Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Antarctica

Beste reistijd

Terug

Antarctica is alleen per schip bereikbaar in de periode november - maart. Voor de Rosszee is die periode zelfs iets korter. Dit komt doordat het klimaat van Antarctica het koudste op aarde is.

Elke periode heeft zijn eigen charme. In het voorjaar, als het ijs begint te smelten, bouwen vogels hun nest en maken pinguïns elkaar het hof. Temperaturen liggen in deze periode tussen de  -5 en -10°C op het Antarctisch schiereiland en tussen de 5 en 10°C op de Falklandeilanden en South Georgia. In de zomer (december en januari) liggen de temperaturen op het Antarctisch schiereiland rond het vriespunt. Half januari komen de eerste jonge pinguïns uit hun ei en werpen zeehonden en pelsrobben hun jong. Het avondlicht tovert onwaarschijnlijk mooie luchten tevoorschijn. In februari krijgen de jonge pinguïns hun eerste zwemlessen. Zeeluipaarden en orka’s hebben het dan goed, want er is voedsel te over! Over het algemeen is maart de toptijd voor het zien van walvissen, al kun je die het hele seizoen tegenkomen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer