Lofoten

Waar zee en bergen elkaar raken

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Foto: Alexander Erdbeer

De Lofoten staan bekend om haar goede viswateren, schitterende natuur, en afgelegen karakteristieke vissersdorpjes. Maak een kajaktocht van eiland naar eiland, werp een hengel uit, of kijk uit voor de magnifieke zeearend die hoog boven de kliffen en wateren zweeft. Lees verder...

De eilandengroep Lofoten liggen midden in de woeste Noorse Zee, ruim boven de Poolcirkel. Deze bijzondere wildernis biedt een schitterend landschap van imposante bergen, diepe fjorden en lange, wilde zandstranden waar het geluid van de vele zeevogelkolonies nooit ver weg is.Vanwege de diversiteit in het landschap, kunt u gaan bergwandelen, klimmen, skien, vissen of duiken.

De Lofoten zijn ideaal voor wandelingen. U kunt uit talloze wandelroutes kiezen, die variëren van een uur tot meerdere dagen. Met name de tochten naar Svolværgeita (de bekendste) Reinebringen, de Hermannsdalstinden Summit en van Nusfjord naar Nesland zijn beroemd. Noorwegen op zijn best!

Askja Reizen
Als echte Noorwegen kenner hebben wij een groot aanbod individuele (winter) rondreizen in het noorden van Noorwegen. Wilt u zelf uw reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of veranderen, een bijzondere excursie in uw reis opnemen? Laat u inspireren door een bestaande reis of leg ons uw wensen voor.

Een van onze Noorwegen kenners maakt graag een reisvoorstel voor u met een aanbieding voor uw reis naar de Lofoten. Zij hebben de Lofoten bezocht en kunnen u optimaal adviseren bij de keuze van uw ideale vakantie naar Noorwegen!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze reisexperts kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis.

Product Manager Lofoten
Carla Ebben Product Manager

Tijdens mijn rondreis naar de Lofoten en de Vesteralen, liep ik rond middernacht nog op het verlaten strand in Bleik, een waardevolle herinnering!

Reviews - gemiddelde score voor Lofoten: 8.6/10 - Lees meer reviews »

  • Lofoten
   Review van 4 oktober 2017
   SCORE: 3/5

   "Op en Top Noorwegen is een mooie reis. Maar let op: in het naseizoen is er tijdens deze reis buiten het natuurschoon weinig te beleven (cultuur, culinair). "

  • Lofoten
   Review van 12 september 2017
   SCORE: 4/5

   "Voor een eerste kennismaking met Noorwegen voodeet deze rondreis zeker aan onze verwachting. We hebben genoten en gaan zeker terug."

  • Lofoten
   Review van 22 augustus 2017
   SCORE: 4/5

   "Askja reizen heeft voor ons een mooie reis op maat gemaakt, die voldeed aan onze verwachtingen. "

  • Lofoten
   Review van 22 augustus 2017
   SCORE: 5/5

   "Prachtig land. Voldeed aan al onze verwachtingen."

  • Lofoten
   Review van 14 augustus 2017
   SCORE: 4/5

   "Dinner opties moeten duidelijker. Daarnaast nog meer detail tav de kosten van de ferries maar wat was dat toch een avontuur - die ferries - heel gaaf. Ook de overtochten...

  • Lofoten
   Review van 4 augustus 2017
   SCORE: 5/5

   "Noorwegen is een prachtig land met een grote diversiteit aan natuur!"

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wél verzoeken wij u vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.