Groenland winter

De macht van de Natuur

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Sneeuwscootertocht op Groenland
 • Noorderlicht op Groenland

Als je je nietig wilt voelen temidden van de machtige natuur, is Groenland de perfecte plek. Er zijn nauwelijks wegen, er wonen amper 60.000 mensen, nog iets minder sledehonden en alleen de hoofdstad heeft twee paar stoplichten.  Lees verder...

Een reis naar Groenland is goed te combineren met IJsland, maar je kunt ook via Denemarken vliegen. De oorspronkelijke bewoners van Groenland zijn de Inuit met hun eigen traditionele cultuur. Het landschap is ruw en indrukwekkend en het zuiden van Groenland is ideaal voor wandelaars. IJsbergen zie je altijd, maar het gebied rond de Diskobaai (in het westen) is dé regio van het ijs. Ontdek Groenland!

De reusachtige ijsbergen, die vooral in Diskobaai drijven of vastgevroren zitten in het zeeijs, zullen je tijdens een boottocht of helikoptervlucht versteld laten staan. Wie naar Groenland gaat, wil ijsbergen zien en dat kan nergens beter dan bij Ilulissat. Je kunt een reis van vier of vijf dagen maken naar Ilulissat, dat gelegen is aan de Diskobaai en aan de monding van het IJsfjord, dat vol ligt met enorme ijsbergen. In de stad zelf hoef je alleen maar wat rond te wandelen om te zien hoe het leven hier is. Er leven in Ilulissat trouwens meer sledehonden dan mensen. Een hondensledetocht is eigenlijk wel een must. Dat kan als dagtocht, maar Askja Reizen biedt ook een meerdaagse hondensledetocht aan. Ilulissat wordt dan gecombineerd met een van de omliggende kleine nederzettingen. Een bezoek aan een Groenlandse plaats in de winter is op zich al een avontuur, maar een hondensledetocht is echt onvergetelijk!

Reizen op Groenland is een belevenis op zich. Er zijn nauwelijks wegen: alleen in de steden en dorpen lopen wat straten. Nuuk is de hoofdstad én de enige stad waar enkele stoplichten staan. Een huurauto biedt dus geen mogelijkheden. Al het vervoer gaat per boot, vliegtuig en helikopter. Zo maak je een compleet ander soort reis en zie je Groenland altijd op een heel bijzonder manier.

Askja Reizen
Als echte Groenlandspecialist heeft Askja Reizen een ruim aanbod aan individuele rondreizen en bootreizen naar Groenland in de winter én zomer. Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Of wil je tijdens een rondreis buiten de zomer het noorderlicht zien? Askja maakt een reis naar Groenland voor je op maat.

Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor. Een van onze Groenlandkenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw reis naar Groenland.

Beste reistijd en klimaat
Winter
Voor Groenland geldt dat de late winter (maart tot mei) de meest geschikte tijd is, omdat dan de zon weer volop aan de horizon verschijnt. De gemiddelde temperatuur in de winter varieert (afhankelijk van tijd en plaats) van -10 tot -30°C.

Zomer
De beste reisperiode voor een bezoek aan Groenland is van half juni tot half september. Het weer is dan gunstig, er is volop daglicht en de interessante bestemmingen zijn doorgaans goed per boot of helikopter bereikbaar. In de tweede helft van juni, juli en augustus zijn er muggen op Groenland (de meeste zijn later in augustus alweer verdwenen) en afhankelijk van de weersgesteldheid zal je jezelf soms moeten wapenen met muggenolie en een muggennetje.

Oost-Groenland
Oost-Groenland is, zelfs voor Groenlandse begrippen, afgelegen gebied. Door haar isolatie heeft het zich anders en veel later ontwikkeld dan de rest van het land, zowel in taal als in cultuur. De levensstijl is hier veel traditioneler. De Inuit zijn nog altijd afhankelijk van jagen en vissen. Het landschap is ruw, ongenaakbaar en indrukwekkend. Dramatische fjorden vol ijs en verbluffende bergpieken, waarvan het grootste deel nog altijd wacht op een eerste beklimming. In het noordoosten ligt het enige nationale park van het land. Maar dat is gelijk wel de grootste ter wereld.

West-Groenland
Het gebied rond de Diskobaai is de regio van het ijs. Kangerslussuaq ligt dicht bij de immense ijskap en Ilulissat is aan de monding van het IJsfjord gelegen. De Kangia gletsjer is de productiefste gletsjer van Groenland en misschien wel ter wereld. Enorme ijsbergen kalven af en drijven het IJsfjord uit, de Diskobaai in. Bovendien is  het zuidoostelijke deel van Diskobaai door de jaren heen een populaire plek geworden om walvissen te spotten.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Groenland blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager Groenland winter
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Ik vind het heel bijzonder dat Groenland de combinatie heeft van indrukwekkende natuur en een heel eigen, aparte cultuur. De lokale bevolking leeft vaak nog van de visserij en jacht, maar heeft wel de nieuwste smartphone.

Reviews - gemiddelde score voor Groenland winter: 9.2/10 - Lees meer reviews »

  • Groenland winter (askja)
   Review van 2 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Een afwisselende reis met wandelingen, een tocht naar de ijskap waarbij onderweg diverse dieren kunnen worden gespot, tocht langs gletsjers, ijsbergen en walvissen....

  • Groenland winter (askja)
   Review van 1 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Groenland is een hele mooie bestemming en er komen (gelukkig) nog weinig toeristen. Er is genoeg te doen in Ilulissat, de wandeling naar de ijskap bij Eqi lodge...

  • Groenland winter (askja)
   Review van 31 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Schitterend land, wat nog weinig toerisme kent. "

  • Groenland winter (askja)
   Review van 15 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Groenland, een bijzonder bestemming en een ervaring welke we niet snel vergeten (mini Antarctica). WEeinig toeristen hetgeen een speciaal gevoel geeft. Indrukwekkend...

  • Groenland winter (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Wij hebben een fantastische, goed georganiseerde reis gehad. Het enige waar wij wel van zijn geschrokken zijn de enorme prijzen voor maaltijden en drankjes."

  • Groenland winter (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Groenlandreis was fantastisch.Genoten van hotel met prachtig zicht op de ijsbergen en van avondcruise tussen de ijsbergen.Maakten wandelingen in een volmaakt stil...

Afbeeldingen (1/11)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.