Reykjavík

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Reykjavík in de winter

Reykjavík is een moderne hoofdstad met een levendig centrum. Er is genoeg te beleven: veel mooie winkels in de hoofdstraat, diverse musea en moderne architectuur. Lees verder...

Er zijn ook een aantal excursies mogelijk vanuit Reykjavik, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de Westmaneilanden, het maken van een walvissafari of een excursie naar de Blue Lagoon.

Reykjavík is het bestuurlijke en culturele centrum van IJsland. Hier volgen een reeks tips van onze reisexperts om de stad te ontdekken:

Het oude centrum van Reykjavík: een mooie wandeling in het oude centrum van de stad – langs de vijver Tjörnin, het stadhuis en de winkelstraat Laugarvegur. Hier vindt u hippe winkels, galeries, musea en restaurants. Het havengebied is tegenwoordig dé plaats in de stad met cafés en het moderne Harpa concert- en congresgebouw. Architectonisch interessant en met een aantal winkels en een restaurant.

Hallgrímskirkja: de kerk Hallgrímskirkja is de grootste van IJsland. Boven in de toren kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de berg Esja en op de gekleurde daken van de stad.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager IJsland
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Ik zeg altijd “IJsland is verslavend” en dat zeg ik uit eigen ervaring! De rust, ruimte, overweldigende natuur, vriendelijke mensen en het heerlijke eten zorgen ervoor dat ik elke keer weer besluit terug te gaan.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Prachtig land, schitterende natuur. Kosten lunch onderweg erg duur evenals diners De gletscher tour was een hoogtepunte evenals het meer van Jokulkarlsson"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "West-IJsland is echt geweldig!!! Hopelijk blijft het ongerept, dat er niet teveel toeristen heen gaan."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Wij vonden het een fantástische reis - alle 15 dagen! De indrukwekkende natuur, het weer, de stilte, de gastvrijheid van de mensen, de musea, de afwisselende accommodaties...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "deze rondreis door IJsland geeft een goede eerste indruk van dit prachtige land. Fijne reisleider en chauffeur. De hotels en het eten waren goed. Het is wel een...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Mooie volledige rondreis. Aan alle verwachtingen is voldaan. "

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.