Groenland

Gekleurde huisjes, husky’s en ijsbergen in de zee

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Tasiusaq, Zuid-Groenland
 • Diskobaai, West-Groenland

Groenland is een reusachtig en magistraal mooi eiland. Het is grotendeels toegedekt met een kilometers dikke ijskap. Alleen een deel van de kuststrook is ijsvrij en daar wonen nog geen 60.000 mensen in vaak kleurrijke dorpjes. Lees verder...

Een reis naar Groenland wordt vaak gecombineerd met IJsland óf u vliegt vanaf Denemarken. De oorspronkelijke bewoners zijn de Inuit, die hun eigen, traditionele cultuur hebben. Het landschap is ruw, ongenaakbaar en indrukwekkend. Het zuiden van Groenland is ideaal voor wandelaars. IJsbergen zie je altijd, maar het gebied rond de Diskobaai in het westen is dé regio van het ijs. Ontdek Groenland!

Reizen op Groenland is een belevenis op zich. Er zijn nauwelijks wegen, alleen in de steden en dorpen lopen wat straten. Nuuk is de hoofdstad én de enige stad waar enkele stoplichten staan. Een huurauto biedt dus geen mogelijkheden, al het vervoer gaat per boot, vliegtuig en helikopter. Zo maakt u een heel ander soort reis en ziet u Groenland op een bijzonder manier.

Als echte Groenlandspecialist heeft Askja Reizen een groot aanbod individuele rondreizen en bootreizen naar Groenland. Wilt u zelf uw reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of veranderen, een bijzondere excursie in uw reis opnemen? Wilt u tijdens een rondreis buiten de zomer het noorderlicht zien? Askja maakt voor u een reis naar Groenland op maat.

Laat u inspireren door een bestaande reis of u leg ons uw wensen voor. Een van onze Groenlandkenners maakt graag een reisvoorstel voor u met een aanbieding voor uw reis naar Groenland.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze reisexperts kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis.

Reisexpert Groenland
Chantal Borgers Reisexpert

Groenlands overweldigende natuur met gletsjers, ijsbergen en fascinerende ijsmassa’s vind ik geweldig! Zo nu en dan brokkelt er een stuk ijs van een ijsberg af en stort met een enorm gekraak in het Arctische water.

Reviews - gemiddelde score voor Groenland: 9.5/10

  • Groenland
   Review van 28 april 2016
   SCORE: 5/5

   "Alles was perfect geregeld. Reis, overnachting IJsland, transfers. Ontvangst in Illusisat. Prachtig hotel. Geweldige gidsen. Goede contacten met personeel. De Diskobaai...

  • Groenland
   Review van 28 april 2016
   SCORE: 5/5

   "Super reis, goed hotel, prima begeleiding, prachtige excursies, goede hulp bij nieuwe terugvlucht."

  • Groenland
   Review van 15 juli 2016
   SCORE: 5/5

   "Heel afwisselend. Prima accomodatie en locaal goed geregeld."

  • Groenland
   Review van 28 april 2016
   SCORE: 5/5

   "Reis naar Groenland was perfect geregeld en heel goed verlopen!!"

  • Groenland
   Review van 15 juli 2016
   SCORE: 5/5

   "Heel afwisselend. Prima accomodatie en locaal goed geregeld."

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Sfeer proeven
Impression
Employee
Igaliku het zuiden
Impression
Employee
Bier uit Nuuk
Impression
Employee
Lokale markt
Impression

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op onze nieuwe thuisbasis, ons kantoor in Arnhem, om een van de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wél verzoeken wij u vooraf in te schrijven.

zondag 19 mrt
Locatie: Arnhem
Informatiedag Groenland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.