IJsland

Land van ijs en vuur

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Seljalandsfoss, IJsland
 • Binnenland, IJsland

Ruige natuur, bijzondere natuurverschijnselen en uitgestrekte landschappen kenmerken IJsland. Geen enkele andere bestemming is zo afwisselend en de afstanden tijdens een rondreis IJsland zijn nooit groot.  Lees verder...

Ontdek IJsland! Askja organiseert al jaren reizen naar IJsland, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. IJsland is een van de laatste stukjes onbedorven wildernis van Europa en gunt de bezoekers een kijkje in de keuken van de wordingsgeschiedenis van de aarde.

Tijdens een vakantie naar IJsland ziet je warme bronnen, kokende modderpoelen en pruttelende zwavelbronnen die een opmerkelijk contrast vormen met de ijskoude gletsjerrivieren en watervallen. En dat allemaal op maar drie uur vliegen van Nederland! Een rondreis IJsland is ook prima te combineren met een bezoek aan Groenland. Of ga met je eigen auto met de Smyril Line via de Faeröer en combineer je IJslandreis met de Faeröereilanden.

Autohuur IJsland
Veel mensen kiezen ervoor om IJsland per auto te verkennen. Het voordeel is dat je zelf je route en tempo bepaalt. Een auto huren op IJsland is niet goedkoop. Dat komt doordat een deel van de IJslandse wegen niet verhard is, waardoor een auto veel te lijden heeft. Ook het korte verhuurseizoen speelt een rol. Toch is Askja Reizen steeds de goedkoopste wat betreft autohuur op IJsland.

Askja Reizen

Als echte IJslandspecialist hebben we een ruim aanbod aan groepsreizen en individuele rondreizen door IJsland. Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of het noorderlicht zien? Askja stelt jouw rondreis IJsland op maat voor je samen.

Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor. Een van onze reisexperts maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor je reis naar IJsland. Ze hebben het land vaak bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale IJslandvakantie!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Chantal Borgers Reisexpert

IJslands vulkanische activiteit met de vele warm waterbronnen trekt mijn aandacht. Vertoeven in de Blue Lagoon is heerlijk, maar zomaar ergens een warm bad in de vrije natuur is voor mij nog meer genieten.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.0/10 - Lees meer reviews »

  • IJsland
   Review van 18 januari 2018
   SCORE: 5/5

   "De aangeboden reis gaf naar onze mening ons de maximale mogelijkheid om de vele verschillende landschappen te bezoeken, zonder dat we elke dag van hotel moesten...

  • IJsland
   Review van 17 januari 2018
   SCORE: 5/5

   "We zullen vast en zeker een derde keer boeken!"

  • IJsland
   Review van 10 januari 2018
   SCORE: 5/5

   "Alles top geregeld hotels mooi en zeer net plus outo was zeer goed en snel geregeld . Voor herhaling vatbaar. "

  • IJsland
   Review van 13 december 2017
   SCORE: 5/5

   "schitterende natuur ook in de winter je moet zoals bijna overal het weer ook wel een beetje mee hebben. reijkjavik kon ons niet zo boeien wel een paar interessante...

  • IJsland
   Review van 22 november 2017
   SCORE: 5/5

   "Een geweldig mooi land! "

  • IJsland
   Review van 22 november 2017
   SCORE: 5/5

   "Het land heeft onze verwachtingen overtroffen. We gaan zeker nog een keer terug; zoveel moois te zien!"

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Papegaaiduikers
Impression
Employee
De hoogste berg van IJsland
Impression
Employee
Vers gemaakt ijs
Impression
Employee
Best hotdog in town
Impression

Afbeeldingen (1/10)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 27 jan
Locatie: Rotterdam
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.