Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Groenland
Gekleurde huisjes, husky’s en ijsbergen in de zee

Terug
Kies een pagina:

Groenland is een reusachtig en magistraal mooi eiland. Het is grotendeels bedekt met een kilometers dikke ijskap. Alleen een deel van de kuststrook is ijsvrij. Daar wonen nog geen 60.000 mensen in vaak kleurrijke dorpjes.

Het is opgebouwd uit het oudste gesteente ter wereld en grotendeels bedekt met een kilometers dikke ijskap. Alleen een deel van de kuststrook is ijsvrij. In dat gebied wonen nog geen 60.000 mensen in vaak kleurrijke dorpjes. De oorspronkelijke bewoners zijn de Inuit, die hun eigen traditionele cultuur hebben. Deze cultuur maakt Groenland in combinatie met de overweldigende natuur tot een zeer aantrekkelijke bestemming.

Groenland heeft een poolklimaat, maar ook de zee, ijskap en wind hebben invloed. Hierdoor kunnen de weersomstandigheden plaatselijk erg verschillen. ’s Zomers schommelt de temperatuur meestal tussen de 10 en 18°C. De zomer is een goede reistijd, want dankzij de lage luchtvochtigheid voelt dezelfde temperatuur in Groenland veel warmer aan dan bij ons.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.