Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Noorwegen
Lokale keuken

Terug
Kies een pagina:

Vanwege de langgerekte kustlijn en de vele fjorden met koud, schoon water bestaat de Noorse keuken vooral uit vis. Behalve vis wordt ook vlees geserveerd. Populair zijn vooral rendier-, eland- en lamsvlees. Deze vis- en vleesgerechten worden meestal geserveerd in combinatie met aardappelen en groenten.

Hoewel de Noorse keuken overeenkomsten vertoont met die van Zweden en Finland, heeft Noorwegen zijn eigen specialiteiten. Een voorbeeld daarvan is brunost: een op een speciale manier bereide bruine kaas met een karamelsmaak, die is gemaakt van geitenmelk. Brunost wordt vaak gegeten op brood, toast of wafels. Kjøttkaker lijken op de gehaktbal zoals wij die in Nederland kennen en worden vaak geserveerd met gekookte aardappelen en erwten. Rømmegrøt is een pap die wordt gekookt van dikke, zure room en die wordt geserveerd met suiker en kaneel.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.