Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Spitsbergen
Opstap naar de Noordpool

Terug
Kies een pagina:

Spitsbergen is een geweldig en indrukwekkend natuurland, waarvan meer dan de helft met ijs is bedekt. De enorme gletsjers behoren tot de mooiste ter wereld.

Waaruit bestaat Spitsbergen?

Spitsbergen omvat alle eilanden tussen de 10e en 35e lengtegraad en tussen de 74e en 81e noordelijke breedtegraad. Het ligt een slordige duizend kilometer van de Noordpool en heeft een totale oppervlakte die ongeveer gelijk is aan Nederland en België samen. In vijf kleine tot zeer kleine nederzettingen op Svalbard wonen zo'n 2.800 mensen.

Waar ligt Spitsbergen?

Spitsbergen ligt tussen de 74e en 81e noordelijke breedtegraad en de afstand tot de Noordpool bedraagt nog geen 1000 kilometer. Ondanks de noordelijke ligging heeft Svalbard een relatief mild klimaat in vergelijking met andere gebieden op dezelfde hoogte.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Nu of nooit: met 'onze' Antigua rond Spitsbergen

Na 15 jaar trouwe dienst is 2024 het laatste jaar dat wij met 'onze' Antigua rond Spitsbergen varen. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met boeken.

Ik stap aan boord! Sluiten

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.