Faeröer eilanden

Afgelegen eilanden

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Typisch afgelegen dorpje op de Faeroer eilanden.
 • Saksun op het eiland Streymoy

De Faeröereilanden rijzen steil op uit zee. Kleine dorpen met gekleurde huizen liggen op de schaarse delen kust die glooiend naar de zee reiken. Vogels voelen zich hier prima thuis en schapen ook. Rust regeert! Lees verder...

Ontdek de Faeröereilanden! Het is fantastisch om de ongerepte natuur op deze groene eilanden te beleven. De Faeröer liggen midden in de Atlantische Oceaan, ergens halverwege Noorwegen en IJsland.

Tijdens een vakantie op de Faroer zie je het vele groen van de grassen en mossen die op de basaltbodem groeien. Bomen zijn er niet. Doordat de Warme Golfstroom langs de archipel stroomt, heeft de eilandengroep een vrij mild klimaat, dat vergelijkbaar is met dat van IJsland. Dat betekent wisselvallig weer, waarbij zon, mist en regen elkaar snel afwisselen.

De Faeröereilanden zijn prima te combineren met een rondreis IJsland. Je reist dan met je eigen auto met de Smyril Line naar de Faeröer en breidt je reis uit naar een rondreis Faeröereilanden en IJsland.

Als echte Faeröer-specialist hebben wij een ruim aanbod aan individuele rondreizen naar de Faeröer en IJsland. Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Askja maakt graag een reis naar de Faeröer op maat voor je.

Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor. Een van onze Faeröer-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw reis naar de Faeröer. Ze hebben IJsland en de Faeröer vaak bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie op de Faeröer en IJsland!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager Faeröer eilanden
Carla Ebben Product Manager

Ik vind de Faeröer eilanden, vooral door zijn ruigheid en ongelofelijke geïsoleerde ligging, misschien wel de meest fascinerende bestemming van Scandinavië.

Reviews - gemiddelde score voor Faeröer eilanden: 10.0/10 - Lees meer reviews »

  • Faeröer eilanden
   Review van 5 september 2017
   SCORE: 5/5

   "Goede indeling van de reis doordat je steeds twee dagen in een hotel blijft. Rij afstanden zijn klein zodat je heel de dag de tijd heb om van de eilanden te genieten....

  • Faeröer eilanden
   Review van 15 augustus 2017
   SCORE: 5/5

   "Voor wie houd van een bezoek aan Scandinavische landen zeker de moeite waard. De door Askja reizen aangeboden 11 daagde reis geeft voldoende gelegenheid om een...

  • Faeröer eilanden
   Review van 9 augustus 2017
   SCORE: 5/5

   "Fantastich gebied, prachtige spectaculaire natuur, schilderachtige dorpjes, rust."

  • Faeröer eilanden
   Review van 7 juli 2017
   SCORE: 5/5

   "Schitterende eilanden met indrukwekkende landschappen en vergezichten. Perfect voor natuur- en wandelvakanties. Rustig en weinig toerisme. Maar dus ook weinig toeristenfaciliteiten....

  • Faeröer eilanden
   Review van 4 juli 2017
   SCORE: 5/5

   "We hebben het fantastich gehad. Voor mensen die geen lange wandelingen maken, zijn er weinig alternatieven. Buiten Thorshavn zijn er bijna geen restauranten."

  • Faeröer eilanden
   Review van 23 juni 2017
   SCORE: 5/5

   "We waren eerder via Askja op de Faeröer geweest en we hopen er nog wel weer te komen. We genieten van de rust, het ruige, bijzondere landschap, de vriendelijke...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
De haven van Thor
Impression
Employee
Cultuur in Tórshavn
Impression
Employee
Vestmanna vogelrotsen
Impression
Employee
Tórshavn Centraal
Impression

Afbeeldingen (1/9)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.