Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Rondreis Chili

Een vakantie naar Chili bevat alle vormen van natuurschoon die moeder natuur bedacht heeft, van de Atacama-woestijn en groene oerbossen tot indrukwekkende gletsjers en blauwe meren. Genoeg suggesties voor een schitterende rondreis Chili!

Door Chili reizen betekent de magie van de Atacama-woestijn ervaren, waar geisers kokend water de lucht in spuiten en zoutvlaktes zich eindeloos uitstrekken. Een actieve vulkaan beklimmen of de mooiste gletsjers van Patagonië bekijken behoort ook tot de mogelijkheden bij een vakantie in Chili. Je kunt je rondreis Chili natuurlijk helemaal zelf samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een autorondreis door Chili of voor een boottocht door de zuidelijke fjorden van Patagonië. Een rondreis Chili is onvergetelijk!

Een vakantie in Chili is prima te combineren met een reis naar Argentinië. Of overweeg een spectaculaire cruise naar Antarctica, de ultieme toevoeging aan je rondreis Chili.

Askja Reizen
Onze experts op het gebied van reizen naar Chili helpen je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis Chili. Ga je liever mee met een (internationale) groepsreis? Onze reisexperts helpen je graag kiezen uit ons grote aanbod reizen naar Chili.

Wil je zelf je vakantie naar Chili samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis Chili of leg je wensen aan ons voor. Askja is namelijk dé specialist voor reizen naar Chili. Askja heeft al bijna 30 jaar ervaring in het verzorgen van op maat gemaakte reizen naar landen waar ruimte, stilte en indrukwekkende natuur de hoofdrol spelen. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Ze hebben Chili zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie in Chili.

Beste reistijd en klimaat
Een reis naar Chili kan het hele jaar door. De uitgestrektheid van de Chili zorgt er wel voor dat bepaalde gebieden in het zuiden maar een deel van het jaar goed te bezoeken zijn. Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen in Chili tegengesteld aan die in Nederland. De zomer duurt van december tot en met maart en de winter van juni tot en met september. Dankzij het klimaat zijn het noorden en midden van Chili het hele jaar goed te bezoeken. Voor een reis naar Patagonië is november tot maart het meest geschikt. De woestijn in Chili is het aangenaamst in de herfst of lente.

Regio’s en bezienswaardigheden

Parque Nacional Torres del Paine
Het beroemde nationaal park Torres del Paine ligt in Chileens Patagonië, op zo’n 150 kilometer van Puerto Natales. Het dankt zijn naam aan de Torres del Paine: de granieten Torens van Paine. Deze drie bergen, die respectievelijk 2.900, 2.580 en 2.600 meter hoog zijn, rijzen op uit de Patagonische steppe. De Torres maken deel uit van de bergketen Cordillera del Paine, het middelpunt van het park. Niet alleen de Torres zijn de blikvangers van dit natuurpark, maar ook de naastgelegen Cuernos del Paine, de Horens van Paine. Deze zwarte toppen maken deel uit van dezelfde bergketen. Behalve de bergen zijn de grote en kleine blauwe, groene en turkooizen meren, snelstromende beken en rivieren, klaterende watervallen, helblauwe gletsjers en overvloedige fauna de topattracties van dit park.

Reserva Nacional Los Flamencos
In de Atacama-woestijn, bij San Pedro, ligt de Salar de Atacama. Deze zoutvlakte maakt deel uit van het nationale reservaat Los Flamencos. Behalve deze zoutvlakte omvat het reservaat meerdere zoutmeren en lagunes: Salar de Tara, Aguas Calientes Pujsa, Atacama en de lagunes Miscanti en Miñique. Het gebied is uitgeroepen tot reservaat om de drie flamingosoorten en hun leefmilieus te beschermen. Het reservaat is van wereldbelang voor het voortbestaan van deze flamingo’s en grote aantallen flamingo’s hebben van deze zoutmeren en lagunes hun broedplaats gemaakt.

Parque Nacional Vicente Perez Rosales
Een van de bekendere parken in het Merendistrict is Parque Nacional Vicente Pérez Rosales, vlak bij Puerto Montt en Puerto Varas. Middelpunt van het park is de 2.652 meter hoge vulkaan Osorno, aan de oever van Lago Llanquihue. Bij de watervallen van Petrohue kun je verschillende wandelingen maken door eeuwenoude bossen. Ook Lago Todos los Santos, een van de meren die je oversteekt tijdens de Lake Crossing vanuit Bariloche, maakt deel uit van dit prachtige stukje natuur.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Chili blog!

Onze voorbeeldreizen in Chili

We hebben 18 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

03 Jun 2019 - Chili

De magie van de Atacama woestijn

Soms denk je dat het niet mooier kan. Dat je het hoogtepunt... Lees verder

Gerust op reis?

Tot 6 weken voor aanvang gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december 2021. Geldig voor reizen naar IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen).

Léonie van Rossem

Reisexpert

Liever echt maatwerk?

Al onze reizen zijn op maat te maken. En dan bedoelen we ook écht op maat. Laat ons dus door middel van dit formulier je wensen weten en we gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag.

Ik heb liever maatwerk
 • Askja review
  Review van 28-12-2018
  "Zeker aan te raden!"
 • Askja review
  Review van 02-01-2018
  "Product Chili? De vraagstelling is al merkwaardig. "
 • Askja review
  Review van 19-12-2017
  "Super mooi land met veel diversiteit. Prachtige omgeving om in te wandelen of te fietsen met als hoogtepunt Torres del Paine. Behalve Torres del Paine nog niet heel toeristisch. De tocht door het Lake district is prachtig, ongerept en zeker de moeite waard. "
Santiago de Chile

Dingen

die je gedaan moet hebben

04 Mei 2017 - Chili

Van fjord tot oceaan op Chiloé

Ik ben inmiddels anderhalve week in Zuid-Amerika wanneer ik... Lees verder

12 Feb 2020 - Australië, Chili, IJsland, Lapland en Nieuw-Zeelan...

De meest luxe accommodaties op onze bestemmingen

Zoeken naar een luxe accommodatie? Ja hoor, dat wil ik wel d... Lees verder

15 Maa 2018 - Argentinië en Chili

De berghut van mijn dromen in Argentinië

Al heel lang wilde ik mezelf trakteren op de bergen van Zuid... Lees verder

01 Maa 2018 - Argentinië en Chili

Varen naar het einde van de wereld met de Stella Australis

Het is tegen het einde van de middag wanneer ik me meld in d... Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.