Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Antarctica
Het vergeten continent

Terug
Kies een pagina:

Antarctica is koud, mysterieus en machtig mooi. Tijdens een reis naar dit witte continent kom je terecht in een unieke omgeving vol indrukwekkende ijsbergen, gletsjers en besneeuwde bergketens. 

Op Antarctica hebben nooit permanent mensen gewoond, maar er wonen tegenwoordig wel wetenschappers. In de Antarctische zomer zijn dat er 5.000 en daarvan blijven er ongeveer 1.000 overwinteren. Antarctica is van niemand en er is dus niet één land dat er de wetten bepaalt. De gemiddelde oppervlakte van Antarctica is ruim 14 miljoen km² en dat is ongeveer 450 keer zo groot als Nederland. Door het groeiend pakijs neemt die oppervlakte in de winter toe tot grofweg 20 miljoen km². Het grootste gedeelte van Antarctica wordt bedekt door een dikke ijskap. Minder dan 1% van de oppervlakte is soms ijsvrij.

Antarctica heeft een bijzonder klimaat: het is het droogste en koudste continent op aarde en wordt omgeven door een grillige oceaan. De centrale hoogvlakte is een woestijn met temperaturen tussen de min 50 en 60 graden Celsius. De lagere kustgebieden zijn veel minder koud.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.