Gullfoss waterval

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Gullfoss waterval

Aan het einde van weg #35 in het gouden cirkel gebied ligt de waterval Gullfoss, de Gouden Waterval. Het water valt in twee trappen naar beneden, 32 meter de diepte in. Lees verder...

De rivier Hvítá stroomt door het ravijn dat 2,5 kilometer lang en op sommige plaatsen wel 70 meter diep is. Er zijn twee parkeerplaatsen, één onder bij de waterval en één boven bij het informatiecentrum. Vanaf beide plekken heb je uitstekend zicht op de waterval. Onderaan de waterval kan je tot dichtbij het water lopen.

Vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum worden sneeuwscootertochten georganiseerd. Je wordt opgehaald bij de Gullfoss en naar de Langjökull gletsjer gebracht. Daar maak je een sneeuwscootertocht op de gletsjer over de sneeuwvlaktes. Een geweldige combinatie van adrenaline en het verkennen van één van de grootste gletsjers van IJsland.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kirsten van Kaathoven Reisexpert

Op IJsland kom ik altijd volledig tot rust. Het lijkt alsof de tijd hier stil staat en niets er toe doet, behalve genieten van het moment en de natuur.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Leuke rondreis voor wie weinig tijd heeft en veel in korte tijd wil zien."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Geweldig land, ongelofelijke natuur, vriendelijke mensen. Kortom: hemels (alhoewel de zwavelzuur de hel suggereerde). "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "De reis was wel vol en het wandelen was soms te weinig, doordat we veel in de bus zaten. Dat kan ook niet anders, maar dat realiseerde ik me tijdens de reis. Voor...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Mooie reis, zeker een aanrader"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Ervaar het maar, het zal niet tegenvallen. 14 dagen terug naar de natuur. Geen televisie, weinig luxe en wij genoten van het gezelschap. Denk vooral ook niet dat...

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.