IJsland winterreizen

Winters paradijs

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • IJsbergenmeer Jökulsárlón, IJsland
 • Zwarte strand bij Jökulsárlón, IJsland

IJsland kan het hele jaar door bezocht worden en houdt zeker geen winterslaap. De winter is er prachtig: je kunt dan zelfs het noorderlicht zien! Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van IJsland buiten het zomerseizoen. Lees verder...

Ontdek IJsland! Askja organiseert al jaren reizen naar IJsland. Dit is een paradijs voor natuurliefhebbers met een schitterend besneeuwd landschap, deels bevroren watervallen en de kans om het noorderlicht te spotten. In het voorjaar kun je tijdens je vakantie in IJsland genieten van het ontluikende groen en de eerste trekvogels. In het najaar sieren prachtige herfstkleuren de natuur. In de winter kun je spectaculaire excursies maken. IJsland is dé bestemming voor iedereen die van rust en ruimte houdt.

Askja Reizen
Als echte IJslandspecialist hebben we een ruim aanbod aan individuele rondreizen en groepsreizen naar IJsland. Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of veranderen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Of wil je tijdens een rondreis in IJsland het noorderlicht zien? Askja maakt een reis naar IJsland op maat voor je.

Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor. Een van onze IJslandkenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw reis naar IJsland. Daarnaast heeft Askja een uitgebreid aanbod aan groepsrondreizen naar IJsland. Ze hebben IJsland vaak bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie in IJsland!

Beste reistijd en klimaat
Reizen naar IJsland kan het hele jaar, maar het klimaat, de toestand van de wegen en specifieke natuurverschijnselen bepalen wat er in een bepaalde periode gedaan kan worden. Van oktober tot en met april vinden de meeste reizen plaats in Reykjavík/Mývatn en omgeving. De reden hiervoor is dat accommodaties, musea en restaurants op de rest van het eiland maar beperkt open zijn. Bovendien maakt de grilligheid van het weer het moeilijk voorspelbaar welke wegen te berijden zullen zijn. In deze periode raden we altijd aan om een 4WD-auto te huren. In de winter zorgt de warme golfstroom voor gemiddeld zacht weer. Reken op dagtemperaturen van -10˚C tot +5˚C, waarbij wind en neerslag van grote invloed zijn. De eerste sneeuw kan al in september vallen, maar deze verdwijnt ook weer. In het binnenland ligt in de wintermaanden altijd wel een pak sneeuw, maar aan de kust soms wel en soms niet.

Regio’s en bezienswaardigheden
De gouden cirkel is zonder twijfel het bekendste gebied op IJsland. Geysir, Gullfoss en Thingvellir zijn de hoogtepunten die door vrijwel elke IJslandreiziger wordt aangedaan. Het ligt niet ver van Reykjavík en daarom is het gebied in de winter ook goed te bezoeken.

Noorderlicht
Ongeveer van september tot begin april is er noorderlicht op IJsland. Om het te kunnen zien, moet het donker en helder zijn. Hoe korter de dagen, hoe meer kans dus. Maar het weer moet wel meezitten.

Het noorderlicht is een adembenemende ervaring én de reden om in de winter naar IJsland te gaan. Wat ervan op foto en film wordt vastgelegd is mooi, maar niet meer dan een vlakke, tweedimensionale impressie van het fenomeen. Je ziet nooit meer dan een deel van de hemel vastgelegd en zowel foto als film missen de bruisende energie die het noorderlicht meevoert als het met grote vaart door de lucht kronkelt. Het beste wat je kunt doen, is je helemaal overgeven aan dit hemelse schouwspel. De intense schoonheid van het noorderlicht laat zich nu eenmaal niet vastleggen. Wil je het zelf zien? Bekijk onze Noorderlicht reizen!

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons IJsland blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager IJsland winterreizen
Carla Ebben Product Manager

Het prachtige licht en de bevroren watervallen maken de winter in IJsland voor mij extra bijzonder.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland winterreizen: 9.1/10 - Lees meer reviews »

  • IJsland winterreizen (askja)
   Review van 15 juli 2019
   SCORE: 4/5

   "IJsland is een super mooi land. Veel verschillende natuur en veel bezienswaardigheden. Echt een land voor de avonturiers."

  • IJsland winterreizen (askja)
   Review van 15 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Een fantastisch land om rond te reizen. Volop genoten. Voor herhaling vatbaar, maar dan weer een ander deel van het land."

  • IJsland winterreizen (askja)
   Review van 15 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Prachtige natuur, vriendelijke mensen, relaxed"

  • IJsland winterreizen (askja)
   Review van 10 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Voldeed helemaal aan mijn verwachtingen. Door de goede organisatie van de reis hoefde ik alleen te denken aan op het juiste tijdstip bij de bus zijn en op het juiste...

  • IJsland winterreizen (askja)
   Review van 9 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "De reis heeft voor mij aan alle verwachtingen voldaan. Heb ontzettend genoten van de reis. "

  • IJsland winterreizen (askja)
   Review van 9 juli 2019
   SCORE: 4/5

   "van belang is wel duidelijk aan te geven aan welke specificaties de reis dient te voldoen en daarop toe te zien. "

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
De Gullfoss waterval
Impression
Employee
Badderen in de hotpot
Impression
Employee
IJstunnel in het Reykholtsdal
Impression
Employee
Winters Reykjavik
Impression

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.