Spitsbergen

Opstap naar de Noordpool

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Zeilschip Antigua, Spitsbergen
 • IJsbeer, Spitsbergen

Spitsbergen is een geweldig en imponerend natuurland waarvan meer dan de helft met ijs is bedekt. De imposante gletsjers behoren tot de mooiste ter wereld. Lees verder...

Ontdek Spitsbergen! Spitsbergen is de naam die de Nederlandse ontdekker Willem Barentsz in 1596 aan de eilandengroep gaf. Hij was de eerste ontdekker, maar mogelijk dat de Vikingen er al in 1194 kwamen. Een reis naar Spitsbergen mag op geen enkele bucketlist ontbreken!

Reis naar Spitsbergen dat op slechts 1300 km van de noordpool ligt en waar maar 2800 mensen in vijf kleine tot zeer kleine nederzettingen wonen.

Askja Reizen

Als echte Spitsbergen kenner hebben wij een groot aanbod cruises en scheepsreizen naar Spitsbergen. Bijzonder is de driemaster Antigua die Askja in de zomer aanbiedt. Heel kleinschalig, slechts 16 hutten, brengt de Antigua u op plekken langs de kust van Spitsbergen waar andere schepen niet of nauwelijks kunnen komen.

Op Spitsbergen is een aantal verlaten nederzettingen, die stammen uit de tijd van de eerste bewoning. In de uiterste noordwesthoek van Spitsbergen ligt bijvoorbeeld Smeerenburg, de nederzetting die het symbool werd van de 17e eeuwse Nederlandse walvisvaart.

Wilt u een van onze reizen verlengen? Of een speciale fotografie reis maken? Leg ons uw wensen voor. Een van onze Spitsbergen kenners maakt graag een reisvoorstel voor u met een aanbieding voor uw reis naar Spitsbergen. Zij hebben Spitsbergen bezocht en kunnen u optimaal adviseren bij de keuze van uw ideale vakantie in Spitsbergen!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze reisexperts kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis.

Reisexpert Spitsbergen
Léonie van Rossem Reisexpert

Prachtige natuur, immense gletsjerwanden, afbrekende ijsschotsen, ijsberen, rendieren …… Ik heb het allemaal gezien tijdens mijn reis op het zeilschip Antigua. Wat een unieke beleving!

Reviews - gemiddelde score voor Spitsbergen: 9.3/10 - Lees meer reviews »

  • Spitsbergen
   Review van 6 oktober 2016
   SCORE: 5/5

   "Spitsbergen was een sprookje. (Wel erg veel geluk gehad met het weer). "

  • Spitsbergen
   Review van 6 oktober 2016
   SCORE: 5/5

   "Bijzondere reis op een plezierig en mooi schip, met fijne bemanning. Bestemming en begeleiding (zowel reisleiding als fotografische begeleiding) waren erg goed....

  • Spitsbergen
   Review van 13 september 2016
   SCORE: 5/5

   "Een geweldige, schitterende reis, net weer anders dan Antartica en de Canadese Noordpool/ de Noord West Passage die ik ook al heb gedaan.De Canadese Noordpool ook...

  • Spitsbergen
   Review van 26 augustus 2016
   SCORE: 4/5

   "Unieke reis, ijsberen gezien van heel dichtbij, walrussen, poolvossen, vogels en rendieren"

  • Spitsbergen
   Review van 11 augustus 2016
   SCORE: 4/5

   "Verwachtingen zijn altijd hoog gespannen! We hebben bijna alles gezien, wat we verwacht hadden! Maar het kan altijd beter!"

  • Spitsbergen
   Review van 4 augustus 2016
   SCORE: 5/5

   "Spitsbergen is geweldig zeker met de Antiqua rond Spitsbergen, wij hebben een andere route gevaren dit i.v.m. de IJsberen, nu hebben wij er 39 gezien, GEWELDIG....

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Lenin op Spitsbergen?
Impression
Employee
Ultiem genieten
Impression
Employee
Mislukte expeditie
Impression
Employee
Hoe is het mogelijk?
Impression

Afbeeldingen (1/10)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wél verzoeken wij u vooraf in te schrijven.

vrijdag 27 okt
Locatie: Arnhem
Informatiedag Spitsbergen

Aanmelden

zondag 26 nov
Locatie: Amsterdam
Informatiedag Spitsbergen

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.