Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Spitsbergen

Gezondheid

Terug

Voor een reis naar Spitsbergen heb je een goede gezondheid en een redelijke conditie nodig. 

Houd er rekening mee dat je in een zeer afgelegen gebied reist en dat medische hulp niet altijd direct bij de hand is. In Longyearbyen is een ziekenhuis, waar medische hulp geboden kan worden. Aan boord van de schepen is een medische post en met bijna alle reizen gaat een dokter mee aan boord.

Zeeziekte is waarschijnlijk de meest voorkomende ziekte op de reizen naar Spitsbergen. Hoewel de route zonodig wordt aangepast, kan het voorkomen dat het schip door ruwe zee moeten varen. Als je weet dat je gevoelig bent voor zeeziekte, kun je het beste voor vertrek je huisarts raadplegen en je laten informeren over medicijnen die zeeziekte voorkomen. Sowieso helpt het als je alcohol, tabak en kleine ruimtes vermijdt. Als het even kan, is het aan te bevelen om wat te eten, want op een lege maag loop je meer risico op zeeziekte.

Fysieke conditie
Voor een reis naar Spitsbergen heb je een goede gezondheid en een redelijke conditie nodig. Je moet bijvoorbeeld in staat zijn om 3 tot 4 uur per landing te wandelen. Hoewel er ook vaak gevaren wordt om de geplande route te volgen, willen we zo veel mogelijk tijd aan land doorbrengen. Als de landingen te vermoeiend of zwaar voor je zijn, mag je tijdens een landing aan boord van het schip blijven. In de poolgebieden zijn weinig tot geen havens of kades om aan te leggen. Om op de afgelegen stranden of rotskusten aan land te gaan, gebruiken we Zodiacs (stabiele rubberboten). Om deel te nemen aan de landingen per Zodiac, moet je via een een metalen trap (gangway) van het schip kunnen afdalen naar de Zodiac. De bemanning helpt je daarbij en na een paar keer oefenen zal dit steeds beter gaan. Aan land kan het glad en rotsachtig zijn. Je reist in een afgelegen gebied, zonder toegang tot uitgebreide medische faciliteiten. Daarom kun je niet aan deze expeditiereizen deelnemen als je een levensbedreigende aandoening hebt of dagelijkse medische zorg nodig hebt.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.