Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

IJsland
Beste reistijd

Terug
Kies een pagina:

Een vakantie naar IJsland kan het hele jaar, maar het klimaat, de toestand van de wegen en specifieke natuurverschijnselen bepalen wat er in een bepaalde periode gedaan kan worden.

IJsland in de zomer

Het klimaat op IJsland wisselt nogal. In juni, juli en augustus bloeien de meeste bloemen en vanaf mei tot begin augustus zijn er veel zeevogels op het eiland te zien. De laatste onverharde bergwegen in het binnenland gaan pas begin juli open, maar dan ligt ook echt heel IJsland aan je voeten. Het wordt nauwelijks donker en je kunt dus tot in de late uurtjes fotograferen of wandelen. 

Voorjaar en najaar

Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van IJsland in het voor- en najaar: het ontluikende groen en de eerste trekvogels, of de schitterende herfstkleuren en kans om het noorderlicht te zien. Bovendien zijn er in deze tijd van het jaar maar weinig toeristen en is het aanzienlijk voordeliger. Het binnenland is in het voor- en naseizoen weliswaar onbegaanbaar, maar de kuststreken en de bijna 1400 kilometer lange ringweg zijn goed begaanbaar. Afhankelijk van de route kan het nodig zijn om een auto met vierwielaandrijving te huren op IJsland. Maar meestal volstaat een 2WD gewoon. 

IJsland in de winter

IJsland houdt zeker geen winterslaap: in en rondom Reykjavík is 's winters van alles te zien en te doen. De dagen zijn dan wel kort, maar er is ook een grote kans om in het donker het schitterende noorderlicht te zien. In de winter zorgt de warme golfstroom voor gemiddeld zacht weer. Reken op dagtemperaturen van -10˚C tot +5˚C, waarbij wind en neerslag van grote invloed zijn. De eerste sneeuw kan al in september vallen, maar deze verdwijnt ook weer. In het binnenland ligt in de wintermaanden altijd wel een pak sneeuw, maar aan de kust soms wel en soms niet. In deze periode raden we altijd aan om een 4WD-auto te huren.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.