Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

IJsland
Eruptiereis

Terug
Kies een pagina:

In de startblokken voor een korte reis naar een vulkaanuitbarsting op IJsland!

Al sinds 1992 heeft Askja Reizen een eruptielijst. Zodra er een vulkaanuitbarsting op IJsland plaatsvindt, stellen we – afhankelijk van de mogelijkheden – een reis samen en nemen contact op met iedereen op de lijst. We geven door waar de uitbarsting is en informeren je over de vertrekdatum, het aantal dagen, de reissom en het maximumaantal deelnemers. Daarna volgt de vraag: ga je mee met onze eruptiereis?

Snel vertrekken

Vanwege het beperkte aantal deelnemers en de zeer korte tijd tot het vertrek is het belangrijk om zo snel mogelijk te reageren, want vol is vol. Het vertrek zal heel snel (binnen enkele dagen) na het begin van de uitbarsting zijn en de reisduur zal tussen de vijf en zeven dagen zijn. Natuurlijk kunnen we niet garanderen dat de vulkaan bij aankomst nog actief is, maar een indrukwekkend schouwspel zal het zeker opleveren. De reis zal voor zover mogelijk volledig verzorgd zijn, maar veel hangt af van het seizoen en de locatie van de uitbarsting.

Wil je dit wel eens meemaken? Neem dan contact met ons op en laat je op de eruptielijst plaatsen.

De meest recente eruptiereis

Op 24 maart 2010 was het zo ver. Een kleine groep reizigers stapte in het vliegtuig om de uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull van heel dichtbij te bekijken. Sommigen stonden al jaren op de eruptielijst van Askja Reizen, anderen hadden zich net aangemeld. Een snelle actie op kantoor maakte mogelijk dat onze klanten drie dagen na het begin van de uitbarsting met eigen ogen de gloeiende lava zagen. Onder leiding van een geoloog verbleven ze drie nachten in het gebied van de uitbarsting. Hoogtepunten waren de rit met sneeuwscooters naar de uitbarsting en een vlucht rond de spuwende vulkaan. Van de (potentiële) deelnemers werd ook flexibiliteit verwacht: ze moesten binnen enkele uren beslissen of ze mee gingen. Een reactie: "Één keer aan een impuls toegeven mag. Bij thuiskomst (nog nasidderend) kan ik alleen maar concluderen: Het was het waard!"

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.