Unieke vakantie naar Chili

Land van contrasten

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
  • Torres del Paine NP

Een vakantie naar Chili bevat alle vormen van natuurschoon die moeder natuur bedacht heeft, van de Atacama-woestijn en groene oerbossen tot indrukwekkende gletsjers en blauwe meren. Genoeg suggesties voor een schitterende rondreis Chili! Lees verder...

Door Chili reizen betekent de magie van de Atacama-woestijn ervaren, waar geisers kokend water de lucht in spuiten en zoutvlaktes zich eindeloos uitstrekken. Een actieve vulkaan beklimmen of de mooiste gletsjers van Patagonië bekijken behoort ook tot de mogelijkheden bij een vakantie in Chili. Je kunt je rondreis Chili natuurlijk helemaal zelf samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een autorondreis door Chili of voor een boottocht door de zuidelijke fjorden van Patagonië. Een rondreis Chili is onvergetelijk!

Een vakantie in Chili is prima te combineren met een reis naar Argentinië. Of overweeg een spectaculaire cruise naar Antarctica, de ultieme toevoeging aan je rondreis Chili.

Askja Reizen
Onze experts op het gebied van reizen naar Chili helpen je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis Chili. Ga je liever mee met een (internationale) groepsreis? Onze reisexperts helpen je graag kiezen uit ons grote aanbod reizen naar Chili.

Wil je zelf je vakantie naar Chili samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis Chili of leg je wensen aan ons voor. Askja is namelijk dé specialist voor reizen naar Chili. Askja heeft al bijna 30 jaar ervaring in het verzorgen van op maat gemaakte reizen naar landen waar ruimte, stilte en indrukwekkende natuur de hoofdrol spelen. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Ze hebben Chili zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie in Chili.

Beste reistijd en klimaat
Een reis naar Chili kan het hele jaar door. De uitgestrektheid van de Chili zorgt er wel voor dat bepaalde gebieden in het zuiden maar een deel van het jaar goed te bezoeken zijn. Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen in Chili tegengesteld aan die in Nederland. De zomer duurt van december tot en met maart en de winter van juni tot en met september. Dankzij het klimaat zijn het noorden en midden van Chili het hele jaar goed te bezoeken. Voor een reis naar Patagonië is november tot maart het meest geschikt. De woestijn in Chili is het aangenaamst in de herfst of lente.

Regio’s en bezienswaardigheden

Parque Nacional Torres del Paine
Het beroemde nationaal park Torres del Paine ligt in Chileens Patagonië, op zo’n 150 kilometer van Puerto Natales. Het dankt zijn naam aan de Torres del Paine: de granieten Torens van Paine. Deze drie bergen, die respectievelijk 2.900, 2.580 en 2.600 meter hoog zijn, rijzen op uit de Patagonische steppe. De Torres maken deel uit van de bergketen Cordillera del Paine, het middelpunt van het park. Niet alleen de Torres zijn de blikvangers van dit natuurpark, maar ook de naastgelegen Cuernos del Paine, de Horens van Paine. Deze zwarte toppen maken deel uit van dezelfde bergketen. Behalve de bergen zijn de grote en kleine blauwe, groene en turkooizen meren, snelstromende beken en rivieren, klaterende watervallen, helblauwe gletsjers en overvloedige fauna de topattracties van dit park.

Reserva Nacional Los Flamencos
In de Atacama-woestijn, bij San Pedro, ligt de Salar de Atacama. Deze zoutvlakte maakt deel uit van het nationale reservaat Los Flamencos. Behalve deze zoutvlakte omvat het reservaat meerdere zoutmeren en lagunes: Salar de Tara, Aguas Calientes Pujsa, Atacama en de lagunes Miscanti en Miñique. Het gebied is uitgeroepen tot reservaat om de drie flamingosoorten en hun leefmilieus te beschermen. Het reservaat is van wereldbelang voor het voortbestaan van deze flamingo’s en grote aantallen flamingo’s hebben van deze zoutmeren en lagunes hun broedplaats gemaakt.

Parque Nacional Vicente Perez Rosales
Een van de bekendere parken in het Merendistrict is Parque Nacional Vicente Pérez Rosales, vlak bij Puerto Montt en Puerto Varas. Middelpunt van het park is de 2.652 meter hoge vulkaan Osorno, aan de oever van Lago Llanquihue. Bij de watervallen van Petrohue kun je verschillende wandelingen maken door eeuwenoude bossen. Ook Lago Todos los Santos, een van de meren die je oversteekt tijdens de Lake Crossing vanuit Bariloche, maakt deel uit van dit prachtige stukje natuur.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Chili blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Chili
Léonie van Rossem Reisexpert

Een reis om nooit te vergeten is de cruise met Cruceros Australis. Immense gletsjerwanden, pinguïns, zeeolifanten en een bezoek aan Kaap Hoorn laten je kennismaken met het onontdekte zuiden.

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Hotel Petrohué
Impression
Employee
Kaap Hoorn
Impression
Employee
Naar de top van de wereld
Impression
Employee
Torres del Paine
Impression

Afbeeldingen (1/9)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 25 jan.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Chili

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.