Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Antarctica
Gezondheid op reis

Terug
Kies een pagina:

Antarctica is een schoon en ziektevrij continent. De enige aanwezige medische voorziening is de arts die op het schip meereist. 

Voorbereiding

De grootste gezondheidsrisico’s van Antarctica zijn onderkoeling, blootstelling aan de zon en uitdroging. Kleed je daarom warm aan, gebruik een zonnebrandcrème met minimaal factor 15 en drink genoeg. Vaccinaties zijn niet verplicht. Als je medicijnen gebruikt, neem je deze mee in de originele verpakking met een duidelijk etiket. Heb je tijdens de reis spuiten en naalden nodig, neem dan een brief van je arts mee waarin staat waarom je deze nodig hebt.

Zeeziekte

Voor je reis naar Antarctica moet je een medische verklaring invullen. Ook moet je een reisverzekering hebben die medische kosten en voortijdige terugkeer dekt.
Tijdens de oversteek naar Antarctica kan de zee onrustig zijn, waardoor je last kunt krijgen van zeeziekte. De meeste opvarenden zijn na een paar dagen gewend aan de bewegingen. Genoeg eten en slapen en uitgerust aan de reis beginnen zijn de beste middelen om zeeziekte te voorkomen. Als je bang bent om last van zeeziekte te krijgen, kun je tabletten tegen zeeziekte meenemen. Er zijn ook speciale pleisters voor achter de oren (Scopoderm). Vraag je huisarts of apotheek om advies. Eenmaal in Antarctische wateren is de zee rustig en het risico op zeeziekte minimaal. Benieuwd hoe dat gaat? Lees het verhaal van Karin over haar reis naar Antarctica.

Fysieke conditie

Voor een reis naar Antarctica heb je een goede gezondheid en een redelijke conditie nodig. Je moet bijvoorbeeld in staat zijn om 3 tot 4 uur per landing te wandelen. Hoewel er ook vaak gevaren wordt om de geplande route te volgen, willen we zo veel mogelijk tijd aan land doorbrengen. Als de landingen te vermoeiend of zwaar voor je zijn, mag je tijdens een landing aan boord van het schip blijven. In de poolgebieden zijn weinig tot geen havens of kades om aan te leggen. Om op de afgelegen stranden of rotskusten aan land te gaan, gebruiken we Zodiacs (stabiele rubberboten). Om deel te nemen aan de landingen per Zodiac, moet je via een een metalen trap (gangway) van het schip kunnen afdalen naar de Zodiac. De bemanning helpt je daarbij en na een paar keer oefenen zal dit steeds beter gaan. Aan land kan het glad en rotsachtig zijn. Je reist in een afgelegen gebied, zonder toegang tot uitgebreide medische faciliteiten. Daarom kun je niet aan deze expeditiereizen deelnemen als je een levensbedreigende aandoening hebt of dagelijkse medische zorg nodig hebt. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.