Jökulsárlón gletsjermeer

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Jökulsárlón

Als je bij het beroemde gletsjermeer Jökulsárlón stopt en een eerste blik op de ronddobberende ijsbergen werpt, begrijp je waarom velen in de ban van het meer zijn. Het is werkelijk sprookjesachtig, dit mooiste en bekendste gletsjermeer van IJsland. Lees verder...

Het Jökulsárlón is vrij nieuw aangezien het pas in de jaren 1934-1935 ontstond. Door het smelten van de IJslandse gletsjers groeide het meer snel van 7.9 km² in 1975 tot minstens 18 km² vandaag. Met een diepte van ongeveer 200 meter is Jökulsárlón momenteel het tweede diepste meer van het land. Een absolute aanrader is een boottocht tussen de ijsbergen van de lagune. Het is mogelijk om een tocht te maken van ongeveer 30 tot 40 min. met een amfibievoertuig. Verder kunt je hier heerlijk wandelen. Al struinend langs de oevers van het meer ontdek je steeds nieuwe ijsbergen in de meest wonderlijke vormen en kleurschakeringen. Op de oever staat bovendien een leuk restaurant met een groot terras, een fijne plek om even uit te blazen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Chantal Borgers Reisexpert

IJslands vulkanische activiteit met de vele warm waterbronnen trekt mijn aandacht. Vertoeven in de Blue Lagoon is heerlijk, maar zomaar ergens een warm bad in de vrije natuur is voor mij nog meer genieten.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Reis was goed georganiseerd. Maar standaard. Geen maatwerk"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtige reis, fantastische natuur en fijne hotels."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "IJsland is echt een prachtig mooi land! Hele mooie natuur, relaxt rondreizen. Niet goedkoop, maar het zeker wel waard. Ook lekker dichtbij. "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Prachtige rondreis gemaakt, de natuur is adembenemend. De accommodatie wisselde nogal. De routebeschrijvingen klopten niet altijd in uw stencil. We hadden ook nog...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Goed georganiseerd samen met de EO. Veel gezien in een te korte tijd. Ik moet nu bijkomen van alle indrukken."

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.