Reykjavík

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Reykjavík in de winter

Reykjavík is een moderne hoofdstad met een levendig centrum. Er is genoeg te beleven: veel mooie winkels in de hoofdstraat, diverse musea en moderne architectuur. Lees verder...

Er zijn ook een aantal excursies mogelijk vanuit Reykjavik, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de Westmaneilanden, het maken van een walvissafari of een excursie naar de Blue Lagoon.

Reykjavík is het bestuurlijke en culturele centrum van IJsland. Hier volgen een reeks tips van onze reisexperts om de stad te ontdekken:

Het oude centrum van Reykjavík: een mooie wandeling in het oude centrum van de stad – langs de vijver Tjörnin, het stadhuis en de winkelstraat Laugarvegur. Hier vindt u hippe winkels, galeries, musea en restaurants. Het havengebied is tegenwoordig dé plaats in de stad met cafés en het moderne Harpa concert- en congresgebouw. Architectonisch interessant en met een aantal winkels en een restaurant.

Hallgrímskirkja: de kerk Hallgrímskirkja is de grootste van IJsland. Boven in de toren kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de berg Esja en op de gekleurde daken van de stad.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kirsten van Kaathoven Reisexpert

Als je houdt van autorijden én wandelen in de ongerepte en ruige natuur dan is rijden met een 4x4 door het binnenlanden van IJsland een tocht om nooit te vergeten.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Dit is een prachtige reis, hou er rekening mee dat er lange dagreizen in zitten, dit is echter niet een groot bezwaar omdat het bijzondere en zeer afwisselende...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "wat een bijzondere bestemming! zeker een must-do voor andere mensen"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "IJsland is echt een prachtig mooi land! Hele mooie natuur, relaxt rondreizen. Niet goedkoop, maar het zeker wel waard. Ook lekker dichtbij. "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Geweldig land, ongelofelijke natuur, vriendelijke mensen. Kortom: hemels (alhoewel de zwavelzuur de hel suggereerde). "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Was Faroe eilanden, niet IJsland. Magnefieke natuur, wonderschoon. Prachtige bergjes, subliem glooiend glaciaal uitgesleten baaien, lieflijke dorpjes en overal...

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 26 jan.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zaterdag 9 feb.
Locatie: Antwerpen
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.