Faeröer eilanden

Afgelegen eilanden

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Saksun op het eiland Streymoy
 • Typisch afgelegen dorpje op de Faeroer eilanden.

De Faeröer eilanden rijzen steil op uit zee. Kleine dorpen met gekleurde huizen liggen op de schaarse delen kust die glooiend naar de zee reiken. Vogels voelen zich hier prima thuis en schapen ook. Rust regeert! Lees verder...

Ontdek de Faeröer eilanden! Het is fantastisch om de ongerepte natuur op deze groene eilanden te beleven. De Faeröer liggen midden in de Atlantische Oceaan, ergens halverwege Noorwegen en IJsland.

Tijdens een vakantie op de Faroer zie je het vele groen van de grassen en mossen die op de basaltbodem groeien. Bomen zijn er niet. Doordat de Warme Golfstroom langs de archipel stroomt, heeft de eilandengroep een vrij mild klimaat, dat vergelijkbaar is met dat van IJsland. Dat betekent wisselvallig weer, waarbij zon, mist en regen elkaar snel afwisselen.

De Faeröer eilanden zijn prima te combineren met een rondreis IJsland. Je reist dan met je eigen auto met de Smyril Line naar de Faeröer en breidt je reis uit naar een rondreis Faeröer eilanden en IJsland.

Askja Reizen
Als echte Faeröer-specialist hebben wij een ruim aanbod aan individuele rondreizen naar de Faeröer en IJsland. Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Askja maakt graag een reis naar de Faeröer op maat voor je.

Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor. Een van onze Faeröer-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw reis naar de Faeröer. Ze hebben IJsland en de Faeröer vaak bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie op de Faeröer en IJsland!

Beste reistijd en klimaat
Het weer op de Faeröer eilanden is onvoorspelbaar. Zon, regenbuien en mist wisselen elkaar af. De Faeröer eilanden hebben een vrij mild klimaat. Dat komt door de Warme Golfstroom, die langs de archipel stroomt. De temperatuur in de zomer ligt rond de 12°C. De beste reistijd is van mei tot september. De dagen zijn dan lang en er zijn veel vogels op de eilanden. Het weer is 's zomers over het algemeen beter dan in de herfst en de winter. Juli is de warmste maand, maar ook een maand met veel mist. Buiten de zomermaanden zijn veel musea en sommige accommodaties en eetgelegenheden maar beperkt geopend.

Regio’s en bezienswaardigheden
Iedereen die naar de Faeröer eilanden gaat staat versteld van het landschap. Dé bezienswaardigheid van de Faeröer. De eilanden rijzen steil op uit zee. Kleine dorpen met gekleurde huizen liggen op de schaarse delen kust die glooiend naar de zee reiken. Vogels voelen zich hier prima thuis en schapen ook.

Tórshavn
Tórshavn is de hoofdstad van de Faeröer eilanden. De stad ligt op het eiland Streymoy en er wonen ongeveer 20.000 mensen.

Het stadje heeft veel gekleurde huizen en huizen met grasdaken. Het is leuk om er rond te lopen en de cultuur op te snuiven. Er is een mooie haven waar, vooral op de dagen dat de Smyril Line aankomt of vertrekt, veel bedrijvigheid is. Het is de moeite waard om langs de kades en schepen te lopen. Vissers verkopen hun dag vangst, schepen worden geladen en vissersboten komen binnen. Ook zie je vaak roeisloepen, die aan het oefenen zijn voor de aankomende wedstrijden. Het roeien in deze boten is een nationale sport op de Faeröer. Vanaf de kade zijn mooie foto’s te maken met de stad op de achtergrond. In het oude centrum, Tinganes, staan veel 17e-en 18e-eeuwse pakhuizen. Deze gebouwen zijn gerestaureerd en worden tegenwoordig gebruikt door verschillende regerings- en overheidsdiensten. Ze zijn mooi rood geschilderd. Het voormalige fort Skansin ligt ten oosten van de haven en kijkt uit over de hele omgeving. Er staat een vuurtoren, een Brits kanon uit de Tweede Wereldoorlog en enkele historische Deense kanonnen. historisch museum, het openluchtmuseum of het Natuurhistorisch museum.

Nólsoy
In de directe omgeving van Tórshavn is het mooi wandelen. Neem bijvoorbeeld de ferry die je in nog geen 20 minuten naar het eilandje Nólsoy brengt. Een auto heb je daar niet nodig. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en het eiland heeft maar zo'n 250 inwoners. Nólsoy heeft de grootste kolonie stormvogels, al zijn die alleen 's nachts te zien. In de zomer kun je bij het toeristenbureau in Tórshavn een nachtelijke excursie naar het eiland boeken. Ook de vuurtoren is een bezoekje waard. Het was de eerste vuurtoren op de Faeröer eilanden.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager Faeröer eilanden
Carla Ebben Product Manager

Ik vind de Faeröer eilanden, vooral door zijn ruigheid en ongelofelijke geïsoleerde ligging, misschien wel de meest fascinerende bestemming van Scandinavië.

Reviews - gemiddelde score voor Faeröer eilanden: 9.9/10 - Lees meer reviews »

  • Faeröer eilanden (askja)
   Review van 6 juni 2019
   SCORE: 5/5

   "Prachtige reis, goede informatie vooraf, goede hotels, alleen hotel 62n voldeed niet helemaal."

  • Faeröer eilanden (askja)
   Review van 28 mei 2019
   SCORE: 5/5

   "Een aanrader voor wie van Scandinavië houdt. Nu heb ik wel geluk gehad met het weer en dus (behalve onderstaande opmerking) kon ik alles bezoeken wat ik wou zien....

  • Faeröer eilanden (askja)
   Review van 20 mei 2019
   SCORE: 5/5

   "Fantastisch! Mooie natuur, erg rustig, aardige mensen en heel veel schapen"

  • Faeröer eilanden (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Omdat je niet veel kilometers per dag hoeft te maken, kun je zeer veel doen op een dag: een stevige wandeling, maar ook leuke dorpjes bekijken. "

  • Faeröer eilanden (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "fijne bestemming: prachtige natuur, wandelen, rust. mensen zijn daar i.h.a gastvrij, vriendelijk. 1x een nare ervaring: de ""easy"" 2 uur durende wandeling naar...

  • Faeröer eilanden (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Het was een goed geregelde en interessante reis met prima suggesties voor activiteiten. Ook waren we zeer tevreden over het gebruik van een huisje i.p.v. een hotel...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
De haven van Thor
Impression
Employee
Boottocht langs de steile bergen
Impression
Employee
Vestmanna vogelrotsen
Impression
Employee
Cultuur in Tórshavn
Impression

Afbeeldingen (1/9)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.