Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 4 Dagen

Shortbreak Ilulissat

Terug Bekijk samenvatting

De ijsbergen in het Ilulissat IJsfjord zijn uniek en het gebied is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Reusachtige ijzige wolkenkrabbers die zelfs de grootste schepen in de schaduw stellen drijven in het fjord, waarbij alle hoeken en gaten opgevuld worden met kleine en grote brokken ijs. Er zijn vier heel diverse excursies inbegrepen, die je reis onvergetelijk maken. Je ziet de Diskobaai en de ijsbergen werkelijk van alle kanten. Ideaal om te combineren met IJsland. 

Dag 1

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Vlucht naar Ilulissat, informatiebijeenkomst en wandeling naar Sermermiut

Je vlucht vertrekt vanaf de luchthaven van Keflavík en na 3,5 uur land je in Ilulissat. Als je aan komt vliegen is het uitzicht al fantastisch. De grote ijsbergen en het ruige landschap geven een mooie eerste indruk. 
Een transfer brengt je van de luchthaven naar hotel Arctic. Dit hotel ligt aan het IJsfjord en heeft een geweldig uitzicht. Je wordt welkom geheten door de lokale gids, die je ook informatie geeft over Ilulissat en over de excursies van de komende dagen. 
Vandaag ga je een begeleide wandeling maken naar de verlaten Inuit-nederzetting van Sermermiut, 1,5 kilometer ten zuiden van Ilulissat. In Sermermiut kun je nog steeds overblijfselen zien uit de verschillende Inuit-culturen die hier woonden. Je hebt hier bovendien een fantastisch uitzicht over het IJsfjord.
De dag wordt afgesloten met een welkomst diner in het hotel, waar je drie nachten verblijft.

Dag 2

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Walvisexcursie en boottocht naar het ijsfjord

Vandaag maak je een walvisexcursie. Het is fantastisch (en koud) om op het water te zijn op zoek naar de grote zeezoogdieren. Er leven wel vijftien verschillende soorten walvissen in de wateren bij Groenland. Het meest worden bultruggen gespot en ook dwergvinvissen.  
In de middag is er nog wat tijd over om zelf in Ilulissat rond te kijken. Al lopend langs de winkels en huizen zie je dat de cultuur van Groenland nog erg authentiek is, maar ook modern. We raden aan om het oude deel van de stad, de haven, de vis- en vleesmarkt, de oude kerk en het museum te bezoeken.
Na het diner ga je per boot naar de ijsbergen aan de monding van het ijsfjord, tijdens de 'midnight sun' excursie. De lichte nachten kun je alleen ervaren ten noorden van de poolcirkel, waar de zon 's zomers nooit achter de horizon zakt. In Ilulissat is de middernachtzon aanwezig van 22 mei tot 24 juli, maar ook in augustus zijn er zeer heldere nachten. Het avondlicht op de gigantische ijsbergen is een indrukwekkend gezicht, dat je niet snel zult vergeten. 

Dag 3

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Boottocht naar de Eqi gletsjer

De hele dag ben je aan boord een comfortabele boot, tijdens de excursie naar de Eqi-gletsjer. Deze ligt 80 kilometer ten noorden van Ilulissat en mondt uit in een fjord. Dat betekent dat je je, vanaf het water, vergaapt aan een ijswand van vijf kilometer. Er  breken regelmatig stukken vanaf, wat een spektakel is. De boottocht duurt 2 tot 5 uur per enkele reis, dit is afhankelijk van de boot die dag en het weer. Je blijft circa twee uur liggen tegenover de gletsjer Terwijl een heerlijke lunch wordt geserveerd, ben je alert op de geluiden van afkalvend ijs en in water donderende ijsblokken. Je voelt je hier klein in de imposante natuur. Er is nog kans op een bonus tijdens het varen op deze dag, want misschien worden er walvissen gespot. In deze wateren leven er genoeg. 
Deze avond is het afscheidsdiner in Ilulissat, waarmee je de reis afsluit.

Dag 4

Vlucht naar IJsland

Het is tijd om afscheid te nemen van deze fantastische plek. Je hebt een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Keflavík op IJsland.

 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.