Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Groenland
Groenland in de winter

Terug
Kies een pagina:

De meest geschikte reistijd voor Groenland is de late winter (maart tot mei), omdat de zon dan weer volop aan de horizon verschijnt. 

De gemiddelde temperatuur in de winter varieert (afhankelijk van de precieze tijd en plaats) van -10 tot -30°C. Wie naar Groenland gaat, wil ijsbergen zien en dat kan nergens beter dan bij Ilulissat. Je kunt een reis van vier of vijf dagen maken naar Ilulissat. Dat ligt aan de Diskobaai en aan de monding van het IJsfjord, dat vol ligt met enorme ijsbergen. In de stad zelf hoef je maar wat rond te wandelen om te zien hoe het leven hier is. Er leven in Ilulissat trouwens 2.500 sledehonden tegen 4.500 mensen. Een hondensledetocht is natuurlijk een must. Dat kan als dagtocht, maar Askja Reizen biedt ook een meerdaagse hondensledetocht aan. Ilulissat wordt dan gecombineerd met een van de omliggende kleine nederzettingen. Een bezoek aan een Groenlandse plaats in de winter is op zich al een avontuur, maar een hondensledetocht is helemaal onvergetelijk!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.