Lofoten

Waar zee en bergen elkaar raken

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Foto: Alexander Erdbeer

De Lofoten staan bekend om de goede viswateren, schitterende natuur en karakteristieke afgelegen vissersdorpjes. Maak een kajaktocht van eiland naar eiland, werp een hengel uit of kijk uit naar de magnifieke zeearenden hoog boven de kliffen en wateren. Lees verder...

De eilandengroep Lofoten ligt midden in de woeste Noorse Zee, ruim boven de poolcirkel. In deze bijzondere wildernis vind je een schitterend landschap met indrukwekkende bergen, diepe fjorden en lange, woeste zandstranden, waar het geluid van de vele zeevogelkolonies nooit ver weg is.Dankzij het veelzijdige landschap kun je hier bergwandelen, klimmen, skiën, vissen en duiken.

De Lofoten zijn ideaal voor wandelingen. Je hebt de keuze uit talloze wandelroutes, die variëren van een uur tot meerdere dagen. Met name de tochten naar Svolværgeita (de bekendste), Reinebringen, de top van de Hermannsdalstinden en van Nusfjord naar Nesland zijn bekend. Noorwegen op zijn best!

Askja Reizen
Als echte Noorwegen-kenner hebben wij een ruim aanbod aan individuele rondreizen in het noorden van Noorwegen. Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of veranderen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor.

Een van onze Noorwegen-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor je reis naar de Lofoten. Ze hebben de Lofoten zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie naar Noorwegen!

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Noorwegen blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager Lofoten
Carla Ebben Product Manager

Tijdens mijn rondreis naar de Lofoten en de Vesteralen, liep ik rond middernacht nog op het verlaten strand in Bleik, een waardevolle herinnering!

Reviews - gemiddelde score voor Lofoten: 8.8/10 - Lees meer reviews »

  • Lofoten (askja)
   Review van 15 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Askja reizen heeft een me geholpen met een uitstippelen van een prachtige reis door Noorwegen. De accommodaties die ze geboekt hebben lagen op mooie en centrale...

  • Lofoten (askja)
   Review van 15 juli 2019
   SCORE: 4/5

   "Mooi land, wel duur."

  • Lofoten (askja)
   Review van 15 juli 2019
   SCORE: 4/5

   "Alles prima geregeld, mn in Andenes en Mortsund lag accommodatie op een prachtige plek en waren comfortabel."

  • Lofoten (askja)
   Review van 9 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Wat een fantastisch land. Zoveel mogelijkheden. Natuurlijk wel voor de natuurliefhebber."

  • Lofoten (askja)
   Review van 9 juli 2019
   SCORE: 4/5

   "Prachtig land om heen gegaan als je van natuur houd. Zeker de kuststrook is prachtig. Op de meeste wegen mag je 80 km rijden wat zeker bijdraagt aan het vakantie...

  • Lofoten (askja)
   Review van 26 juni 2019
   SCORE: 5/5

   "Voldeed meestal aan de verwachtingen, mede door het mooie weer"

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.