Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Rondreis Groenland

Groenland is een reusachtig en magistraal mooi eiland. Grotendeels bedekt met een kilometers dikke ijskap en alleen een deel van de kuststrook is ijsvrij. Kortom: een reis naar Groenland is de ervaring van je leven. 

Een reis naar Groenland is goed te combineren met IJsland, maar je kunt ook via Denemarken vliegen. De oorspronkelijke bewoners van Groenland zijn de Inuit met hun eigen traditionele cultuur. Het landschap is ruw en indrukwekkend en het zuiden van Groenland is ideaal voor wandelaars. IJsbergen zie je altijd, maar het gebied rond de Diskobaai (in het westen) is dé regio van het ijs. Ontdek Groenland!

Reizen op Groenland is een belevenis op zich. Er zijn nauwelijks wegen: alleen in de steden en dorpen lopen wat straten. Nuuk is de hoofdstad én de enige stad waar enkele stoplichten staan. Een huurauto biedt dus geen mogelijkheden. Al het vervoer gaat per boot, vliegtuig en helikopter. Zo maak je een compleet ander soort reis en zie je Groenland altijd op een heel bijzonder manier.

Als echte Groenlandspecialist heeft Askja Reizen een ruim aanbod aan individuele rondreizen en bootreizen naar Groenland. Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Of wil je tijdens een rondreis buiten de zomer het noorderlicht zien? Askja maakt een reis naar Groenland voor je op maat.

Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor. Een van onze Groenlandkenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw reis naar Groenland.

Beste reistijd en klimaat
De beste reisperiode voor een bezoek aan Groenland is van half juni tot half september. Het weer is dan gunstig, er is volop daglicht en de interessante bestemmingen zijn meestal goed bereikbaar per boot of helikopter. In de tweede helft van juni, juli en augustus zijn er muggen op Groenland (de meeste zijn later in augustus alweer verdwenen). Afhankelijk van de weersomstandigheden zul je je hier soms tegen moeten wapenen met muggenolie en een muggennetje.

Groenland in de winter
De meest geschikte reistijd voor Groenland in de winter is de late winter (maart tot mei), omdat de zon dan weer volop aan de horizon verschijnt. De gemiddelde temperatuur in de winter varieert (afhankelijk van de precieze tijd en plaats) van -10 tot -30°C. Een bezoek aan een Groenlandse plaats in de winter is op zich al een avontuur, maar een hondensledetocht is helemaal onvergetelijk!

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Groenland blog!

Onze rondreizen in Groenland

Ter inspiratie hebben we 13 rondreizen Groenland voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

16 Nov 2023 - Groenland

Groenland, het einde van de wereld

Groenland, het klonk voor mij een beetje als het einde van d Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Tessa Koops

Reisexpert

Liever echt maatwerk?

Al onze reizen zijn op maat te maken. En dan bedoelen we ook écht op maat. Laat ons dus door middel van dit formulier je wensen weten en we gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag.

Ik heb liever maatwerk
 • Askja review
  Review van 06-09-2023
  "Geweldige reis. Gevarieerd en mooie combinatie van locaties. Echt een droomreis. "
 • Askja review
  Review van 05-10-2022
  "Zoals ik gewend ben van Askja reizen voldeed de reis en de faciliteiten aan mijn verwachtingen. Alles was goed geregeld en van goede kwaliteit. "
 • Askja review
  Review van 19-08-2022
  "Prachtige reis voor mensen die van de natuur en vergezichten houden"
 • Askja review
  Review van 17-02-2020
  "Reis groenland zeer interessant "
 • Askja review
  Review van 16-10-2019
  "Wij deden vorig jaar ook Spitsbergen en zagen we veel Pooldieren (o.a. Ijsberen). Op de Groenland-reis zagen we nauwelijks dieren. Op onze vraag daarover aan een gids van Oceanwide Expeditions, antwoordde die dat de Groenland-reis inderdaad geen ""dierenreis"" is. Meer alleen een ""landschapsreis"". Ook het bezoek aan het Inuit dorpje Ittoqqotormit viel wat tegen. Het was toevallig zondag en het leek wel uitgestorven... "
 • Askja review
  Review van 07-10-2019
  "Groenland overtrof onze verwachtingen! De reis was prima geregeld met mooie excursies en leuke en kundige begeleiding. Afwisselend bijzonder simpele accommodatie, maar ook luxe accommodatie op schitterende plekken. "
 • Askja review
  Review van 30-08-2019
  "Een afwisselende reis met wandelingen, een tocht naar de ijskap waarbij onderweg diverse dieren kunnen worden gespot, tocht langs gletsjers, ijsbergen en walvissen. Van wat grotere nederzetting via een klein dorp tot aan een afgelegen lodge. Een zeer complete en indrukwekkende reis."
 • Askja review
  Review van 29-08-2019
  "Groenland is een hele mooie bestemming en er komen (gelukkig) nog weinig toeristen. Er is genoeg te doen in Ilulissat, de wandeling naar de ijskap bij Eqi lodge is absoluut de moeite waard, Disko eiland is heerlijk rustig, alleen Asiaat voegt weinig toe. De hotels waren goed en ook het vervoer met de boot was prima."
 • Askja review
  Review van 30-07-2019
  "Schitterend land, wat nog weinig toerisme kent. "
 • Askja review
  Review van 20-07-2019
  "Bijzondere reis met een paar kanttekeningen( zie eerdere opmerkingen) Als ik nu mensen adviseer... indien jong... 1 nacht eqi lodge... ( daar de verschillen in accomodatie iets beter aangeven) niet alle excursies ( aantal kan je bijna beter zelf doen... wandelingen) assiaat uit programma. "
Igaliku, Zuid-Groenland
Nuuk
Disko eiland, West-Groenland
Tasiilaq, Oost-Groenland
Rodebay

Dingen

die je gedaan moet hebben

17 Apr 2020 - Groenland

Nu dromen, straks reizen

Zit je dan, aan je keukentafel. Met je lenteklaar-gemaakte t Lees verder

02 Sep 2019 - Groenland

Droomreis door de Disko Baai

Al jaren stond Groenland hoog op mijn wensenlijst met landen Lees verder

15 Mei 2019 - Groenland en IJsland

De mooiste fjorden van onze bestemmingen

Als je denkt aan fjorden, dan denk je al snel aan Noorwegen. Lees verder

05 Okt 2017 - Groenland

De Arctische wildernis van Groenland

Vanuit IJsland naar Groenland Eindelijk is het dan zo ver, Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.