Groenland winter

De macht van de Natuur

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Noorderlicht op Groenland
 • Sneeuwscootertocht op Groenland

Als je je nietig wilt voelen temidden van de machtige natuur, is Groenland de perfecte plek. Er zijn nauwelijks wegen, er wonen amper 60.000 mensen, nog iets minder sledehonden en alleen de hoofdstad heeft twee paar stoplichten.  Lees verder...

De reusachtige ijsbergen, die vooral in Diskobaai drijven of vastgevroren zitten in het zeeijs, zullen je tijdens een boottocht of helikoptervlucht versteld laten staan. Voor Groenland geldt dat de late winter (maart tot mei) de meest geschikte tijd is, omdat dan de zon weer volop aan de horizon verschijnt. De gemiddelde temperatuur in de winter varieert (afhankelijk van tijd en plaats) van -10 tot -30°C. Wie naar Groenland gaat, wil ijsbergen zien en dat kan nergens beter dan bij Ilulissat. Je kunt een reis van vier of vijf dagen maken naar Ilulissat, dat gelegen is aan de Diskobaai en aan de monding van het IJsfjord, dat vol ligt met enorme ijsbergen. In de stad zelf hoef je alleen maar wat rond te wandelen om te zien hoe het leven hier is. Er leven in Ilulissat trouwens meer sledehonden dan mensen. Een hondensledetocht is eigenlijk wel een must. Dat kan als dagtocht, maar Askja Reizen biedt ook een meerdaagse hondensledetocht aan. Ilulissat wordt dan gecombineerd met een van de omliggende kleine nederzettingen. Een bezoek aan een Groenlandse plaats in de winter is op zich al een avontuur, maar een hondensledetocht is echt onvergetelijk!

Als echte Groenlandspecialist heeft Askja Reizen een ruim aanbod aan individuele rondreizen en bootreizen naar Groenland in de zomer én winter. Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Of wil je tijdens een rondreis buiten de zomer het noorderlicht zien? Askja maakt een reis naar Groenland voor je op maat.

Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor. Een van onze Groenlandkenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw reis naar Groenland.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze reisexperts kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis.

Product Manager Groenland winter
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Ik vind het heel bijzonder dat Groenland de combinatie heeft van indrukwekkende natuur en een heel eigen, aparte cultuur. De lokale bevolking leeft vaak nog van de visserij en jacht, maar heeft wel de nieuwste smartphone.

Reviews - gemiddelde score voor Groenland winter: 8.9/10 - Lees meer reviews »

  • Groenland winter
   Review van 4 oktober 2017
   SCORE: 5/5

   "Groenlandreis was fantastisch.Genoten van hotel met prachtig zicht op de ijsbergen en van avondcruise tussen de ijsbergen.Maakten wandelingen in een volmaakt stil...

  • Groenland winter
   Review van 8 augustus 2017
   SCORE: 4/5

   "4 dagen was teveel omdat de helicoptertocht niet is doorgegaan. Hotel werd bezocht door groepen met eigen gids en de planningen lagen al vast .hoteleigenaar liet...

  • Groenland winter
   Review van 30 juni 2017
   SCORE: 4/5

   "Wij waren in het voorseizoen. De grote hoeveelheid sneeuwresten en ijsschotsen/pakijs maakt het heel bijzonder. Nadeel is dat de bloemenvallei dan nog kaal is wat...

  • Groenland winter
   Review van 26 augustus 2016
   SCORE: 4/5

   "Prima reis, waarbij de door ons gevraagde route uitstekend geboekt was (op 1 slecht hostel na) op mooie locaties en met goed vervoer (boot en vliegtuig)."

  • Groenland winter
   Review van 15 juli 2016
   SCORE: 5/5

   "Heel afwisselend. Prima accomodatie en locaal goed geregeld."

  • Groenland winter
   Review van 1 april 2016
   SCORE: 5/5

   "Super reis, goed hotel, prima begeleiding, prachtige excursies, goede hulp bij nieuwe terugvlucht."

Afbeeldingen (1/11)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wél verzoeken wij u vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.