Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Antarctica
Beste reistijd

Terug
Kies een pagina:

Antarctica is alleen per schip bereikbaar in de periode november - maart. Voor de Rosszee is die periode zelfs iets korter. Dit komt doordat het klimaat van Antarctica het koudste op aarde is.

Elke periode heeft zijn eigen charme. In het voorjaar, als het ijs begint te smelten, bouwen vogels hun nest en maken pinguïns elkaar het hof. Temperaturen liggen in deze periode tussen de  -5 en -10°C op het Antarctisch schiereiland en tussen de 5 en 10°C op de Falklandeilanden en South Georgia. In de zomer (december en januari) liggen de temperaturen op het Antarctisch schiereiland rond het vriespunt. Half december komen de eerste jonge pinguïns uit hun ei en werpen zeehonden en pelsrobben hun jong. Het wrodt er nog nauwelijks donker. In februari krijgen de jonge pinguïns hun eerste zwemlessen. Zeeluipaarden en orka’s hebben het dan goed, want er is voedsel te over! Over het algemeen is maart de toptijd voor het zien van walvissen, al kun je die het hele seizoen tegenkomen. In het najaar zijn de kleuren spectaculair, het licht in de vroege ochtend en tegen de avond tovert onwaarschijnlijk mooie luchten tevoorschijn.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.