Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Shortbreak Ilulissat

  • • Comfortabel hotel
  • • 4 excursies en 2 diners inbegrepen
  • • Het ijsfjord en Diskobaai
Duur 4 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.920

IJsbergen in de midzomernacht zon

De ijsbergen in het Ilulissat IJsfjord zijn uniek en het gebied is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Reusachtige ijzige wolkenkrabbers die zelfs de grootste schepen in de schaduw stellen drijven in het fjord, waarbij alle hoeken en gaten opgevuld worden met kleine en grote brokken ijs. Er zijn vier heel diverse excursies inbegrepen, die je reis onvergetelijk maken. Je ziet de Diskobaai en de ijsbergen werkelijk van alle kanten. Ideaal om te combineren met IJsland. 

De ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia-gletsjer, de productiefste gletsjer ter wereld. De stilte rondom de ijsbergen wordt alleen onderbroken als er een stuk ijs afbreekt. Tijdens een wandeling door Ilulissat met een bezoek aan de supermarkt of visafslag ontdek je hoe het is om hier te leven. In Ilulissat wonen 4.500 mensen en 2.500 sledehonden. ’s Zomers liggen de honden aangelijnd bij de gekleurde huizen en ’s winters worden ze voor de hondenslede gespannen. Het gejoel van de honden in de verte is regelmatig te horen. Dan besef je op wat voor een bijzondere plek je bent. We hebben vier excursies voor je geregeld. Je gaat een hele dag per boot naar de reusachtige Eqi gletsjer en je maakt een boottocht in het licht van de midzomernachtzon naar de ijsbergen in het ijsfjord. Een wandeling met gids in de vallei van de nederzetting Sermermiut levert veel informatie over het heden en verleden van deze plaats op én spectaculair uitzicht op het ijsfjord. Ook is er een walvisexcursie inbegrepen. De Diskobaai is een favoriete fourageerplaats voor trekkende walvissen is. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Ilulissat, informatiebijeenkomst en wandeling naar Sermermiut: Je vlucht vertrekt vanaf de luchthaven van Keflavík en na 3,5 uur land je in Ilulissat. Als je aan komt vliegen is het uitzicht al fantastisch. De grote ijsbergen en het ruige landschap geven een mooie eerste indruk. Een transfer brengt je van de luchthaven naar hotel Arctic. Dit hotel ligt aan het IJsfjord en heeft een geweldig uitzicht. Je wordt welkom geheten door de lokale gids, die je ook informatie geeft over Ilulissat en over de excursies van de komende dagen. Vandaag ga je een begeleide wandeling maken naar de verlaten Inuit-nederzetting van Sermermiut, 1,5 kilometer ten zuiden van Ilulissat. In Sermermiut kun je nog steeds overblijfselen zien uit de verschillende Inuit-culturen die hier woonden. Je hebt hier bovendien een fantastisch uitzicht over het IJsfjord.De dag wordt afgesloten met een welkomst diner in het hotel, waar je drie nachten verblijft.
Dag 2 - Walvisexcursie en boottocht naar het ijsfjord: Vandaag maak je een walvisexcursie. Het is fantastisch (en koud) om op het water te zijn op zoek naar de grote zeezoogdieren. Er leven wel vijftien verschillende soorten walvissen in de wateren bij Groenland. Het meest worden bultruggen gespot en ook dwergvinvissen.  In de middag is er nog wat tijd over om zelf in Ilulissat rond te kijken. Al lopend langs de winkels en huizen zie je dat de cultuur van Groenland nog erg authentiek is, maar ook modern. We raden aan om het oude deel van de stad, de haven, de vis- en vleesmarkt, de oude kerk en het museum te bezoeken.Na het diner ga je per boot naar de ijsbergen aan de monding van het ijsfjord, tijdens de 'midnight sun' excursie. De lichte nachten kun je alleen ervaren ten noorden van de poolcirkel, waar de zon 's zomers nooit achter de horizon zakt. In Ilulissat is de middernachtzon aanwezig van 22 mei tot 24 juli, maar ook in augustus zijn er zeer heldere nachten. Het avondlicht op de gigantische ijsbergen is een indrukwekkend gezicht, dat je niet snel zult vergeten. 
Dag 3 - Boottocht naar de Eqi gletsjer: De hele dag ben je aan boord een comfortabele boot, tijdens de excursie naar de Eqi-gletsjer. Deze ligt 80 kilometer ten noorden van Ilulissat en mondt uit in een fjord. Dat betekent dat je je, vanaf het water, vergaapt aan een ijswand van vijf kilometer. Er  breken regelmatig stukken vanaf, wat een spektakel is. De boottocht duurt 2 tot 5 uur per enkele reis, dit is afhankelijk van de boot die dag en het weer. Je blijft circa twee uur liggen tegenover de gletsjer Terwijl een heerlijke lunch wordt geserveerd, ben je alert op de geluiden van afkalvend ijs en in water donderende ijsblokken. Je voelt je hier klein in de imposante natuur. Er is nog kans op een bonus tijdens het varen op deze dag, want misschien worden er walvissen gespot. In deze wateren leven er genoeg.  Deze avond is het afscheidsdiner in Ilulissat, waarmee je de reis afsluit.
Dag 4 - Vlucht naar IJsland: Het is tijd om afscheid te nemen van deze fantastische plek. Je hebt een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Keflavík op IJsland.  
Ilse van der Horst-Borghouts

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Keflavík-Ilulissat v.v.  inclusief luchthavenbelasting en 20 kilo ruimbagage
• 3 nachten in hotel Arctic, Ilulissat in gekozen type (standaard of superior) 2-pers.kamer met douche en toilet inclusief ontbijt
• 2 diners
• excursies: 
. wandeling Sermermiut, 2 uur
. midzomernachtzon boottocht, 2,5 uur
. walvisexcursie, 3,5 uur
. dagexcursie naar de Eqi gletsjer inclusief lunch, 6 - 12 uur 
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Reykjavík v.v. en luchthavenbelasting.
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.