Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noorwegen

Natuur in Noorwegen

Terug

Op het eerste gezicht lijkt Noorwegen met zijn bergachtige hoogvlakten en kale pieken in het noorden niet rijk aan begroeiing. 

Maar je vindt er ook uitgestrekte bossen (meestal naaldbossen) en afhankelijk van het landschap zijn er allerlei planten en mossen te vinden. Naar het noorden toe wordt het landschap steeds ruiger en nemen bomen- en plantengroei af. Daar weet alleen de berk zich te handhaven.

Ook rendiermos en lage struiken kunnen de strijd met het ruige klimaat aan. In de loop van de tijd zijn er speciale nationale parken opgericht om de natuur te beschermen. De parken zijn niet afgezet met hekwerken en zijn vrij toegankelijk. De bekendste zijn Hardangervidda, Jostedalsbreen, Jotunheimen en Rondane.

Qua dierenleven kun je in Noorwegen, vooral in het noorden, groepen rendieren tegenkomen. Met wat meer geluk kun je (vooral in de ochtend en 's avonds) de eland spotten. Ook om bevers te zien heb je veel geluk nodig. Wilde dieren die voorkomen in het grensgebied met Zweden en Rusland, maar die je niet zult tegenkomen, zijn de bruine beer, de wolf, de veelvraat en de lynx.

Daarnaast is Noorwegen rijk aan vogels, want de fjordenkust en de vele eilanden zijn ideale verblijf- en broedplaatsen. De miljoenen exemplaren zijn vooral verschillende meeuwensoorten, alken en zeekoeten. Vooral in het kustgebied bij Bodø en op de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen komt de machtige zeearend voor. Het is geweldig om deze te zien vliegen met zijn enorme spanwijdte en gele snavel.

Bijzonder is ook het zien van potvissen ten noorden van de Lofoten, bijvoorbeeld tijdens een walvissafari vanuit Andenes. Wat algemener zijn zeehonden en bruinvissen, die je kunt zien in de fjorden en langs de uitgestrekte kustlijn.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.