Groenland

Gekleurde huisjes, husky’s en ijsbergen in de zee

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Diskobaai, West-Groenland
 • Tasiusaq, Zuid-Groenland

Groenland is een reusachtig en magistraal mooi eiland. Het is grotendeels bedekt met een kilometers dikke ijskap. Alleen een deel van de kuststrook is ijsvrij. Daar wonen nog geen 60.000 mensen in vaak kleurrijke dorpjes. Lees verder...

Een reis naar Groenland is goed te combineren met IJsland, maar je kunt ook via Denemarken vliegen. De oorspronkelijke bewoners van Groenland zijn de Inuit met hun eigen traditionele cultuur. Het landschap is ruw en indrukwekkend en het zuiden van Groenland is ideaal voor wandelaars. IJsbergen zie je altijd, maar het gebied rond de Diskobaai (in het westen) is dé regio van het ijs. Ontdek Groenland!

Reizen op Groenland is een belevenis op zich. Er zijn nauwelijks wegen: alleen in de steden en dorpen lopen wat straten. Nuuk is de hoofdstad én de enige stad waar enkele stoplichten staan. Een huurauto biedt dus geen mogelijkheden. Al het vervoer gaat per boot, vliegtuig en helikopter. Zo maak je een compleet ander soort reis en zie je Groenland altijd op een heel bijzonder manier.

Als echte Groenlandspecialist heeft Askja Reizen een ruim aanbod aan individuele rondreizen en bootreizen naar Groenland. Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Of wil je tijdens een rondreis buiten de zomer het noorderlicht zien? Askja maakt een reis naar Groenland voor je op maat.

Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor. Een van onze Groenlandkenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw reis naar Groenland.

Beste reistijd en klimaat
De beste reisperiode voor een bezoek aan Groenland is van half juni tot half september. Het weer is dan gunstig, er is volop daglicht en de interessante bestemmingen zijn meestal goed bereikbaar per boot of helikopter. In de tweede helft van juni, juli en augustus zijn er muggen op Groenland (de meeste zijn later in augustus alweer verdwenen). Afhankelijk van de weersomstandigheden zul je je hier soms tegen moeten wapenen met muggenolie en een muggennetje.

Groenland in de winter
De meest geschikte reistijd voor Groenland in de winter is de late winter (maart tot mei), omdat de zon dan weer volop aan de horizon verschijnt. De gemiddelde temperatuur in de winter varieert (afhankelijk van de precieze tijd en plaats) van -10 tot -30°C. Een bezoek aan een Groenlandse plaats in de winter is op zich al een avontuur, maar een hondensledetocht is helemaal onvergetelijk!

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Groenland blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager Groenland
Carla Ebben Product Manager

Groenland is ongerept en indrukwekkend en heeft bovendien een authentieke Inuit cultuur. Dat alles maakt Groenland voor mij echt een droombestemming.

Reviews - gemiddelde score voor Groenland: 9.0/10 - Lees meer reviews »

  • Groenland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Wij hebben een fantastische, goed georganiseerde reis gehad. Het enige waar wij wel van zijn geschrokken zijn de enorme prijzen voor maaltijden en drankjes."

  • Groenland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Groenlandreis was fantastisch.Genoten van hotel met prachtig zicht op de ijsbergen en van avondcruise tussen de ijsbergen.Maakten wandelingen in een volmaakt stil...

  • Groenland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "4 dagen was teveel omdat de helicoptertocht niet is doorgegaan. Hotel werd bezocht door groepen met eigen gids en de planningen lagen al vast .hoteleigenaar liet...

  • Groenland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Groenland was nog mooier dan we vooraf dachten, we zijn helemaal verliefd geworden op het land."

  • Groenland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Prima reis, waarbij de door ons gevraagde route uitstekend geboekt was (op 1 slecht hostel na) op mooie locaties en met goed vervoer (boot en vliegtuig)."

  • Groenland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Heel afwisselend. Prima accomodatie en locaal goed geregeld."

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Sfeer proeven
Impression
Employee
Igaliku het zuiden
Impression
Employee
Lokale markt
Impression

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.