Noorwegen

Waar zee en bergen elkaar raken

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Senja
 • Lysefjord
 • Lofoten, Noorwegen
 • Lofoten, Noorwegen

Ruige natuur, uitgestrekte hoogvlakten en spectaculaire uitzichten: nergens in Europa krijg je zo’n onbegrensd gevoel van vrijheid als in Noorwegen. Lees verder...

Ontdek Noorwegen! In Noorwegen zijn de bergen machtig, de gletsjers koud en de zee blauwer dan je ooit hebt gezien. Een vakantie in Noorwegen is in alle opzichten uniek. Tijdens een reis naar Noorwegen kom je terecht in een land dat voor een kwart wordt bedekt door bossen - de rest bestaat uit bergen, rivieren en meren. De kust van Noorwegen spreekt tot de verbeelding met zijn spectaculaire fjorden en ongeveer 15.000 eilanden. De kans om tijdens een wintervakantie in Noorwegen het noorderlicht te zien geeft nog een extra dimensie aan je reis.

Askja Reizen
Als echte Noorwegen-kenner hebben wij een ruim aanbod aan individuele rondreizen in het zuiden en noorden van Noorwegen voor je. Je overnacht in hotels, huisjes of rorbuer: de traditionele vissershuisjes in het noorden van Noorwegen. Een vakantie in Noorwegen is ook prima te combineren met een bezoek aan de Lofoten. Je breidt je reis naar Noorwegen dan gewoon uit tot een autorondreis Noorwegen en de Lofoten.

Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor.

Een van onze Noorwegen-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw autoreis naar en door Noorwegen. Ze hebben Noorwegen vaak bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie in Noorwegen. Daarnaast heeft Askja een uitgebreid aanbod aan bootreizen langs de Noorse kust.

Beste reistijd en klimaat
Juni tot en met september is de beste reistijd voor heel Noorwegen, waarbij het in het zuiden natuurlijk warmer is dan op de Lofoten en Vesterålen en in de nog noordelijkere gebieden. Het oosten, dat achter de bergen ligt, heeft in de zomer een vrij droog en zonnig landklimaat. In het westelijke fjordengebied heerst een zeeklimaat met meer neerslag. Toch heeft Noorwegen dankzij de Warme Golfstroom een aangenamer klimaat dan je aan de hand van de ligging zou verwachten. De zomers zijn mild, met in het zuiden een gemiddelde temperatuur tussen de 18 en 22°C en in het noorden tussen de 11 en 14°C. Vooral in de berggebieden kunnen het weer en de temperatuur snel veranderen. Over het algemeen is juni tot en met september de beste reistijd voor heel Noorwegen.

Regio’s en bezienswaardigheden
Ruige berggebieden, uitgestrekte hoogvlakten en spectaculair uitzicht: nergens in Europa krijg je zo’n onbegrensd gevoel van vrijheid als in Noorwegen. Reis daarom zelf naar de fjorden, de poolcirkel of nog veel verder voor een unieke natuurvakantie. Noorwegen is een uitgestrekt land met een variatie aan betoverend mooie landschappen. Askja Reizen biedt reizen aan naar zowel het zuiden als het noorden van Noorwegen. Het zuidelijke deel van Noorwegen heeft een zeer gevarieerd landschap met diepe fjorden, grote gletsjers en ijskappen, hoge bergketens, hoogvlaktes en een scherenkust. In Noord-Noorwegen domineren kleine vissersdorpjes, smalle fjorden, bergen en eindeloze toendra’s het landschap. Ook wonen er de Samen, de oorspronkelijke Noorse bewoners. ’s Zomers zorgt de middernachtzon ervoor dat het hier niet duister wordt. Het gebied biedt tal van mogelijkheden voor het spotten van walvissen, adelaars, zeevogels en de koningskrab. Of je er nu voor kiest om de ongerepte natuur op je gemak te verkennen of voor meer activiteit. Noorwegen verveelt nooit.

Steden
Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en telt een half miljoen inwoners. Behalve ten zuiden van Oslo wordt Oslo in alle andere richtingen omringt door groene heuvels en bergen. Binnen de stadsgrenzen van Oslo bevinden zich 40 eilanden en veel parken en open gebieden, die er samen voor zorgen dat de stad heel groen is. 
  
Bergen, de stad tussen de zeven bergen, is de tweede grote stad van Noorwegen. Bergen ligt aan de westkust van Noorwegen en is een populair beginpunt voor reizigers die de Noorse fjorden, bergen en gletsjers willen zien. Bryggen, het middeleeuwse handelscentrum van Bergen dat in het huidige centrum van Bergen ligt, is zeker een bezoek waard.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Noorwegen blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager Noorwegen
Carla Ebben Product Manager

Tijdens mijn rondreis naar de Lofoten en de Vesteralen, liep ik rond middernacht nog op het verlaten strand in Bleik, een waardevolle herinnering!

Reviews - gemiddelde score voor Noorwegen: 8.7/10 - Lees meer reviews »

  • Noorwegen (askja)
   Review van 11 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Een aanrader voor wie binnen twee weken een goede indruk wil krijgen van het veelzijdige Noorwegen."

  • Noorwegen (askja)
   Review van 9 september 2019
   SCORE: 2/5

   "De route zou ik zeker aanpassen als ik Askja was: Langer verblijf in Bodo en omgeving is een aanrader. Korter verblijf bij Sandnoesjoen en dan ook zeker verblijven...

  • Noorwegen (askja)
   Review van 9 september 2019
   SCORE: 5/5

   "zeer goed voldeed aan de vraag ook lswij wilden afwijken werden de mogelijkheden gecheckt en uitgevoerd"

  • Noorwegen (askja)
   Review van 9 september 2019
   SCORE: 4/5

   "Prachtig land. Je moet rekening houden met dat het weer niet altijd warm en zonnig is, maar dat hoort er ook bij"

  • Noorwegen (askja)
   Review van 2 september 2019
   SCORE: 4/5

   "De reis was goed verlopen. Fijne hotels. Leuke excursies en een mooie vakantie gehad in een super mooi land."

  • Noorwegen (askja)
   Review van 1 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Goed georganiseerd. Zeer tevreden. Alles klopte."

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Hiken in Bergen
Impression
Employee
Stokvismuseum?
Impression
Employee
De-weg-met-11-haarspeldbochten
Impression
Employee
Kajakken in het fjord
Impression

Afbeeldingen (1/12)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 21 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag Noorwegen

Aanmelden

zondag 6 okt.
Locatie: Arnhem
Informatiedag Noorwegen

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.