Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

IJsland
Lokale keuken

Terug
Kies een pagina:

IJsland ontwikkelt zich op culinair gebied in hoog tempo. Veel chef-koks winnen internationale prijzen met hun interpretatie van de noordelijke keuken. 

Wie van bijzonder goed eten houdt, kan er dan ook prima terecht. Maaltijden van alle prijsniveau's zijn erg smakelijk dankzij de zuiverheid van de ingrediënten. Lamsvlees en vis zijn van zeer hoge kwaliteit. Veel groenten worden gekweekt in kassen die verwarmd worden met geothermische energie. Het assortiment zuivelproducten is uitgebreid en de IJslandse skyr is zelfs bezig met een internationale opmars. Als nagerecht is skyr met blauwe bessen een klassieker. Ook wordt er vaak gebak geserveerd. Er zijn enkele typische specialiteiten die je niet snel op je bord zult aantreffen, maar die je (als je de kans krijgt) zeker zou moeten proeven. Beroemd zijn bijvoorbeeld schapenkop en hákarl (rotte haai).

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.