Gullfoss waterval

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Gullfoss waterval

Aan het einde van weg #35 in het gouden cirkel gebied ligt de waterval Gullfoss, de Gouden Waterval. Het water valt in twee trappen naar beneden, 32 meter de diepte in. Lees verder...

De rivier Hvítá stroomt door het ravijn dat 2,5 kilometer lang en op sommige plaatsen wel 70 meter diep is. Er zijn twee parkeerplaatsen, één onder bij de waterval en één boven bij het informatiecentrum. Vanaf beide plekken heb je uitstekend zicht op de waterval. Onderaan de waterval kan je tot dichtbij het water lopen.

Vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum worden sneeuwscootertochten georganiseerd. Je wordt opgehaald bij de Gullfoss en naar de Langjökull gletsjer gebracht. Daar maak je een sneeuwscootertocht op de gletsjer over de sneeuwvlaktes. Een geweldige combinatie van adrenaline en het verkennen van één van de grootste gletsjers van IJsland.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager IJsland
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Ik zeg altijd “IJsland is verslavend” en dat zeg ik uit eigen ervaring! De rust, ruimte, overweldigende natuur, vriendelijke mensen en het heerlijke eten zorgen ervoor dat ik elke keer weer besluit terug te gaan.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Kort verblijf in Ijsland gehad en enkel de hoogtepunten gezien, maar het was het zeker waard, schitterend land en wij hadden een super gids. "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "De reis was goed georganiseerd en de beschrijving uitstekend"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Ik ben naar de Faeröer geweest."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Wij zijn naar Faroer geweest (niet naar IJsland). Als je van natuur houdt; is Faroer een bestemming bij uitstek."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "we waren heel enthousiast en de verwachtingen werden overtroffen. Enige lastige punt was, dat enkele genoemde afstanden niet klopten. Dit heeft ons vakantiegenot...

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.