Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Groenland
Noorderlicht

Terug
Kies een pagina:

Het bekende noorderlicht is regelmatig te zien op Groenland. Dit verschijnsel doet zich in principe het hele jaar voor, maar is alleen zichtbaar als het donker is. De beste tijd is dus in het najaar en de winter. 

Maart is een goede maand om kans te maken op het zien van het noorderlicht. Het is dan niet meer de hele dag donker, zodat je ook activiteiten kunt ondernemen. Een groot deel van de zomer kun je in Groenland genieten van de middernachtzon. De langste dag van het jaar is 21 juni en hoe noordelijker je je bevindt, hoe langer de periode duurt waarin de zon niet ondergaat. In Ilulissat is dat van 25 mei tot 25 juli. Overdag schijnt de Groenlandse zomerzon fel. ’s Nachts is het licht warmer van kleur en zijn er lange schaduwen.  

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.