Faeröer eilanden

Afgelegen eilanden

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Typisch afgelegen dorpje op de Faeroer eilanden.
 • Saksun op het eiland Streymoy

De eilanden rijzen steil op uit zee. Kleine dorpen met gekleurde huizen liggen op de schaarse delen kust die glooiend naar de zee reiken. Vogels voelen zich hier prima thuis en schapen ook. Rust regeert! Lees verder...

Ontdek de Faeröer eilanden! Het is fantastisch om de ongerepte natuur op deze groene eilanden te beleven. De Faeröer ligt midden in de Atlantische Oceaan, ergens halverwege Noorwegen en IJsland.

Tijdens een vakantie in Faroer ziet u het vele groen van grassen en mossen die op de basaltbodem groeien. Bomen zijn er niet. Doordat de Warme Golfstroom langs de archipel stroomt heeft het een vrij mild klimaat, vergelijkbaar met dat van IJsland. Dus wisselvallig weer, waarbij zon, mist en regen elkaar snel kunnen afwisselen.

De Faeröer eilanden zijn ook prima te combineren met een rondreis IJsland. Ga met uw eigen auto met de Smyril line naar de Faeröer en breid uw Faeröer reis uit naar een rondreis Faeröer eilanden en IJsland.

Als echte Faeröer specialist hebben wij een groot aanbod individuele rondreizen naar de Faeröer en IJsland. Wilt u zelf uw reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of veranderen, een bijzondere excursie in uw reis opnemen? Askja maakt voor u een reis naar Faeröer op maat.

Laat u inspireren door een bestaande reis of u leg ons uw wensen voor. Een van onze Faeröer kenners maakt graag een reisvoorstel voor u met een aanbieding voor uw reis naar Faeröer. Zij hebben IJsland en de Faeröer vaak bezocht en kunnen u optimaal adviseren bij de keuze van uw ideale vakantie op de Faeröer en IJsland!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze reisexperts kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis.

Reisexpert Faeröer eilanden
Chantal Borgers Reisexpert

Als natuurliefhebber vind ik de Faeröer eilanden de perfecte bestemming. Je kan hier gemakkelijk met je eigen auto op de veerboot vanuit Denemarken komen. Zeker als tussenstop richting IJsland is dit een aanrader!

Reviews - gemiddelde score voor Faeröer eilanden: 10.0/10 - Lees meer reviews »

  • Faeröer eilanden
   Review van 5 september 2017
   SCORE: 5/5

   "Goede indeling van de reis doordat je steeds twee dagen in een hotel blijft. Rij afstanden zijn klein zodat je heel de dag de tijd heb om van de eilanden te genieten....

  • Faeröer eilanden
   Review van 15 augustus 2017
   SCORE: 5/5

   "Voor wie houd van een bezoek aan Scandinavische landen zeker de moeite waard. De door Askja reizen aangeboden 11 daagde reis geeft voldoende gelegenheid om een...

  • Faeröer eilanden
   Review van 9 augustus 2017
   SCORE: 5/5

   "Fantastich gebied, prachtige spectaculaire natuur, schilderachtige dorpjes, rust."

  • Faeröer eilanden
   Review van 7 juli 2017
   SCORE: 5/5

   "Schitterende eilanden met indrukwekkende landschappen en vergezichten. Perfect voor natuur- en wandelvakanties. Rustig en weinig toerisme. Maar dus ook weinig toeristenfaciliteiten....

  • Faeröer eilanden
   Review van 4 juli 2017
   SCORE: 5/5

   "We hebben het fantastich gehad. Voor mensen die geen lange wandelingen maken, zijn er weinig alternatieven. Buiten Thorshavn zijn er bijna geen restauranten."

  • Faeröer eilanden
   Review van 23 juni 2017
   SCORE: 5/5

   "We waren eerder via Askja op de Faeröer geweest en we hopen er nog wel weer te komen. We genieten van de rust, het ruige, bijzondere landschap, de vriendelijke...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
De haven van Thor
Impression
Employee
Cultuur in Tórshavn
Impression
Employee
Vestmanna vogelrotsen
Impression
Employee
Tórshavn Centraal
Impression

Afbeeldingen (1/9)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wél verzoeken wij u vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.