Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

11 Mei 2017 - IJsland, Nieuw-Zeeland, Australië, Alaska, Lapland, Namibië, Noorwegen, Zuid-Afrika, Botswana, West-Canada, Antarctica, Spitsbergen, Oost-Canada, Argentinië en Chili

Moederdag: De leukste dingen voor vrouwen op onze bestemmingen!

Terug
Portret Antonette Spaan
Antonette Spaan

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Komende zondag is het zo ver, dan is het weer Moederdag. De dames van Askja hebben de krachten gebundeld en de leukste ideeën voor vrouwen en moeders bedacht die je op onze bestemmingen kunt doen. Hier komen ze.

In West Canada kun je heerlijk shoppen in het West-Edmonton Mall, het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika. In West-Edmonton Mall zijn niet alleen enorm veel winkels, maar ook attractieparken, zwembaden en bioscopen. Een prima afwisseling op een dagje natuur dus!

Montreal in Oost-Canada is de plek waar de bagels hun origine vinden. Ga naar St. Viateur Bagel voor the best bagels in town!

Wanneer je als vrouw naar Alaska gaat heb je het per definitie al leuk, want in Alaska heerst namelijk een drastisch tekort aan vrouwen. Als vrouw word je dus altijd net iets vriendelijker behandeld dan de gemiddelde man. Helaas zijn de meeste Alaskaanse mannen weinig aantrekkelijk: lang haar, zonder tanden en met een gun over de schouder. Dat dan wel weer…  

Ontbijten in Argentinië is altijd een feestje! Het standaard ontbijt bestaat namelijk uit een medialuna (croissantje) met dulce de leche, een zoetig beleg gemaakt van gecondenseerde melk. Als tussendoortje neem je vervolgens een chocolade Alfajores … heerlijk!

Cocktail time! In Chili is het goed toeven wanneer je van lekkere drankjes houdt. De Pisco Sour is hier de nationale drank en in het uiterste zuiden heeft men zelfs de Calafate Sour, gemaakt van de zoete Calafate bes.

In Nieuw-Zeeland maken stoere vrouwen eerst een heli-hike op de beroemde Franz Josef Glacier. Na deze tocht krijg je gratis toegang tot de Franz Josef Glacier Hot Pools, zodat je lichaam en geest even helemaal tot rust kunnen komen.

In Melbourne in Australië is het leuk om de Melbourne by Bike tour te maken. Tijdens deze tocht ga je op zoek naar verscholen koffietentjes en zelfs naar een kleine chocoladefabriek in de stad. Ter afsluiting krijg je een heerlijke lunch, bijvoorbeeld tapas bij Naked for Satan (what’s in a name… ?) 

Vlieg naar Kaapstad in Zuid-Afrika en ga op zoek naar de Hidden Gin Bar, weggestopt op de binnenplaats van de Honest Chocolate winkel. Dubbelop genieten dus!

Vanuit de Rostock Ritz Desert Lodge in Namibië kun je genieten van de meest magische zonsondergangen. Het liefst onder het genot van een wijntje natuurlijk!

De Haina Kalahari Lodge in Botswana zorgt goed voor moeders. Laat je na terugkomst van een ochtendsafari door het bijzondere landschap van de Kalahari masseren, omringd door een zee van rust en ruimte.

Ga op IJsland naar de Myvatn Nature Baths en dompel je onder in deze heerlijke warme bron. Het melkachtige water heeft een temperatuur van tussen de 36 en 40 graden, heerlijk na een dagje buiten in de IJslandse natuur dus!

Even volledig ontspannen en alleen aan jezelf hoeven denken? Ga dan in Finland  naar het Adults Only Hotel Beana Lapponia. Op de terugweg naar huis, kun je dan nog even lekker shoppen in Helsinki! Na een dergelijke trip kom je als herboren weer thuis.

Voor de creatievelingen onder ons: op de Vesterålen in Noorwegen kun je je eigen handschoenen breien met een afbeelding van het Noorderlicht. De Geiranger Sjoklade is trouwens ook echt een aanrader!

Ga lekker uit je dak tijdens de swingende barbecue op de Plancius die iedere expeditiereis naar Antarctica of Spitsbergen georganiseerd wordt.

Zoals je ziet, genoeg leuke dingen te doen dus op onze bestemmingen. Wij wensen alle moeders een hele mooie en zonnige moederdag toe!

Reisexpert

Stuur mij naar een bestemming waar ze wildernis, bergen en ijs hebben en ik ben gelukkig. Urenlang wandelen door de ongerepte natuur en kamperen op de mooiste plekken vind ik geweldig, en dat kan natuurlijk perfect op alle Askja bestemmingen!

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

21 Jan 2016 - IJsland

5 Onbekende must do’s in Zuid-IJsland

Er is mij gevraagd of ik voor ons nieuwe blog iets wil schri Lees verder

04 Feb 2016 - Lapland, IJsland winterreizen, Noorwegen winterrei

Adembenemend: de 5 beste plekken om het Noorderlicht te zien

Adembenemend, ik heb het niet zo op dat woord. In de reiswer Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.