Groenland winter

De macht van de Natuur

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Noorderlicht op Groenland
 • Sneeuwscootertocht op Groenland

Wanneer u de macht van de natuur over de mens wilt voelen, is Groenland de meest uitgelezen plek. Er zijn nauwelijks wegen, er wonen amper 60.000 mensen, nog iets minder sledehonden en alleen de hoofdstad heeft twee paar stoplichten.  Lees verder...

De reusachtige ijsbergen die vooral in Diskobaai drijven of vastgevroren zitten in het zeeijs zullen u tijdens een boottocht of helikoptervlucht versteld doen staan. Voor Groenland geldt dat de late winter (maart tot mei) de meest geschikte tijd is, omdat dan de zon weer volop aan de horizon verschijnt. De gemiddelde temperatuur in de winter varieert van -10 tot -30°C, een beetje afhankelijk van tijd en plaats. Wie naar Groenland gaat, wil ijsbergen zien en dat kan nergens beter dan bij Ilulissat. U kunt een reis maken van vier of vijf dagen naar Ilulissat, dat gelegen is aan de Diskobaai en aan de monding van het IJsfjord dat gevuld is met enorme ijsbergen. In de stad zelf wandelt u rond en ziet u hoe men hier leeft. Er zijn in Ilulissat trouwens meer sledehonden dan mensen. Vanzelfsprekend lokt het om een hondensledetocht te maken. Dat kan als dagtocht, maar Askja Reizen biedt ook een meerdaagse hondensledetocht aan. Ilulissat wordt dan gecombineerd met één van de omliggende kleine nederzettingen. Is een bezoek aan een Groenlandse plaats in de winter al een avontuur, een hondensledetocht is grensoverschrijdend!

Als echte Groenlandspecialist heeft Askja Reizen een groot aanbod individuele rondreizen en bootreizen naar Groenland in de zomer én winter. Wilt u zelf uw reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of veranderen, een bijzondere excursie in uw reis opnemen? Wilt u tijdens een rondreis buiten de zomer het noorderlicht zien? Askja maakt voor u een reis naar Groenland op maat.

Laat u inspireren door een bestaande reis of u leg ons uw wensen voor. Een van onze Groenland kenners maakt graag een reisvoorstel voor u met een aanbieding voor uw reis naar Groenland.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze reisexperts kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis.

Product Manager Groenland winter
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Ik vind het heel bijzonder dat Groenland de combinatie heeft van indrukwekkende natuur en een heel eigen, aparte cultuur. De lokale bevolking leeft vaak nog van de visserij en jacht, maar heeft wel de nieuwste smartphone.

Reviews - gemiddelde score voor Groenland winter: 8.9/10 - Lees meer reviews »

  • Groenland winter
   Review van 4 oktober 2017
   SCORE: 5/5

   "Groenlandreis was fantastisch.Genoten van hotel met prachtig zicht op de ijsbergen en van avondcruise tussen de ijsbergen.Maakten wandelingen in een volmaakt stil...

  • Groenland winter
   Review van 8 augustus 2017
   SCORE: 4/5

   "4 dagen was teveel omdat de helicoptertocht niet is doorgegaan. Hotel werd bezocht door groepen met eigen gids en de planningen lagen al vast .hoteleigenaar liet...

  • Groenland winter
   Review van 30 juni 2017
   SCORE: 4/5

   "Wij waren in het voorseizoen. De grote hoeveelheid sneeuwresten en ijsschotsen/pakijs maakt het heel bijzonder. Nadeel is dat de bloemenvallei dan nog kaal is wat...

  • Groenland winter
   Review van 26 augustus 2016
   SCORE: 4/5

   "Prima reis, waarbij de door ons gevraagde route uitstekend geboekt was (op 1 slecht hostel na) op mooie locaties en met goed vervoer (boot en vliegtuig)."

  • Groenland winter
   Review van 15 juli 2016
   SCORE: 5/5

   "Heel afwisselend. Prima accomodatie en locaal goed geregeld."

  • Groenland winter
   Review van 1 april 2016
   SCORE: 5/5

   "Super reis, goed hotel, prima begeleiding, prachtige excursies, goede hulp bij nieuwe terugvlucht."

Afbeeldingen (1/11)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wél verzoeken wij u vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.