Gullfoss waterval

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Gullfoss waterval

Aan het einde van weg #35 in het gouden cirkel gebied ligt de waterval Gullfoss, de Gouden Waterval. Het water valt in twee trappen naar beneden, 32 meter de diepte in. Lees verder...

De rivier Hvítá stroomt door het ravijn dat 2,5 kilometer lang en op sommige plaatsen wel 70 meter diep is. Er zijn twee parkeerplaatsen, één onder bij de waterval en één boven bij het informatiecentrum. Vanaf beide plekken heb je uitstekend zicht op de waterval. Onderaan de waterval kan je tot dichtbij het water lopen.

Vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum worden sneeuwscootertochten georganiseerd. Je wordt opgehaald bij de Gullfoss en naar de Langjökull gletsjer gebracht. Daar maak je een sneeuwscootertocht op de gletsjer over de sneeuwvlaktes. Een geweldige combinatie van adrenaline en het verkennen van één van de grootste gletsjers van IJsland.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Carolien Coenen Reisexpert

In IJsland valt zoveel te ontdekken. Van de vele, wonderschone, watervallen en ruige wandelpaden langs bizarre basaltformaties, tot het magische ijsbergenmeer. Het blijft mij steeds weer verbazen en verrassen!

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "In 1987 en 1998 in Ijsland geweest. o.a.3 weken rond getrokken met 4 personen op Hornstrandir(zelf georganiseerd) Het is wel veel toeristischer geworden."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "leuke reis, goede accommodatie, leuke dagtrip suggesties. Goede tips mbt boodschappen, uit eten e.d."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "top product: vliegticket, autohuur overnachtingen geregeld en vooral een zeer mooie route met veel mogelijkheden. De routebeschrijving was echt goud waard. geweldig....

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtig land Voor elk wat wils Mooie natuur Uitdagend"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Reis was goed georganiseerd. Maar standaard. Geen maatwerk"

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 26 jan.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zaterdag 9 feb.
Locatie: Antwerpen
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.