Thingvellir Nationaal Park

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow

Het Nationaal Park Thingvellir is een plaats van ecologisch, geologisch en historisch belang. Omringd door het prachtige vulkanische landschap met bergen en lava, is het park gelegen aan de oever van het grootste meer in IJsland. Lees verder...

Ten oosten en ten westen begrenzen kloven en scheuren dit gebied. Het park maakt deel uit van een verzakking tussen de 2 platen van het Europese en het Amerikaanse continent. Elk jaar drijven de aardplaten uit elkaar en wordt het land dus iets groter. Het park is eveneens de plaats waar het oudste parlement in Europa is ontstaan, het Alþingi. Gesticht in de vlakte van Thingvellir in 930, vonden hier, gedurende een periode van 750 jaar, de belangrijkste momenten in de IJslandse geschiedenis plaats. In de loop van de 18e eeuw werd het parlement vervolgens naar de hoofdstad verplaatst.

In Thingvellir moet je het volgende absoluut bekijken:

Lögberg: rots van de wetten. Vanaf deze rots vertelde de wetspreker ieder jaar de wetten aan het volk. Er waren toen nog geen wetten neergeschreven en dus werden deze mondeling verkondigd. De plaats herken je aan het houten platform met de IJslandse vlag.

Neðrivellir: ten oosten van de Almannagjá liggende vlaktes waar de Lögrétta was: de belangrijkste instantie van het oude parlement Alþingi. Hier kwamen de volksleiders “Goðar” en de bisschoppen samen om te debatteren, om nieuwe wetten op te stellen en om oude wetten te veranderen.

Drekkingarhylur: hier werden vrouwen verdronken die overspel gepleegd hadden.

Öxarárfoss waterval: een 20 meter hoge waterval die van de Almannagjá kloof in de rivier Öxará valt.

Þingvallakirkja: het kerkje, afkomstig uit het jaar 1859, staat op de plaats waar in 1016 één van de eerste kerkjes op IJsland gebouwd werd. Dit was kort nadat IJsland zich tot het christendom bekeerd had.

De Silfra kloof is gelegen in het hart van Nationaal Park Thingvellir. Hier kun je gaan snorkelen of duiken. Het kristalheldere water in de diepe kloof geven je het gevoel gewichtloos te zijn als je je laat meedrijven in de langzame stroming.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager IJsland
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Ik zeg altijd “IJsland is verslavend” en dat zeg ik uit eigen ervaring! De rust, ruimte, overweldigende natuur, vriendelijke mensen en het heerlijke eten zorgen ervoor dat ik elke keer weer besluit terug te gaan.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtig land, zeer indrukwekkend. De natuur in de overtreffende trap, overweldigend."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtige reis, fantastische natuur en fijne hotels."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Voor mij was het een geweldige reis. Jammer dat hij zo hoog in prijs is."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "De reis Vier windstreken met de Noordwesteilanden zijn een echte aanrader. Een rondreis van drie weken vergt wel veel energie, zowel lichamelijk als geestelijk...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "met de voorbereiding van askja is het goed mogelijk zelf een rondreis met huurauto te realiseren"

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 26 jan.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.