Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Antarctica
Van wie is Antarctica?

Terug
Kies een pagina:

Op Antarctica hebben nooit permanent mensen gewoond, maar er wonen tegenwoordig wel wetenschappers.

In de Antarctische zomer zijn dat er 5.000 en daarvan blijven er ongeveer 1.000 overwinteren. Antarctica is van niemand en er is dus niet één land dat er de wetten bepaalt. In een overeenkomst hebben alle landen die iets op Antarctica doen afspraken daarover vastgelegd. Deze ‘Antarctic Treaty’ is in 1961 van kracht geworden. Het belangrijkste doel van dit verdrag is het behoud van het unieke ecosysteem. De gemiddelde oppervlakte van Antarctica is ruim 14 miljoen km² en dat is ongeveer 450 keer zo groot als Nederland. Door het groeiend pakijs neemt die oppervlakte in de winter toe tot grofweg 20 miljoen km². Het grootste gedeelte van Antarctica wordt bedekt door een dikke ijskap. Minder dan 1% van de oppervlakte is soms ijsvrij.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.