Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Vakantie Noorwegen

Ruige natuur, uitgestrekte hoogvlakten en spectaculaire uitzichten: nergens in Europa krijg je zo’n onbegrensd gevoel van vrijheid als tijdens je rondreis Noorwegen. 

Ontdek Noorwegen! In Noorwegen zijn de bergen machtig, de gletsjers koud en de zee blauwer dan je ooit hebt gezien. Een vakantie in Noorwegen is in alle opzichten uniek. Tijdens een reis naar Noorwegen kom je terecht in een land dat voor een kwart wordt bedekt door bossen - de rest bestaat uit bergen, rivieren en meren. De kust van Noorwegen spreekt tot de verbeelding met zijn spectaculaire fjorden en ongeveer 15.000 eilanden. De kans om tijdens een wintervakantie in Noorwegen het noorderlicht te zien geeft nog een extra dimensie aan je reis.

Askja Reizen
Als echte Noorwegen-kenner hebben wij een ruim aanbod aan individuele rondreizen in het zuiden en noorden van Noorwegen voor je. Je overnacht in hotels, huisjes of rorbuer: de traditionele vissershuisjes in het noorden van Noorwegen. Een vakantie in Noorwegen is ook prima te combineren met een bezoek aan de Lofoten. Je breidt je reis naar Noorwegen dan gewoon uit tot een autorondreis Noorwegen en de Lofoten.

Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor.

Een van onze Noorwegen-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw autoreis naar en door Noorwegen. Ze hebben Noorwegen vaak bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie in Noorwegen. Daarnaast heeft Askja een uitgebreid aanbod aan bootreizen langs de Noorse kust.

Beste reistijd en klimaat
Juni tot en met september is de beste reistijd voor heel Noorwegen, waarbij het in het zuiden natuurlijk warmer is dan op de Lofoten en Vesterålen en in de nog noordelijkere gebieden. Het oosten, dat achter de bergen ligt, heeft in de zomer een vrij droog en zonnig landklimaat. In het westelijke fjordengebied heerst een zeeklimaat met meer neerslag. Toch heeft Noorwegen dankzij de Warme Golfstroom een aangenamer klimaat dan je aan de hand van de ligging zou verwachten. De zomers zijn mild, met in het zuiden een gemiddelde temperatuur tussen de 18 en 22°C en in het noorden tussen de 11 en 14°C. Vooral in de berggebieden kunnen het weer en de temperatuur snel veranderen. Over het algemeen is juni tot en met september de beste reistijd voor heel Noorwegen.

Regio’s en bezienswaardigheden
Ruige berggebieden, uitgestrekte hoogvlakten en spectaculair uitzicht: nergens in Europa krijg je zo’n onbegrensd gevoel van vrijheid als in Noorwegen. Reis daarom zelf naar de fjorden, de poolcirkel of nog veel verder voor een unieke natuurvakantie. Noorwegen is een uitgestrekt land met een variatie aan betoverend mooie landschappen. Askja Reizen biedt reizen aan naar zowel het zuiden als het noorden van Noorwegen. Het zuidelijke deel van Noorwegen heeft een zeer gevarieerd landschap met diepe fjorden, grote gletsjers en ijskappen, hoge bergketens, hoogvlaktes en een scherenkust. In Noord-Noorwegen domineren kleine vissersdorpjes, smalle fjorden, bergen en eindeloze toendra’s het landschap. Ook wonen er de Samen, de oorspronkelijke Noorse bewoners. ’s Zomers zorgt de middernachtzon ervoor dat het hier niet duister wordt. Het gebied biedt tal van mogelijkheden voor het spotten van walvissen, adelaars, zeevogels en de koningskrab. Of je er nu voor kiest om de ongerepte natuur op je gemak te verkennen of voor meer activiteit. Noorwegen verveelt nooit.

Steden
Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en telt een half miljoen inwoners. Behalve ten zuiden van Oslo wordt Oslo in alle andere richtingen omringt door groene heuvels en bergen. Binnen de stadsgrenzen van Oslo bevinden zich 40 eilanden en veel parken en open gebieden, die er samen voor zorgen dat de stad heel groen is. 
  
Bergen, de stad tussen de zeven bergen, is de tweede grote stad van Noorwegen. Bergen ligt aan de westkust van Noorwegen en is een populair beginpunt voor reizigers die de Noorse fjorden, bergen en gletsjers willen zien. Bryggen, het middeleeuwse handelscentrum van Bergen dat in het huidige centrum van Bergen ligt, is zeker een bezoek waard.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Noorwegen blog!

Onze voorbeeldreizen in Noorwegen

We hebben 36 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

19 Jul 2021 - Noorwegen

Zijn er in Noorwegen veel muggen?

Het is tijdens infodagen (kent u ze nog?) en webinars zo&rsq... Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Ilse van der Horst-Borghouts

Reisexpert

Liever echt maatwerk?

Al onze reizen zijn op maat te maken. En dan bedoelen we ook écht op maat. Laat ons dus door middel van dit formulier je wensen weten en we gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag.

Ik heb liever maatwerk
 • Askja review
  Review van 03-03-2020
  "Product voldeed prima aan de verwachting."
 • Askja review
  Review van 03-03-2020
  "hele leuke vakantie. tromso is een leuke stadje met goede restaurants. vanuit daar leuke excursies te doen."
 • Askja review
  Review van 22-01-2020
  "We hebben geen standaard reis gehad maar er zelf een laten samenstellen. Hier zijn wij zeer te spreken over, omdat je toch je eigen vrijheid hebt in wat je wanneer wilt doen, maar ook de kennis van Askja en soepelheid van reizen als zij dit vooraf voor je georganiseerd hebben."
 • Askja review
  Review van 25-11-2019
  "Bij toeval kwamen we langs Henningsvaer. Erg leuk plaatsje en zeker de moeite waard. Reinebringen wandeling werd lokaal afgeraden als zeer gevaarlijk"
 • Askja review
  Review van 19-11-2019
  "Lofoten Noorderlichtreis met zeilschip Antigua is een leuke reis waar je verblijft op een comfortabel schip en je mooie, zowel kortere als langere, begeleide wandelingen kunt maken op de eilanden waar je aanmeert. In mijn reis hadden we het geluk om twee avonden heel veel Noorderlicht te zien."
 • Askja review
  Review van 18-10-2019
  "Noorwegen, Lofoten, Vesteralen, Senja, vooral de landschappen waren in de herfst met de prachtige herfstkleuren adembenemend mooi."
 • Askja review
  Review van 09-10-2019
  "De reisroute van deze dubbele fly-drive (Fjordengebied en Lofoten) hebben wij zelf samengesteld en Askja regelde de overnachtingen en het binnenlandse vervoer, alsmde de heen- en retourvlucht. Aanvankelijk waren zew bij Askja (enigszins sceptisch over de groete afstanden binnen de gestelde tijd maar dit leverde voor ons (3 volwassen mannen) totaal geen problemen op in het naseizoen. Je kon goed doorrijden op de wegen en bij de ferries was het ook nooit druk. Askja dacht goed met ons mee."
 • Askja review
  Review van 01-10-2019
  "Mooiste vakantieland van Europa en ook heerlijk niet te warm aangenaam weer. "
 • Askja review
  Review van 09-09-2019
  "Een aanrader voor wie binnen twee weken een goede indruk wil krijgen van het veelzijdige Noorwegen."
 • Askja review
  Review van 07-09-2019
  "De route zou ik zeker aanpassen als ik Askja was: Langer verblijf in Bodo en omgeving is een aanrader. Korter verblijf bij Sandnoesjoen en dan ook zeker verblijven in een hotel in deze plaats. Mosjoen is een erg leuke plaats voor een dag. Let op: ferry op de terugweg zit er niet bij en de informatie in Noorwegen is minimaal. "
Jotunheimen
Rendieren, Noord-Noorwegen
Flåmsbanen
Rødøyløva berg, Helgeland
Atlantische route
Papegaaiduiker
Vesterålen

Dingen

die je gedaan moet hebben

05 Sep 2019 - Noorwegen

Senja: het onontdekte Noorse paradijs

Tijdens een bezoek aan mijn oud-werkgever Askja Reizen loop... Lees verder

06 Aug 2019 - Noorwegen

Waarom Noorwegen in het voorjaar een uitstekend idee is

Het is begin mei wanneer ik mijn mailbox open en de vraag kr... Lees verder

06 Maa 2019 - Noorwegen

Orka’s, noorderlicht en herfstkleuren vanaf de Antigua in Noord-Noorwegen

Wist je dat je Noord-Noorwegen en de Lofoten heel goed in de... Lees verder

08 Aug 2018 - Noorwegen

Noorwegen, over de top!

Wat waren de fjorden en hoge bergen van Noorwegen weer indru... Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.