Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

m/v Plancius

Type Middelgroot Expeditieschip

Lengte 89m

Breedte 14.5m

IJsklasse A3 ijsversterkt

Zodiacs 10

Bemanning Internationaal

Capaciteit 108

De Plancius heeft tot 2004 dienst gedaan als onderzoeksschip voor de Koninklijke Marine. In 2009 is het schip omgebouwd tot een expeditieschip en die verbouwing is heel goed geslaagd. De inrichting is comfortabel: het comfortniveau aan boord van de Plancius kan geclassificeerd worden als 'comfortable hotel standard'. De Plancius biedt plaats aan 108 passagiers in 50 passagiershutten. 

M/v "Plancius" werd in 1976 gebouwd als oceanografisch onderzoeksschip voor de Koninklijke Marine en kreeg de naam "Hr. Ms. Tydeman". Het schip voer tot juni 2004 voor de Nederlandse marine en werd uiteindelijk gekocht door Oceanwide Expeditions. Het schip is in 2009 volledig herbouwd als passagiersschip en voldoet aan de laatste SOLAS-voorschriften (Safety Of Life At Sea). M/v "Plancius" is geclassificeerd door Lloyd's Register en vaart onder Nederlandse vlag.

M/v "Plancius" biedt plaats aan 108 passagiers met eigen toilet en douche in 4 vierpersoons patrijshutten, 9 tweepersoons patrijshutten, 25 tweepersoons hutten met raam en 2 tweepersoons deluxe hutten, alle (ca. 12,5 vierkante meter) en 10 tweepersoons superior hutten (ca. 21 vierkante meter). Alle hutten beschikken over lage bedden (een queen-size bed in de superior hutten en twee enkele bedden in de twin hutten), behalve de 4 vierpersoonshutten (voor 4 personen in 2x boven- en onderbed).

Het schip beschikt over een restaurant/lezingzaal op dek 3 en een ruime observatielounge (met bar) op dek 5 met grote ramen, van waaruit je een geweldig panorama-uitzicht hebt. M/v "Plancius" heeft grote open dekruimten (met volledige doorloopmogelijkheden op dek 4), wat uitstekende mogelijkheden biedt om van het landschap en de natuur te genieten. Ze is verder uitgerust met 10 Mark V zodiacs, inclusief 40 PK 4-takt buitenboordmotoren en 2 gangways aan stuurboordzijde, waardoor een snelle zodiac operatie garandeerd wordt.

M/v "Plancius" is comfortabel en mooi ingericht, maar is geen luxe schip. De reizen in de Arctische en Antarctische gebieden worden voornamelijk bepaald door een verkennend educatief reisprogramma, waarbij zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht. De Plancius voldoet volledig aan alle eisen om dit te bereiken. M/v "Plancius" wordt bemand door een internationale crew van 40 (20 nautische crew en 20 hotelcrew), 8 expeditiemedewerkers (1 expeditieleider, 1 assistent-expeditieleider en 6 gidsen/docenten), en 1 dokter.

Laarzen voor de landingen zijn inbegrepen.

Bekijk het dekplan
  • Rolf Stange

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.