Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

29 Maart 2024 - IJsland

De mooiste reisherinneringen van Askja-collega's

Terug
Portret Sijlina Teunissen
Sijlina Teunissen

Weet veel over: IJsland

Het begon allemaal met die ene reis naar IJsland, in de zomer van 1989. Toen nog een onbekende bestemming, die alleen voor die hards was weggelegd. Het waren hele avonturen op IJsland, in die beginjaren, waarbij niet zoveel gepland was. In de jaren daarna trokken we met een busje door Nederland om diapresentaties te geven, want het internet bestond tenslotte nog niet. Het lijkt járen geleden. Om precies te zijn: 35 jaar. In al die jaren is er veel veranderd, maar één ding is hetzelfde gebleven: onze liefde voor natuur waar je stil van wordt. Én het plezier dat we iedere dag weer hebben in het delen hiervan met jullie, onze Askja-reizigers. In deze blog delen vier van onze collega's hun mooiste reisherinnering met Askja Reizen, ter ere van ons jubileum.

Moniek – IJsland in 2004, jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan, zal ik maar zeggen! Want 20 jaar geleden was mijn moeder al werkzaam bij Askja Reizen, en zo nu en dan kwam ik gezellig een ochtend mee naar kantoor. De prachtige foto’s aan de muren inspireerden mij als piepjong meisje voor een keuze die ik járen later pas maakte: om het toeristische werkveld in te gaan! Met Askja Reizen maakte ik in 2004 een bijzondere reis naar het toen nog onbekende IJsland, dit was werkelijk onvergetelijk! We overnachtten in accommodaties die we nu nog altijd aanbieden en bezochten speciaal voor mij (een 100% paardenmeisje) een stal met IJslandse paarden, waarbij we ook nu nog diverse tours boeken. Ook vergaapten we ons aan de meest indrukwekkende natuurfenomenen, die ik nog nooit eerder had gezien. Wát een indruk heeft deze reis op mij gemaakt, en hoe leuk dat ik nu zélf als tweede generatie bij Askja Reizen mag werken?!

Manuela – Overdonderd door de Noorse Lofoten

Mijn eerste keer op de Lofoten begon met slecht weer, maar dit was snel vergeten toen we een prachtige zonsondergang (om 3 uur ’s middags …) zagen, waartegen de ruige rotsbergen zich aftekenden. Het was zó mooi, dat ik geëmotioneerd het thuisfront liet meegenieten via Facetime onder het roepen van ‘Kijk nou toch, kijk nou toch!’. Inmiddels heb ik de Lofoten ook al mogen zien onder een dikke laag sneeuw tijdens een bootreis in de winter én met het eerdergenoemde thuisfront in het begin van de zomer. Dat komt dan toch beter over dan tijdens het facetimen op een klein scherm. Nu wil ik nog een keertje terug voor de herfstkleuren in september en daarna vast nog een keer, en nog een keer, en …

Suzanne – Vancouver Island, een droom die uitkomt

Daar zit ik dan, al mijmerend op het strand bij Vancouver, op een van de vele boomstammen zoals we ze later nog vaker tegen gaan komen. Het is een droom die uitkomt; een reis naar Vancouver Island.  En wat een prachtige reis is dit geworden. Nog steeds kan ik het geluid van de stenen die moeder beer omkeerde met een huppelende tweeling achter haar aan, op zoek naar krabbetjes, oproepen. En ook de kust bij Tofino, nog steeds zie ik het zonlicht op het strand waar het eb aan het worden is weer zo voor me, magisch! Als kers op de taart tijdens de ferryovertocht van Salt Spring Island naar het vaste land worden we ook nog eens begeleid door springende orka's. Zo'n droom die uitkomt, die gun ik iedereen en daarom help ik met veel plezier bij het boeken van zo'n reis, in de wetenschap dat dit een reis zal worden die je voor altijd bijblijft.

Nicolien – Ontmoeting met de lokale bevolking van Lapland

Eén van de leuke dingen van reizen zijn de ontmoetingen met de lokale bevolking. Zo ook op één van mijn studiereizen voor Askja Reizen, waarbij ik wel een heel gezellige ontmoeting had. Genietend van het sprookjesachtige landschap van Fins Lapland zat ik tijdens een rendiersafari in een slede. Ineens werd ik verrast door één van de enthousiaste rendieren die even kwam buurten. Natuurlijk snel mijn kans gepakt om deze hele leuke selfie te maken, zo te zien vond hij het ook wel leuk. Zo zie je maar weer hoe makkelijk je tijdens het reizen nieuwe vrienden maakt.

De mooiste reisherinneringen van jullie, onze Askja-reizigers

Ben je in de afgelopen 35 jaar met ons op reis geweest? Deel dan tussen 29 maart en 30 september 2024 jouw favoriete reisherinnering met Askja Reizen op je eigen Facebook- of Instagram pagina, tag Askja Reizen in het bericht en maak kans op deze reis naar IJsland! Heb je geen Facebook of Instagram? Geen zorgen, je mag jouw reisherinnering ook mailen naar reizen@askja.nl of per post naar ons opsturen. 

*Let op: op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing.

Reisexpert

Genieten van alle rust op één van de duizenden eilandjes van de Stockholm Archipel, op zoek naar sporen van Napoléon Bonaparte op Elba of met onze Volkswagen T3 de Ierse kust afrijden op de Wild Atlantic Way. Je kunt me er vannacht voor wakker maken. Althans, voor de eerste twee. Onze Volkswagen heeft nog wat liefde nodig voordat we met ‘m op pad kunnen.

Weet veel over: IJsland

Uitgelichte reizen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.