Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Alaska
Beste reistijd

Terug
Kies een pagina:

Je kunt het hele jaar door naar Alaska reizen. Het klimaat in Alaska, de toestand van de wegen en specifieke natuurverschijnselen bepalen wat je in een bepaalde periode kunt doen.

Zomer: juni, juli en augustus

In juli en augustus bloeien de meeste bloemen en vanaf mei tot half augustus zijn er veel zeevogels te bewonderen. De laatste onverharde bergwegen in het binnenland gaan pas in juni open. Het wordt dan nauwelijks donker en je kunt tot in de late uurtjes fotograferen of wandelen. Dit is ook de maand met (statistisch gezien) de minste neerslag. 

Voor- en najaar: mei en september

Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Alaska in het voor- en najaar: het ontluikende groen en de eerste trekvogels in mei bijvoorbeeld, of juist de schitterende herfstkleuren en kans om het noorderlicht te zien in september. Bovendien zijn er in het voor- en najaar weinig toeristen en is het aanzienlijk voordeliger. Het binnenland is in deze tijd van het jaar deels onbegaanbaar, maar in de kuststreken en op alle doorgaande routes is meer dan genoeg te beleven. 

De winter: december - maart

Ook in de winter kan je naar Alaska reizen. Wat dacht je van een langlaufvakantie met verblijf in een gezellige blokhut met open haard? Buiten ligt een dik pak sneeuw, dat alle geluiden dempt. De beren zijn in winterslaap en de elanden lopen door de achtertuin op zoek naar voedsel. Het lage licht heeft iets mystieks als de oranje- en paarstinten uit de lucht reflecteren op de witte berghellingen. Het noorderlicht danst aan de hemel... Voor veel inwoners van Alaska is de winter de mooiste tijd van het jaar! 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.