Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Spitsbergen
Beste reistijd Spitsbergen

Terug
Kies een pagina:

De beste tijd voor een reis naar Spitsbergen is de zomer. Het meeste ijs verdwijnt dan, waardoor rond Spitsbergen gevaren kan worden. 

Vroeg in de zomer

Behalve rondom de spaarzame nederzettingen zijn er geen wegen op Spitsbergen. Daarom wordt gebruikgemaakt van speciaal uitgeruste schepen om de afgelegen delen te bezoeken. ‘s Winters omringt het arctische pakijs een groot deel van Spitsbergen (vooral in het noorden en het oosten) en varen er geen schepen. Bij reizen vroeg in het zomerseizoen drijft er nog veel ijs op zee en is de koers dus sterk afhankelijk van de ijsomstandigheden. Toch is dit een mooie tijd om te reizen. De latere reizen hebben minder te maken met ijsgang.

Juli en augustus

In juli en augustus is het mogelijk om het eiland Spitsbergen te ronden, maar er kan nooit zekerheid worden gegeven dat je het hele rondje haalt. Het risico bestaat altijd dat je in de Hinlopenstraat in het ijs vastloopt. Dat is een avontuur op zich en het alternatieve programma is minstens net zo mooi. De kans dat het lukt is in augustus groter dan in juli. Voor alle reizen geldt dat de route telkens aan de ijscondities en het weer zal worden aangepast. Bovendien wordt er graag een stukje om gevaren om bijvoorbeeld een ijsbeer of walrussen te bekijken. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Nu of nooit: met 'onze' Antigua rond Spitsbergen

Na 15 jaar trouwe dienst is 2024 het laatste jaar dat wij met 'onze' Antigua rond Spitsbergen varen. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met boeken.

Ik stap aan boord! Sluiten

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.