationaal gezelschap, grotere vloot Zodiacs om te kunnen inspelen op de omstandigheden ter plaatse; meer comfort en grotere algemene ruimtes; comfortabele tot luxe hutten met eigen voorzieningen. De schepen die hieronder vallen zijn: Sea Adventurer, Ocean Diamond en Fram en Midnatsol.

Beste reistijd en klimaat
Antarctica is per schip alleen bereikbaar in de periode tussen november en maart. Voor de Ross Zee regio is die periode zelfs iets korter. Elke tijd heeft zijn eigen charme. In het voorjaar, als het ijs begint te smelten bouwen vogels hun nest en maken pinguïns elkaar het hof. Temperaturen liggen in deze periode tussen -5 en -10°C op het Antarctisch schiereiland en 5 à 10°C op de Falkland eilanden en South Georgia. In de zomer (december en januari) liggen de temperaturen rond het vriespunt op het Antarctisch schiereiland; half januari komen de eerste jonge pinguïns uit het ei en werpen zeehonden en pelsrobben hun jong. Het avondlicht tovert onwaarschijnlijk mooie luchten tevoorschijn. In februari krijgen jonge pinguïns hun eerste zwemlessen, het is de tijd dat zeeluipaarden en orka’s het goed hebben, voedsel te over! Over het algemeen is maart de toptijd voor het zien van walvissen, al kun je die het hele seizoen door tegenkomen.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Antarctica blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Senior Productmanager Antarctica
Karin Tolsma Senior Productmanager

Hier werd ik stil. Van de immense gletsjers en ijsbergen, van twee bultrug walvissen die een half uur rond onze zodiac zwommen, van de pinguïns en andere zeedieren en van deze unieke plek op aarde.

Reviews - gemiddelde score voor Antarctica: 9.2/10 - Lees meer reviews »

  • Antarctica (askja)
   Review van 24 april 2019
   SCORE: 5/5

   "Deze reis is voor mijn onvergetelijk! Een genot om op de Plancius te verblijven, inspirerend wat we te horen en te zien gekregen hebben via de lezingen. De wildlife...

  • Antarctica (askja)
   Review van 19 december 2018
   SCORE: 4/5

   "De reis is zeer goed bevallen en alles verliep volgens plan en weersomstandigheden. Wel hebben wij vastgesteld dat een cruise niet onze manier van reizen is en...

  • Antarctica (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "super ervaring, mag wel wat meer beweging, wandelen."

  • Antarctica (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Niemand kan miljoenen pinguïns op South Georgia iets anders vinden dan FANTASTISCH!"

  • Antarctica (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "veel kennis en betrokkenheid denken mee met reiziger"

  • Antarctica (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "een bijzondere belevenis waarbij we werden verwend met alles wat konden doen en beleven, door het ongelooflijke geluk dat we hadden met de omstandigheden en zeker...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
IJsbergen zee
Impression
Employee
Kamperen op Antarctica
Impression
Employee
Gewoon dóen!
Impression
Employee
Falkland Eilanden
Impression

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 21 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag Antarctica

Aanmelden

vrijdag 18 okt.
Locatie: Arnhem
Informatiedag Antarctica

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.