Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Spectaculair Oost-Groenland

  • • Boottocht tussen de ijsbergen en naar een gletsjer
  • • Twee begeleidde wandelingen
  • • Verblijf in hotels
  • • Veel maaltijden inbegrepen
Duur 5 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 3.775

Het oosten van Groenland is maar twee uur vliegen vanaf Reykjavík. Je komt in een afgelegen en lang geïsoleerd gebleven gebied, dat tegenwoordig relatief gemakkelijk toegankelijk is. Na aankomst in Kulusuk word je per boot naar Ammassalik eiland gebracht. Drie nachten verblijf je er in de plaats Tasiilaq. Je maakt kennis met de Inuit cultuur en de prachtige natuur in Oost-Groenland. Bovendien maak je een boottocht tussen ijsbergen, een begeleidde wandeling in de bloemenvallei en een dagtocht per boot naar het Knud Rasmussen fjord met de spectaculaire gletsjer. De laatste nacht verblijf je in het gehucht Kulusuk, waar een wandeling met gids op het programma staat. Kortom kijk je ogen uit in kleurrijke dorpen gelegen tussen steile bergen en aan diepe fjorden met talloze gletsjers en ijsbergen. 

Na aankomst in Kulusuk word je in 40 minuten per boot naar Tasiilaq gebracht. Het heeft ongeveer 1.900 inwoners en is daarmee de grote plaats in Oost-Groenland, fraai gelegen tussen hoge bergen op het grote eiland Ammassalik. Als je er rond wandelt proef je de sfeer van het dagelijkse leven in deze zo geïsoleerde streek. Eeuwenoude tradities zijn hier goed bewaard gebleven. Er zijn twee boottochten en een begeleidde wandeling voor je geregeld. Na een verblijf van drie nachten ga je per boot weer naar Kulusuk. Dit dorp heeft ongeveer 225 inwoners en ligt in een arctisch toendralandschap vol bloemen. Als je hier wandelt blijf je je afvragen hoe mensen hier het hele jaar door kunnen wonen en leven. Tijdens een wandeling met gids in Kulusuk krijg je antwoord op veel van je vragen en nog meer inzicht in de cultuur van Oost-Groenland. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht Reykjavík - Kulusuk en helikopter naar Tasiilaq: Na een vlucht van nog geen twee uur land je in Kulusuk. Per boot word je in 40 minuten van Kulusuk naar Tasiilaq gebracht. Dit schilderachtige dorp ligt op het grote eiland Ammassalik en wordt omringd hoge bergen. Er wonen 1.900 mensen in Tasiilaq zelf, in de zes andere kleine nederzettingen op het eiland wonen nog ongeveer 500 mensen. Je bent terechtgekomen in een van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld. Eeuwenoude tradities zijn hier goed bewaard gebleven. Vandaag doe je gelijk mee met een excursie per boot naar de ijsbergen. Dit is Groenland! 
Dag 2 - Begeleidde wandeling in de bloemenvallei en met gids dorpswandeling: Met een gids en kleine groep maak je een wandeling in de bloemenvallei. Vanuit Tasiilaq loop je over een pad de groene vallei in die tussen de bergen ligt. In totaal ben je ongeveer twee uur op pad langs heuveltoppen, meertjes en misschien wel een waterval. De rust is overweldigend.  In de middag maak je ook met een groepje een begeleidde wandeling in Tasiilaq. Dit zal je de ogen openen voor de leefwijze van de lokale bewoners van Oost-Groenland. De meesten spreken niet zo goed Engels, maar dat betekent niet dat ze niet graag allerlei verhalen willen vertellen en je alles over Groenland willen vertellen. De gids helpt je contact maken. Er is een museum, dat historische voorwerpen en lokaal handwerk tentoonstelt, maar ook de plaatselijke supermarkt, kerk en souvenirwinkel zijn een bezoek waard.
Dag 3 - Dagtocht per boot naar de Knud Rasmussengletsjer: Ga aan boord voor deze 7-8 uur durende bootexcursie naar hét ijsfjord van Oost-Groenland. Het gaat noordwaarts door adembenemende landschappen: hoge pieken, talloze ijsbergen en een kleine nederzetting als Tiniteqilaaq. In het Sermilikfjord kijk je je ogen uit bij de Karale gletsjer en Knud Rasmussen gletsjer. De grote ijswand is imponerend hoog en er is alle tijd om hier te dobberen en misschien een stuk ijs te zien afbreken. Je kunt je lunchpakket nuttigen tussen de ijsbergen. Ook op de terugweg geniet je van de mooie omgeving en speur je de horizon af om misschien ook nog een walvis te spotten. 
Dag 4 - Boot naar Kulusuk en dorpswandeling: Een boottransfer brengt je naar Kulusuk. Het dorp telt een slordige 225 inwoners en ligt in de arctische toendra, die in de zomer bezaaid is met bloemen. Samen met een kleine groep en onder begeleiding van een gids wandel je door tussen de traditionele groene, rode en gele huizen. Je bezoekt onder meer de kerk en een heel leuk klein museum met voorwerpen van enkele van de eerste bewoners in het gebied. Het moderne leven en de traditionele levensstijl worden tegenwoordig gecombineerd. Veel gezinnen in Kulusuk zijn nog steeds afhankelijk van de jacht en de visserij om in hun levensonderhoud te voorzien. Daarna heb je zelf de tijd om rond te kijken, frisse lucht in te ademen en te genieten van het prachtige uitzicht op de zee en de bergen.
Astrid Westers

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen:
• vlucht Reykjavík - Kulusuk v.v. inclusief luchthavenbelasting
• boottransfer Kulusuk -Tasiilaq v.v. inclusief bagagetransfer in Kulusuk, luchthaven-hotel v.v. én transfer Tasiilaq haven - hotel v.v.
• 3 overnachtingen in Tasiilaq en 1 overnachting in Kulusuk, in een 2-persoonskamer met douche en toilet 
• 4 x ontbijt en 4 x diner
• excursies met een kleine groep
   ijsbergencruise 
   wandeling bloemenvallei met gids (2 uur)
   wandeling met gids Tasiilaq
   dagtocht per boot naar de Sermilik gletjser (7-8 uur)
   wandeling met gids Kulusuk
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

niet inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Reykjavík v.v.
• noodzakelijke overnachtingen in Reykjavík voor en na de reis
• persoonlijke uitgaven
• drankjes
• evt. entreegelden en optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.