Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Groenland
Klimaat

Terug
Kies een pagina:

Groenland heeft een poolklimaat, maar ook de zee, ijskap en wind hebben invloed. Hierdoor zijn er veel plaatselijke verschillen in de weersomstandigheden.

Het weer in Groenland is vrij stabiel en zonnig. Maar het kan er ook misten, flink regenen en waaien. Vooral onder die omstandigheden kan het koud zijn. Groenland ligt in de Arctische invloedssfeer en de temperatuur in de zomer varieert van maximaal 10 tot 15°C overdag tot rond het vriespunt 's nachts. Als de zon schijnt, voelt het op Groenland dankzij de lage luchtvochtigheid al snel heel behaaglijk aan. De droge en schone lucht zorgen er ook voor dat je met helder weer heel ver kunt kijken: meer dan 100 kilometer is geen uitzondering. De gemiddelde temperaturen in juli zijn voor Kangerlussuaq 10,7°C, voor Ilulissat 8°C en voor Tasiilaq (Ammassalik) 6,4°C. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.