Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Lofoten

De Lofoten staan bekend om de goede viswateren, schitterende natuur en karakteristieke afgelegen vissersdorpjes. Maak een kajaktocht van eiland naar eiland, werp een hengel uit of kijk uit naar de magnifieke zeearenden hoog boven de kliffen en w

De eilandengroep Lofoten ligt midden in de woeste Noorse Zee, ruim boven de poolcirkel. In deze bijzondere wildernis vind je een schitterend landschap met indrukwekkende bergen, diepe fjorden en lange, woeste zandstranden, waar het geluid van de vele zeevogelkolonies nooit ver weg is.Dankzij het veelzijdige landschap kun je hier bergwandelen, klimmen, skiën, vissen en duiken.

De Lofoten zijn ideaal voor wandelingen. Je hebt de keuze uit talloze wandelroutes, die variëren van een uur tot meerdere dagen. Met name de tochten naar Svolværgeita (de bekendste), Reinebringen, de top van de Hermannsdalstinden en van Nusfjord naar Nesland zijn bekend. Noorwegen op zijn best!

Askja Reizen
Als echte Noorwegen-kenner hebben wij een ruim aanbod aan individuele rondreizen in het noorden van Noorwegen. Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of veranderen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor.

Een van onze Noorwegen-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor je reis naar de Lofoten. Ze hebben de Lofoten zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie naar Noorwegen!

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Noorwegen blog!

Onze voorbeeldreizen in Lofoten

We hebben 0 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct aanvragen of liever maatwerk?

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
 • Askja review
  Review van 03-03-2020
  "Product voldeed prima aan de verwachting."
 • Askja review
  Review van 03-03-2020
  "hele leuke vakantie. tromso is een leuke stadje met goede restaurants. vanuit daar leuke excursies te doen."
 • Askja review
  Review van 22-01-2020
  "We hebben geen standaard reis gehad maar er zelf een laten samenstellen. Hier zijn wij zeer te spreken over, omdat je toch je eigen vrijheid hebt in wat je wanneer wilt doen, maar ook de kennis van Askja en soepelheid van reizen als zij dit vooraf voor je georganiseerd hebben."
 • Askja review
  Review van 25-11-2019
  "Bij toeval kwamen we langs Henningsvaer. Erg leuk plaatsje en zeker de moeite waard. Reinebringen wandeling werd lokaal afgeraden als zeer gevaarlijk"
 • Askja review
  Review van 19-11-2019
  "Lofoten Noorderlichtreis met zeilschip Antigua is een leuke reis waar je verblijft op een comfortabel schip en je mooie, zowel kortere als langere, begeleide wandelingen kunt maken op de eilanden waar je aanmeert. In mijn reis hadden we het geluk om twee avonden heel veel Noorderlicht te zien."
 • Askja review
  Review van 18-10-2019
  "Noorwegen, Lofoten, Vesteralen, Senja, vooral de landschappen waren in de herfst met de prachtige herfstkleuren adembenemend mooi."
 • Askja review
  Review van 09-10-2019
  "De reisroute van deze dubbele fly-drive (Fjordengebied en Lofoten) hebben wij zelf samengesteld en Askja regelde de overnachtingen en het binnenlandse vervoer, alsmde de heen- en retourvlucht. Aanvankelijk waren zew bij Askja (enigszins sceptisch over de groete afstanden binnen de gestelde tijd maar dit leverde voor ons (3 volwassen mannen) totaal geen problemen op in het naseizoen. Je kon goed doorrijden op de wegen en bij de ferries was het ook nooit druk. Askja dacht goed met ons mee."
 • Askja review
  Review van 01-10-2019
  "Mooiste vakantieland van Europa en ook heerlijk niet te warm aangenaam weer. "
 • Askja review
  Review van 09-09-2019
  "Een aanrader voor wie binnen twee weken een goede indruk wil krijgen van het veelzijdige Noorwegen."
 • Askja review
  Review van 07-09-2019
  "De route zou ik zeker aanpassen als ik Askja was: Langer verblijf in Bodo en omgeving is een aanrader. Korter verblijf bij Sandnoesjoen en dan ook zeker verblijven in een hotel in deze plaats. Mosjoen is een erg leuke plaats voor een dag. Let op: ferry op de terugweg zit er niet bij en de informatie in Noorwegen is minimaal. "
Lofoten
Lofoten
Lofoten

Dingen

die je gedaan moet hebben

10 Apr 2024 - Lapland

Lapland in maart: de beste reistijd volgens de Finnen

Eind maart vertrokken we met drie Askja-collega’s (Mon Lees verder

29 Maa 2024 - IJsland

De mooiste reisherinneringen van Askja-collega's

Het begon allemaal met die ene reis naar IJsland, in de zome Lees verder

25 Maa 2024 - IJsland

Excursies op IJsland

IJsland is bij uitstek een bestemming voor natuurliefhebbers Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.