Groenland

Gekleurde huisjes, husky’s en ijsbergen in de zee

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Diskobaai, West-Groenland
 • Tasiusaq, Zuid-Groenland

Groenland is een reusachtig en magistraal mooi eiland. Het is grotendeels bedekt met een kilometers dikke ijskap. Alleen een deel van de kuststrook is ijsvrij. Daar wonen nog geen 60.000 mensen in vaak kleurrijke dorpjes. Lees verder...

Een reis naar Groenland is goed te combineren met IJsland, maar je kunt ook via Denemarken vliegen. De oorspronkelijke bewoners van Groenland zijn de Inuit met hun eigen traditionele cultuur. Het landschap is ruw en indrukwekkend en het zuiden van Groenland is ideaal voor wandelaars. IJsbergen zie je altijd, maar het gebied rond de Diskobaai (in het westen) is dé regio van het ijs. Ontdek Groenland!

Reizen op Groenland is een belevenis op zich. Er zijn nauwelijks wegen: alleen in de steden en dorpen lopen wat straten. Nuuk is de hoofdstad én de enige stad waar enkele stoplichten staan. Een huurauto biedt dus geen mogelijkheden. Al het vervoer gaat per boot, vliegtuig en helikopter. Zo maak je een compleet ander soort reis en zie je Groenland altijd op een heel bijzonder manier.

Als echte Groenlandspecialist heeft Askja Reizen een ruim aanbod aan individuele rondreizen en bootreizen naar Groenland. Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Of wil je tijdens een rondreis buiten de zomer het noorderlicht zien? Askja maakt een reis naar Groenland voor je op maat.

Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor. Een van onze Groenlandkenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw reis naar Groenland.

Beste reistijd en klimaat
De beste reisperiode voor een bezoek aan Groenland is van half juni tot half september. Het weer is dan gunstig, er is volop daglicht en de interessante bestemmingen zijn meestal goed bereikbaar per boot of helikopter. In de tweede helft van juni, juli en augustus zijn er muggen op Groenland (de meeste zijn later in augustus alweer verdwenen). Afhankelijk van de weersomstandigheden zul je je hier soms tegen moeten wapenen met muggenolie en een muggennetje.

Groenland in de winter
De meest geschikte reistijd voor Groenland in de winter is de late winter (maart tot mei), omdat de zon dan weer volop aan de horizon verschijnt. De gemiddelde temperatuur in de winter varieert (afhankelijk van de precieze tijd en plaats) van -10 tot -30°C. Een bezoek aan een Groenlandse plaats in de winter is op zich al een avontuur, maar een hondensledetocht is helemaal onvergetelijk!

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Groenland blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product manager Groenland
Ilse van der Horst-Borghouts Product manager

De Groenlandse cultuur is fascinerend. Het contrast tussen de traditionele Inuit en de Westerse cultuur maken Groenland tot een unieke bestemming.

Reviews - gemiddelde score voor Groenland: 9.2/10 - Lees meer reviews »

  • Groenland (askja)
   Review van 2 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Een afwisselende reis met wandelingen, een tocht naar de ijskap waarbij onderweg diverse dieren kunnen worden gespot, tocht langs gletsjers, ijsbergen en walvissen....

  • Groenland (askja)
   Review van 1 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Groenland is een hele mooie bestemming en er komen (gelukkig) nog weinig toeristen. Er is genoeg te doen in Ilulissat, de wandeling naar de ijskap bij Eqi lodge...

  • Groenland (askja)
   Review van 31 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Schitterend land, wat nog weinig toerisme kent. "

  • Groenland (askja)
   Review van 15 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Groenland, een bijzonder bestemming en een ervaring welke we niet snel vergeten (mini Antarctica). WEeinig toeristen hetgeen een speciaal gevoel geeft. Indrukwekkend...

  • Groenland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Wij hebben een fantastische, goed georganiseerde reis gehad. Het enige waar wij wel van zijn geschrokken zijn de enorme prijzen voor maaltijden en drankjes."

  • Groenland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Groenlandreis was fantastisch.Genoten van hotel met prachtig zicht op de ijsbergen en van avondcruise tussen de ijsbergen.Maakten wandelingen in een volmaakt stil...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Sfeer proeven
Impression
Employee
Lokale markt
Impression
Employee
Igaliku het zuiden
Impression

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 21 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag Groenland

Aanmelden

zondag 6 okt.
Locatie: Arnhem
Informatiedag Groenland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.