Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Noorwegen
Hoofdstad Noorwegen

Terug
Kies een pagina:

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en telt een half miljoen inwoners. Behalve ten zuiden van Oslo wordt Oslo in alle andere richtingen omringt door groene heuvels en bergen. 

Bezienswaardigheden Oslo

Binnen de stadsgrenzen van Oslo bevinden zich 40 eilanden en veel parken en open gebieden, die er samen voor zorgen dat de stad heel groen is. Oslo heeft veel te bieden. Zo heeft de stad meer dan vijftig musea en galeries, waarvan de meeste zich op loopafstand van het centrum bevinden. Andere bezienswaardigheden in Oslo zijn de vele stenen en bronzen beelden in het Vigelandpark, dat het hele jaar door gratis te bezoeken is. Ook populair is de springschans ‘Holmenkollen’, die aan de rand van Oslo staat en al sinds 1892 in gebruik is.  

Bergen: tweede stad van Noorwegen

Bergen, de stad tussen de zeven bergen, is de tweede grote stad van Noorwegen. Bergen ligt aan de westkust van Noorwegen en is een populair beginpunt voor reizigers die de Noorse fjorden, bergen en gletsjers willen zien. Bryggen, het middeleeuwse handelscentrum van Bergen dat in het huidige centrum van Bergen ligt, is zeker een bezoek waard. Op de vismarkt in de haven proef je de lekkerste verse vis. Daarnaast heeft de stad meerdere musea en een aquarium.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.