Strokkur

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Strokkur

Strokkur is een actieve geiser in het geothermische gebied Haukadalur. Ongeveer iedere 4-8 minuten spuit hij een waterstraal 10 tot 20 meter omhoog.  Lees verder...

Strokkur ligt vlakbij Geysir de bekendste geiser ter wereld. Het woord geiser komt hier vandaan. Vroeger spoot Geysir één keer per half uur, tegenwoordig is hij alleen in slapende toestand te zien. Gelukkig is Strokkur wél actief. Ongeveer iedere 4-8 minuten spuit hij een waterstraal 10 tot 20 meter omhoog. Je bent geneigd om steeds weer te wachten tot het nog een keer uitbarst. Andere warmte bronnen omringen Strokkur en Geysir en geven een fraaie kleur aan het warme bronnen gebied. Door de populariteit van de geiser en de ligging in de gouden cirkel maakt dit een populaire toeristisch attractie. Het kan hierdoor soms behoorlijk druk zijn. Het bezoekerscentrum heeft een interessant museum en de onvermijdelijke souvenirwinkel. De tentoonstelling gaat over de geothermische werking van het gebied en vertelt ook hoe de bevolking van IJsland er vroeger leefde.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager IJsland
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Ik zeg altijd “IJsland is verslavend” en dat zeg ik uit eigen ervaring! De rust, ruimte, overweldigende natuur, vriendelijke mensen en het heerlijke eten zorgen ervoor dat ik elke keer weer besluit terug te gaan.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.0/10

  • IJsland (askja)
   Review van 30 juli 2015
   SCORE: 5/5

   "Veel gedaan en gezien tijdens de reis IJsland Natuurlijk. Reisleidster had nog wat extra dingen die niet op het programma stonden. Uitstekend. Samenwerking tussen...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 augustus 2015
   SCORE: 4/5

   "De reis is supermooi en goed georganiseerd! Minpuntje de auto die we gehuurd hadden. Ik zou de reis maken met een 4wd en niet bij Avis huren."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 juli 2016
   SCORE: 4/5

   "Goede informatie, prima hotels."

  • IJsland (askja)
   Review van 26 juni 2017
   SCORE: 4/5

   "prachtige reizen in assortiment"

  • IJsland (askja)
   Review van 25 augustus 2015
   SCORE: 5/5

   "Grote Rondreis IJsland is een fantastische reis, als je van ruige natuur, buiten zijn en wandelen houdt. En dat in combinatie met goede hotels, deskundige en enthousiaste...

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 15 sep
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zaterdag 22 sep
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.