Thingvellir Nationaal Park

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow

Het Nationaal Park Thingvellir is een plaats van ecologisch, geologisch en historisch belang. Omringd door het prachtige vulkanische landschap met bergen en lava, is het park gelegen aan de oever van het grootste meer in IJsland. Lees verder...

Ten oosten en ten westen begrenzen kloven en scheuren dit gebied. Het park maakt deel uit van een verzakking tussen de 2 platen van het Europese en het Amerikaanse continent. Elk jaar drijven de aardplaten uit elkaar en wordt het land dus iets groter. Het park is eveneens de plaats waar het oudste parlement in Europa is ontstaan, het Alþingi. Gesticht in de vlakte van Thingvellir in 930, vonden hier, gedurende een periode van 750 jaar, de belangrijkste momenten in de IJslandse geschiedenis plaats. In de loop van de 18e eeuw werd het parlement vervolgens naar de hoofdstad verplaatst.

In Thingvellir moet je het volgende absoluut bekijken:

Lögberg: rots van de wetten. Vanaf deze rots vertelde de wetspreker ieder jaar de wetten aan het volk. Er waren toen nog geen wetten neergeschreven en dus werden deze mondeling verkondigd. De plaats herken je aan het houten platform met de IJslandse vlag.

Neðrivellir: ten oosten van de Almannagjá liggende vlaktes waar de Lögrétta was: de belangrijkste instantie van het oude parlement Alþingi. Hier kwamen de volksleiders “Goðar” en de bisschoppen samen om te debatteren, om nieuwe wetten op te stellen en om oude wetten te veranderen.

Drekkingarhylur: hier werden vrouwen verdronken die overspel gepleegd hadden.

Öxarárfoss waterval: een 20 meter hoge waterval die van de Almannagjá kloof in de rivier Öxará valt.

Þingvallakirkja: het kerkje, afkomstig uit het jaar 1859, staat op de plaats waar in 1016 één van de eerste kerkjes op IJsland gebouwd werd. Dit was kort nadat IJsland zich tot het christendom bekeerd had.

De Silfra kloof is gelegen in het hart van Nationaal Park Thingvellir. Hier kun je gaan snorkelen of duiken. Het kristalheldere water in de diepe kloof geven je het gevoel gewichtloos te zijn als je je laat meedrijven in de langzame stroming.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Chantal Borgers Reisexpert

IJslands vulkanische activiteit met de vele warm waterbronnen trekt mijn aandacht. Vertoeven in de Blue Lagoon is heerlijk, maar zomaar ergens een warm bad in de vrije natuur is voor mij nog meer genieten.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "prima organisatie, alles wordt netjes geregeld en altijd goed bereikbaar. Zeer betrouwbaar"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Prima reis, waarin leuke en mooie dingen te zien zijn. Ik zou wel, zoals wij gedaan hebben, een extra nacht in Reykjavik boeken. Dat is namelijk een leuke stad....

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "In goed en professioneel overleg kan iedereen bij Askja de individuele reis boeken, die bij hem/haar bij hem past (qua inhoud, vervoer en financiën e.d.)"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "We vonden de individ. reis met auto en slaapzakaccomm. heel prettig. Je kon zelf bepalen wat en wanneer je overdag iets kon bekijken en af en toe zelf je maaltijd...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Reis voldeed aan de verwachtingen"

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.