Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Spitsbergen
Schoeisel

Terug
Kies een pagina:

De vraag die onze Arctische en Antarctische reizigers ons het vaakst stellen is: welke laarzen moet ik meenemen? 

Landingen zijn meestal zogenaamde natte landingen. Tegelijkertijd zijn droge voeten in deze gebieden bepaald geen overbodige luxe! Op veel reizen zijn aan boord laarzen beschikbaar. Maar ook dan nemen sommige reizigers liever eigen laarzen mee.

De afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met verschillende soorten laarzen. Met name onze ervaringen met het merk MuckBoot zijn erg positief. MuckBoots zijn lichte, comfortabele en waterdichte laarzen van natuurrubber en neopreen. Groot voordeel: ze zijn ook prima geschikt voor de wandelingen aan land.

Op www.kathmandu.nl vind je een overzicht van alle verkrijgbare modellen. Naar onze mening voldoet de Muckboot Chore High prima. Deze houdt je voeten warm tussen de +20° C en -5° C. De Muckboot Muckmaster is iets comfortabeler en werkt tot -20° C, maar hij is ook iets duurder. De Muckboot Arctic Sport (warme voeten tot -40° C) is ook geschikt voor uitstapjes in het winterse Hoge Noorden. Voor alle duidelijkheid: Askja heeft geen profijt bij de verkoop van de laarzen. Maar we bevelen ze wel van harte aan. De keuze is aan jou. 

Op reizen met de Antigua moet je in ieder geval zelf laarzen meenemen. Om gebruik te maken van dit aanbod, ga je naar www.kathmandu.nl en vul je bij je bestelling de actiecode in die je na het boeken van de reis van ons krijgt. Dat levert 10% korting op de hele bestelling op. De laarzen zijn verkrijgbaar in de maten 37 – 48. Als de laarzen niet goed zitten, kun je ze terugsturen en/of omruilen voor een andere maat.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Nu of nooit: met 'onze' Antigua rond Spitsbergen

Na 15 jaar trouwe dienst is 2024 het laatste jaar dat wij met 'onze' Antigua rond Spitsbergen varen. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met boeken.

Ik stap aan boord! Sluiten

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.