Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noorwegen

Hoofdstad Noorwegen

Terug

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en telt een half miljoen inwoners. Behalve ten zuiden van Oslo wordt Oslo in alle andere richtingen omringt door groene heuvels en bergen. 

Binnen de stadsgrenzen van Oslo bevinden zich 40 eilanden en veel parken en open gebieden, die er samen voor zorgen dat de stad heel groen is. Oslo heeft veel te bieden. Zo heeft de stad meer dan vijftig musea en galeries, waarvan de meeste zich op loopafstand van het centrum bevinden. Andere bezienswaardigheden in Oslo zijn de vele stenen en bronzen beelden in het Vigelandpark, dat het hele jaar door gratis te bezoeken is. Ook populair is de springschans ‘Holmenkollen’, die aan de rand van Oslo staat en al sinds 1892 in gebruik is. 
  
Bergen, de stad tussen de zeven bergen, is de tweede grote stad van Noorwegen. Bergen ligt aan de westkust van Noorwegen en is een populair beginpunt voor reizigers die de Noorse fjorden, bergen en gletsjers willen zien. Bryggen, het middeleeuwse handelscentrum van Bergen dat in het huidige centrum van Bergen ligt, is zeker een bezoek waard. Op de vismarkt in de haven proef je de lekkerste verse vis. Daarnaast heeft de stad meerdere musea en een aquarium.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer