Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Noorwegen
Cultuur

Terug
Kies een pagina:

Noorwegen is het dunst bevolkte land van Europa. Er wonen maar 13 mensen per vierkante kilometer. Omdat de meeste Noren in het zuiden van het land wonen, is de bevolkingsdichtheid in het noorden nog veel lager. 

De Sami

Dat Noorwegen zo dunbevolkt is komt, onder andere door de massale emigratie, die al sinds de Vikingtijd een rol speelt. Omdat het land weinig opleverde, zochten in de loop der eeuwen honderdduizenden Noren hun geluk ergens anders. De Sami wonen veel langer in Noorwegen dan de Noren. Ze worden dan ook erkend als de oorspronkelijke bewoners van Noorwegen. De Sami wonen vooral in het noorden van Noorwegen (en Zweden, Finland en Rusland). Net als veel andere oorspronkelijke volkeren staan de Sami dicht bij de natuur. Ze zijn lang onderdrukt en hun cultuur dreigde te verdwijnen. Tegenwoordig is de cultuur van de Sami veel beter beschermd dan bij andere onderdrukte volkeren wereldwijd. Ze vieren hun Onafhankelijkheidsdag en hebben een eigen vlag en parlement. Karasjok is de hoofdstad van de Sami.

Religie Noorwegen

Noorwegen kent vrijheid van godsdienst, maar de Lutherse godsdienst is de officiële religie, waarvan 86% van de bevolking deel uitmaakt. Je kunt in Noorwegen prachtige staafkerken bezoeken. Tot de komst van het Christendom (rond het jaar 1000) speelde de Noorse mythologie een grote rol. Deze was niet op geloof gebaseerd, maar meer op daden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.